第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
—Sorry, Mum. I can't put it back together after I ____.
A.take apart it
B.take it apart
C.take off it
D.take it off
B
)5. (2025·江苏无锡宜兴树人中学调研)—What's wrong with the computer, Tim?—Sorry, Mum. I can't put it back together after I ____.
A.take apart it
B.take it apart
C.take off it
D.take it off
答案:
5. B 【点拨】take apart 拆开;take off 脱下,起飞。此处应是拆开电脑后装不回去了。it 在句中作宾语,放在 take part 中间。故选 B。
四、根据中文意思完成句子。
1. 我姐姐在电脑方面很擅长。
My sister
2. 这个男孩喜欢拆他的玩具汽车。
The boy likes to
3. 在业余时间,你经常做什么?
What do you often do
4. 对不起,我不能找到这些问题的答案。
Sorry, I can't find
5. 我希望他的梦想成真。(I hope ...)
1. 我姐姐在电脑方面很擅长。
My sister
is very good with
computers.2. 这个男孩喜欢拆他的玩具汽车。
The boy likes to
take apart
his toy cars.3. 在业余时间,你经常做什么?
What do you often do
in your free time
?4. 对不起,我不能找到这些问题的答案。
Sorry, I can't find
the answers to the questions
.5. 我希望他的梦想成真。(I hope ...)
I hope his dream can come true
.
答案:
1. is very good with
2. take apart
3. in your free time
4. the answers to the questions
5. I hope his dream can come true
2. take apart
3. in your free time
4. the answers to the questions
5. I hope his dream can come true
五、缺词填空。(每空一词)
Hi, everyone! Let me t 1 you something about our new English teacher. Mrs White is our English teacher this term(学期). She is a good teacher. She often h 2 us a lot. And she is nice t 3 every student. Her lessons are very i 4. We usually have fun in her lessons. We all like her.
She is a tall and slim woman. She wears small round g 5. She says she is 40 years old, but she l 6 very young. She comes from London, the UK. Now she lives in Suzhou with her family. She has a daughter. She is a p 7 girl. And she is a student in our school too.
Mrs White has many h 8. She is good at music. She can sing many English songs. We all like to listen to the songs she sing. She e 9 sport. She is a member of our school sports team. Mrs White loves r 10 too. We often borrow(借) books from her.
I think we are lucky to meet Mrs White. Mrs White is my favourite teacher.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hi, everyone! Let me t 1 you something about our new English teacher. Mrs White is our English teacher this term(学期). She is a good teacher. She often h 2 us a lot. And she is nice t 3 every student. Her lessons are very i 4. We usually have fun in her lessons. We all like her.
She is a tall and slim woman. She wears small round g 5. She says she is 40 years old, but she l 6 very young. She comes from London, the UK. Now she lives in Suzhou with her family. She has a daughter. She is a p 7 girl. And she is a student in our school too.
Mrs White has many h 8. She is good at music. She can sing many English songs. We all like to listen to the songs she sing. She e 9 sport. She is a member of our school sports team. Mrs White loves r 10 too. We often borrow(借) books from her.
I think we are lucky to meet Mrs White. Mrs White is my favourite teacher.
1.
tell
2.
helps
3.
to
4.
interesting
5.
glasses
6.
looks
7.
pretty
8.
hobbies
9.
enjoys
10.
reading
答案:
1. tell 2. helps 3. to 4. interesting 5. glasses 6. looks 7. pretty 8. hobbies 9. enjoys 10. reading
六、完形填空。(2024·江苏南京建邺区期中改编)
I'm Kevin. The first twelve years of my life were perfect(完美的) until my parents told me 1 bad that would change my life forever. But before I tell you the bad news, let me tell you about a 2 day in my life. Every morning, my mum wakes me up and listens to my 3. She laughs when she hears the funny ones and feels afraid(害怕的) when I tell her the bad ones. Then the 4 of breakfast carries me downstairs. At dinner, Dad and I share what happens during the 5 happily.
Well, it's time 6 the bad news. In February, my parents said that I was going to have a little sister soon. Ugh! For 7 years, I haven't had to share my parents' attention with anybody else. Now everything will be different. For example, 8, Mum won't have time to listen to my dreams any more.
I said I didn't want a baby sister. But it didn't 9. Today, Mum and Dad are coming home from the 10 with my new sister.
Here they are. Suddenly, Mum hugs and kisses me and 11 I say anything, Dad puts the baby in my arms. She opens her eyes and then 12 my finger! Maybe she knows I'm 13 elder brother and she likes me already.
Well, 14 a little sister won't be so bad. I believe Mum and Dad will have 15 love for both of us.
(
B. something
C. everything
D. nothing
(
B. great
C. sad
D. bad
(
B. problems
C. stories
D. dreams
(
B. feel
C. smell
D. sound
(
B. hour
C. day
D. week
(
B. to
C. about
D. from
(
B. eleven
C. thirteen
D. ten
(
B. on that day
C. in the morning
D. at first
(
B. come
C. go
D. stop
(
B. park
C. school
D. hospital
(
B. because
C. before
D. after
(
B. catches
C. enjoys
D. takes
(
B. your
C. his
D. her
(
B. has
C. having
D. had
(
B. no
C. little
D. any
I'm Kevin. The first twelve years of my life were perfect(完美的) until my parents told me 1 bad that would change my life forever. But before I tell you the bad news, let me tell you about a 2 day in my life. Every morning, my mum wakes me up and listens to my 3. She laughs when she hears the funny ones and feels afraid(害怕的) when I tell her the bad ones. Then the 4 of breakfast carries me downstairs. At dinner, Dad and I share what happens during the 5 happily.
