第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
—Because I
A.hear from
B.hear of
C.hear about
D.hear out
A
)4. —Why are you happy today?—Because I
heard from
my best friend. I miss him.A.hear from
B.hear of
C.hear about
D.hear out
答案:
4. A 【点拨】答句意为“因为我收到了我最好的朋友的来信”,hear from 固定短语,意为“收到某人的来信”。故选 A。
(
—______! Take a lot of pictures there.
A.Good luck
B.Don't worry
C.Have a good time
D.See you tomorrow
C
)5. —Mum, I will visit Shanghai Disneyland with my classmates tomorrow.—______! Take a lot of pictures there.
A.Good luck
B.Don't worry
C.Have a good time
D.See you tomorrow
答案:
5. C 【点拨】根据语境可知,应该祝对方玩得愉快。故选 C。
四、根据中文意思完成句子。
1. 我想告诉你关于我的生物课。
I
2. 他们逐渐对世界了解了很多。
They
3. 我们每学期进行一次野外考察。
We
4. 希望早日收到你的来信。
Hope
5. 参观有趣的地方真有意思。(It is...)
1. 我想告诉你关于我的生物课。
I
want/would like to tell you about
my Biology lesson.2. 他们逐渐对世界了解了很多。
They
get to know much about
the world.3. 我们每学期进行一次野外考察。
We
have a field trip
each term.4. 希望早日收到你的来信。
Hope
to hear from you
soon.5. 参观有趣的地方真有意思。(It is...)
It is interesting to visit fun places
.
答案:
1. want/would like to tell you about
2. get to know much about
3. have a field trip
4. to hear from you
5. It is interesting to visit fun places
2. get to know much about
3. have a field trip
4. to hear from you
5. It is interesting to visit fun places
五、缺词填空。(每空一词)
Dear Bob,
How are you? Today is my f 1 day in this school, and I want to tell you something about my new school.
My school is not big but very b 2. It is next to the People's Park. There is a post office between our school and the park. There a 3 three buildings in our school, the classroom building, the office building and a library.
There are many teachers in my school. They are kind and strict(严格的). There are a lot of s 4 here. We all work hard i 5 class. We do morning exercises every day. We often go to Music or Art C 6. There are tall trees and all k 7 of flowers on each side of the playground. After school, we can p 8 football. Every day we have f 9 together in the playground.
I love my school. Welcome to my school!
Best w 10!
Tom
1.
6.
Dear Bob,
How are you? Today is my f 1 day in this school, and I want to tell you something about my new school.
My school is not big but very b 2. It is next to the People's Park. There is a post office between our school and the park. There a 3 three buildings in our school, the classroom building, the office building and a library.
There are many teachers in my school. They are kind and strict(严格的). There are a lot of s 4 here. We all work hard i 5 class. We do morning exercises every day. We often go to Music or Art C 6. There are tall trees and all k 7 of flowers on each side of the playground. After school, we can p 8 football. Every day we have f 9 together in the playground.
I love my school. Welcome to my school!
Best w 10!
Tom
1.
first
2. beautiful
3. are
4. students
5. in
6.
Clubs
7. kinds
8. play
9. fun
10. wishes
答案:
1. first 2. beautiful 3. are 4. students 5. in
6. Clubs 7. kinds 8. play 9. fun 10. wishes
6. Clubs 7. kinds 8. play 9. fun 10. wishes
六、完形填空。(2025·江苏连云港期中)
Dear Grandpa and Grandma,
How are you? I'm doing well. My life in China is really 1!
I'm in Grade Seven now, and my classmates here are so nice and 2. And all my teachers are very helpful. There are fifty 3 in my class—twenty girls and thirty boys. But you know, in 4, there are usually about 25 students in a class. And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes. But in China, it's very 5! We students don't move. We 6 in the classroom and teachers move from classroom to classroom. That's interesting!
My classmates and teachers are very great, so it's a good idea for me to 7 them. Students in China study very hard. They usually 8 school at 8:00 in the morning. And they study for seven 9 at school on weekdays.
I'm so 10 to be in China with them. I love China.
Love,
Jane
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Dear Grandpa and Grandma,
How are you? I'm doing well. My life in China is really 1!
