2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版》

(
C
)4.(2025·江苏常州田家炳初级中学调研)—________ do you watch TV every day?
—For less than two hours.
A.How many
B.How much
C.How long
D.How often
答案: 4. C 【点拨】由答语可知,应用 how long 提问时间段。故选 C。
(
C
)5.(2025·江苏无锡江阴夏港中学调研)—Lucy, what about ________ a walk after you finish dinner? —Sounds great.
A.has
B.have
C.having
D.to have
答案: 5. C 【点拨】问句意为“晚饭后散步怎么样”。what about doing sth. 做某事怎么样。故选 C。
(
C
)6. —Reading is the best way to pass the time on the train. —________. I never go travelling without a book.
A.You're joking
B.With pleasure
C.That's true
D.It sounds like fun
答案: 6. C 【点拨】You're joking 你在开玩笑;With pleasure 我很乐意;That's true 那没错;It sounds like fun 听起来很有趣。根据“I never go travelling without a book.”可知回答者同意对方的观点。故选 C。
四、根据短文内容,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Do you know how to keep fit? If you want ________(keep)fit, you need healthy food and lots of exercise.
Breakfast is important. Milk and bread ________(be)good as breakfast. They give you energy. For lunch and dinner, you can have rice and vegetables. Healthy people seldom eat too many ________(snack). Sweet snacks give you energy, ________ they are not healthy. You can have an orange or an apple after each meal.
You need to exercise too. You should exercise ________ thirty minutes every day. You will feel healthier in ________ month. You can swim. You can run or play basketball. However, don't play computer ________(game)or chat with friends on the internet for many ________(hour)every day.
Get up from your chairs! Change your lifestyle from now on! You can be ________(health). You can always keep fit with the right food and the right ________(exercise).
1.
to keep
2.
are
3.
snacks
4.
but
5.
for
6.
a

7.
games
8.
hours
9.
healthy
10.
exercise
答案: 1. to keep 2. are 3. snacks 4. but 5. for 6. a
7. games 8. hours 9. healthy 10. exercise
五、阅读理解。(2024·江苏盐城期末)
My grandpa is 93 years old this year. He is very healthy and looks young. Many people ask him why he is so healthy. Grandpa says healthy food is very important to everyone. Grandpa has three meals a day regularly(有规律地). He often eats lots of vegetables and fruit. He never drinks or smokes(抽烟). He says they are bad for health. After he gets up in the morning he often drinks a cup of water. And before he goes to bed in the evening, he has a glass of milk.
Grandpa has a good lifestyle too. He likes sport. He likes playing ping-pong and badminton(羽毛球). Sometimes he goes swimming. He goes running every day before breakfast. He says exercise can help a person keep healthy and strong. Grandpa only watches TV in the afternoon. Many old people like playing Mahjong(麻将), but Grandpa doesn't. He says sitting in the chair for long is not good for health.
(
C
)1. What makes Grandpa so healthy? A. Only healthy food. B. Having two meals regularly. C. Healthy food and lifestyle. D. Only doing sport.
(
A
)2. How often does Grandpa go running? A. Every day. B. Twice a week. C. Every week. D. Never.
(
C
)3. Grandpa thinks playing Mahjong for a long time is ________ for health. A. good B. important C. bad D. helpful
(
D
)4. Which can be the best title for the passage? A. Grandpa's Food B. I Want to Be Healthy C. How Can We Look Young? D. Why Is Grandpa So Healthy?
答案:
1. C 【点拨】通读全文,尤其根据第一段中的“Grandpa says healthy food is very important to everyone.”及第二段中的“Grandpa has a good lifestyle too.”可知,爷爷之所以这么健康是因为爷爷有健康的饮食习惯和健康的生活方式。故选 C。
2. A 【点拨】根据第二段中“He goes running every day before breakfast.”可知,爷爷每天跑步。故选 A。
3. C 【点拨】根据第二段中“Many old people like playing Mahjong(麻将),but Grandpa doesn't. He says sitting in the chair for long is not good for health.”可知,爷爷认为长时间打麻将对身体有害。故选 C。
4. D 【点拨】通读全文可知,本文主要从健康的饮食习惯和生活方式两方面说明爷爷为什么这么健康。因此,选项 D“爷爷为什么这么健康?”概括了文章主旨,适合作为文章标题。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