Well, it's time 6 the bad news. In February, my parents said that I was going to have a little sister soon. Ugh! For 7 years, I haven't had to share my parents' attention with anybody else. Now everything will be different. For example, 8, Mum won't have time to listen to my dreams any more.
I said I didn't want a baby sister. But it didn't 9. Today, Mum and Dad are coming home from the 10 with my new sister.
Here they are. Suddenly, Mum hugs and kisses me and 11 I say anything, Dad puts the baby in my arms. She opens her eyes and then 12 my finger! Maybe she knows I'm 13 elder brother and she likes me already.
Well, 14 a little sister won't be so bad. I believe Mum and Dad will have 15 love for both of us.
(
B
)1. A. anythingB. something
C. everything
D. nothing
(
B
)2. A. rightB. great
C. sad
D. bad
(
D
)3. A. ideasB. problems
C. stories
D. dreams
(
C
)4. A. tasteB. feel
C. smell
D. sound
(
C
)5. A. minuteB. hour
C. day
D. week
(
A
)6. A. forB. to
C. about
D. from
(
A
)7. A. twelveB. eleven
C. thirteen
D. ten
(
C
)8. A. at nightB. on that day
C. in the morning
D. at first
(
A
)9. A. workB. come
C. go
D. stop
(
D
)10. A. zooB. park
C. school
D. hospital
(
C
)11. A. whenB. because
C. before
D. after
(
B
)12. A. putsB. catches
C. enjoys
D. takes
(
D
)13. A. myB. your
C. his
D. her
(
C
)14. A. haveB. has
C. having
D. had
(
A
)15. A. enoughB. no
C. little
D. any
答案:
1. B 【点拨】根据下文“But before I tell you the bad news”及本句是陈述句可知,此处表示“我父母告诉我一些糟糕的事情”。故选 B。
2. B 【点拨】根据空前的“But before I tell you the bad news”可知,此处句意发生了转折,表示美好的一天。故选 B。
3. D 【点拨】根据下文“Mum won't have time to listen to my dreams any more.”可知,此处指梦。故选 D。
4. C 【点拨】根据“Then the _4_ of breakfast carries me downstairs.”可知,此处指早餐的味道把“我”带到楼下。故选 C。
5. C 【点拨】表示“白天”,应用 day。故选 C。
6. A 【点拨】表示“到做某事的时候了”,应用固定句型“It's time for sth.”。故选 A。
7. A 【点拨】根据上文“The first twelve years of my life were perfect(完美的)...”可知,此处指十二年。故选 A。
8. C 【点拨】根据上文“Every morning, my mum wakes me up and listens to my...”可知,此处指早上。故选 C。
9. A 【点拨】根据空前的 But 可知,此处句意发生了转折,所以表示没有用。故选 A。
10. D 【点拨】根据语境可知,父母应是从医院回来;表示“医院”,应用 hospital。故选 D。
11. C 【点拨】根据“Suddenly, Mum hugs and kisses me and _11_ I say anything, Dad puts the baby in my arms.”可知,此处指“在我说话之前,爸爸把孩子放在我怀里”。故选 C。
12. B 【点拨】根据“She opens her eyes and then _12_ my finger!”可知,此处指“抓住了我的手指”。故选 B。
13. D 【点拨】表示“她的”,应用 her。故选 D。
14. C 【点拨】表示“拥有”,充当句子的主语应用动名词或动词不定式。故选 C。
15. A 【点拨】根据上文“Well, having a little sister won't be so bad.”可知,此处表示相信父母会足够地爱“我”和妹妹。故选 A。
2. B 【点拨】根据空前的“But before I tell you the bad news”可知,此处句意发生了转折,表示美好的一天。故选 B。
3. D 【点拨】根据下文“Mum won't have time to listen to my dreams any more.”可知,此处指梦。故选 D。
4. C 【点拨】根据“Then the _4_ of breakfast carries me downstairs.”可知,此处指早餐的味道把“我”带到楼下。故选 C。
5. C 【点拨】表示“白天”,应用 day。故选 C。
6. A 【点拨】表示“到做某事的时候了”,应用固定句型“It's time for sth.”。故选 A。
7. A 【点拨】根据上文“The first twelve years of my life were perfect(完美的)...”可知,此处指十二年。故选 A。
8. C 【点拨】根据上文“Every morning, my mum wakes me up and listens to my...”可知,此处指早上。故选 C。
9. A 【点拨】根据空前的 But 可知,此处句意发生了转折,所以表示没有用。故选 A。
10. D 【点拨】根据语境可知,父母应是从医院回来;表示“医院”,应用 hospital。故选 D。
11. C 【点拨】根据“Suddenly, Mum hugs and kisses me and _11_ I say anything, Dad puts the baby in my arms.”可知,此处指“在我说话之前,爸爸把孩子放在我怀里”。故选 C。
12. B 【点拨】根据“She opens her eyes and then _12_ my finger!”可知,此处指“抓住了我的手指”。故选 B。
13. D 【点拨】表示“她的”,应用 her。故选 D。
14. C 【点拨】表示“拥有”,充当句子的主语应用动名词或动词不定式。故选 C。
15. A 【点拨】根据上文“Well, having a little sister won't be so bad.”可知,此处表示相信父母会足够地爱“我”和妹妹。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看