I'm in Grade Seven now, and my classmates here are so nice and 2. And all my teachers are very helpful. There are fifty 3 in my class—twenty girls and thirty boys. But you know, in 4, there are usually about 25 students in a class. And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes. But in China, it's very 5! We students don't move. We 6 in the classroom and teachers move from classroom to classroom. That's interesting!
My classmates and teachers are very great, so it's a good idea for me to 7 them. Students in China study very hard. They usually 8 school at 8:00 in the morning. And they study for seven 9 at school on weekdays.
I'm so 10 to be in China with them. I love China.
Love,
Jane
(
C
)1. A. quiet B. boring C. great D. bad(
A
)2. A. friendly B. short C. small D. cheap(
B
)3. A. teachers B. students C. workers D. doctors(
D
)4. A. China B. Japan C. England D. America(
D
)5. A. easy B. delicious C. difficult D. different(
C
)6. A. sleep B. travel C. stay D. shop(
A
)7. A. learn from B. laugh at C. look for D. put up(
B
)8. A. finish B. start C. lose D. find(
D
)9. A. minutes B. years C. days D. hours(
C
)10. A. sad B. sorry C. happy D. angry
答案:
1. C 【点拨】根据上文“I'm doing well.”可知,此处指作者在中国的生活很棒。故选 C。
2. A 【点拨】根据“my classmates here are so nice”以及下文“My classmates and teachers are very great”可知,此处指作者的同学很友好。故选 A。
3. B 【点拨】根据“There are fifty ______ in my class—twenty girls and thirty boys.”可知,此处指作者班上有五十名学生。故选 B。
4. D 【点拨】根据下文“And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes.”可知,此处指在美国,一个班大约有 25 名学生。故选 D。
5. D 【点拨】根据上文“And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes.”以及下文“We students don't move.”可知,中国是固定班级教学,而在美国实施“走班制”,情况不一样。故选 D。
6. C 【点拨】根据上文“We students don't move.”可知,此处指学生待在教室里不动。故选 C。
7. A 【点拨】learn from 向……学习;laugh at 嘲笑;look for 寻找;put up 张贴。根据“My classmates and teachers are very great, so it's a good idea for me to ______ them.”可知,作者的同学和老师都很棒,所以向他们学习对作者来说是个好主意。故选 A。
8. B 【点拨】根据上文“Students in China study very hard.”以及下文“After they study for seven ______,they go home.”可知,中国的学生学习非常努力,他们通常早上 8 点开始上学。故选 B。
9. D 【点拨】根据语境可知,此处指学生在学校学习七个小时。故选 D。
10. C 【点拨】根据上文“My classmates and teachers are very great”以及下文“I love China.”可知,此处指作者很高兴和老师和同学一起在中国。故选 C。
2. A 【点拨】根据“my classmates here are so nice”以及下文“My classmates and teachers are very great”可知,此处指作者的同学很友好。故选 A。
3. B 【点拨】根据“There are fifty ______ in my class—twenty girls and thirty boys.”可知,此处指作者班上有五十名学生。故选 B。
4. D 【点拨】根据下文“And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes.”可知,此处指在美国,一个班大约有 25 名学生。故选 D。
5. D 【点拨】根据上文“And American students move(移动) from classroom to classroom for their classes.”以及下文“We students don't move.”可知,中国是固定班级教学,而在美国实施“走班制”,情况不一样。故选 D。
6. C 【点拨】根据上文“We students don't move.”可知,此处指学生待在教室里不动。故选 C。
7. A 【点拨】learn from 向……学习;laugh at 嘲笑;look for 寻找;put up 张贴。根据“My classmates and teachers are very great, so it's a good idea for me to ______ them.”可知,作者的同学和老师都很棒,所以向他们学习对作者来说是个好主意。故选 A。
8. B 【点拨】根据上文“Students in China study very hard.”以及下文“After they study for seven ______,they go home.”可知,中国的学生学习非常努力,他们通常早上 8 点开始上学。故选 B。
9. D 【点拨】根据语境可知,此处指学生在学校学习七个小时。故选 D。
10. C 【点拨】根据上文“My classmates and teachers are very great”以及下文“I love China.”可知,此处指作者很高兴和老师和同学一起在中国。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看