第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.careful
B.endless
C.useful
D.careless
B
)6. (2025·江苏无锡江阴调研)Stop making sales(推销) calls all the time. Nobody wants to answer ________ phone calls.A.careful
B.endless
C.useful
D.careless
答案:
6. B 【点拨】careful 小心的;endless 无休止的;useful 有用的;careless 粗心的。根据“Stop making sales(推销)calls all the time.”可知,没有人愿意接无休止的电话。故选 B。
(
A.as
B.but
C.so
D.or
C
)7. The race is only two days away, ________ Alice practises day and night.A.as
B.but
C.so
D.or
答案:
7. C 【点拨】as 当……时;but 但是;so 因此;or 或者。根据“The race is only two days away”可知,这是加强训练的原因,空后是得出的结论,用 so 表示结果。故选 C。
(
—________ Maybe I'll have a meeting.
A.That'll be great!
B.I'm not sure.
C.Certainly.
D.I hope so.
B
)8. —Will you join us for the party tomorrow?—________ Maybe I'll have a meeting.
A.That'll be great!
B.I'm not sure.
C.Certainly.
D.I hope so.
答案:
8. B 【点拨】That'll be great 那太好了;I'm not sure 我不确定;Certainly 当然了;I hope so 我希望如此。根据“Maybe”可知,说话人不确定是否要参加。故选 B。
四、根据短文内容,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
(2024·江苏无锡仓下中学第一次调研)
Hello, everyone! I am Tina. I am a new student here. Now let me tell you something about 1 (I).
I'm 14 years old and I live in Calgary, Canada. I have two elder 2 (brother), Brian and Sam. I'm the only girl in the family.
I love sport. I'm always looking for interesting new 3 (hobby) to try. I like playing baseball in winter. It's fun to beat(击败) the boys. But 4 is my favourite time of the year. I often go skateboarding(滑板) and rock climbing in summer.
Skateboarding is so much fun and it is easy 5 (learn). I often skateboard 6 school. There are many places around the school for me to do stunts(特技). I'm good 7 stunts like jumping and turning the skateboard!
Rock climbing is also fun. I usually climb 8 my dad at weekends. We can't do it on real mountains very often because we live in the city. We do indoor rock climbing and this kind of rock climbing 9 (be) also wonderful.
So that's me! Do you want to make 10 (friend) with me?
1.
6.
(2024·江苏无锡仓下中学第一次调研)
Hello, everyone! I am Tina. I am a new student here. Now let me tell you something about 1 (I).
I'm 14 years old and I live in Calgary, Canada. I have two elder 2 (brother), Brian and Sam. I'm the only girl in the family.
I love sport. I'm always looking for interesting new 3 (hobby) to try. I like playing baseball in winter. It's fun to beat(击败) the boys. But 4 is my favourite time of the year. I often go skateboarding(滑板) and rock climbing in summer.
Skateboarding is so much fun and it is easy 5 (learn). I often skateboard 6 school. There are many places around the school for me to do stunts(特技). I'm good 7 stunts like jumping and turning the skateboard!
Rock climbing is also fun. I usually climb 8 my dad at weekends. We can't do it on real mountains very often because we live in the city. We do indoor rock climbing and this kind of rock climbing 9 (be) also wonderful.
So that's me! Do you want to make 10 (friend) with me?
1.
myself
2. brothers
3. hobbies
4. summer
5. to learn
6.
after
7. at
8. with
9. is
10. friends
答案:
1. myself 2. brothers 3. hobbies 4. summer
5. to learn 6. after 7. at 8. with 9. is 10. friends
5. to learn 6. after 7. at 8. with 9. is 10. friends
五、阅读理解。(2025·江苏泰州姜堰区第四中学调研)
My best friend is Ella. She lives two streets away from my house. It takes me 15 minutes to walk to her house. I am a slow walker and I don't like walking. If I ride the bike, I can be there in about 5 minutes. Nine times out of ten I ride my bike to visit her. I have to say I am a very fast bike rider.
Ella loves baking(烘焙) and has lots of baking books. She follows the books and bakes cakes and biscuits(饼干). I love her cupcakes best. I can give her some help when she's baking cupcakes. I will take out the paper cups and put them on the baking tray(烤盘). I also help break the eggs. When the cupcakes are ready, I can have two fresh sweet cupcakes. I love them so much. I have a sweet tooth.
I'm very happy to have Ella as my friend.
(
A. by bike B. on foot C. by bus D. by car
(
A. interesting B. slow C. good D. easy
(
A. Make biscuits. B. Cook the eggs.
C. Make paper cups. D. Put paper cups on the tray.
(
A. I love sweet food. B. I can eat lots of food.
C. I have very bad teeth. D. I need to clean my teeth.
(
A. My Friend Loves Eating B. My Friend Lives Close to Me
C. My Friend Is Good at Baking D. My Friend Has Many Baking Books
My best friend is Ella. She lives two streets away from my house. It takes me 15 minutes to walk to her house. I am a slow walker and I don't like walking. If I ride the bike, I can be there in about 5 minutes. Nine times out of ten I ride my bike to visit her. I have to say I am a very fast bike rider.
Ella loves baking(烘焙) and has lots of baking books. She follows the books and bakes cakes and biscuits(饼干). I love her cupcakes best. I can give her some help when she's baking cupcakes. I will take out the paper cups and put them on the baking tray(烤盘). I also help break the eggs. When the cupcakes are ready, I can have two fresh sweet cupcakes. I love them so much. I have a sweet tooth.
I'm very happy to have Ella as my friend.
(
A
)1. The writer often goes to visit Ella ________.A. by bike B. on foot C. by bus D. by car
(
B
)2. For the writer, walking is ________.A. interesting B. slow C. good D. easy
(
D
)3. What does the writer help Ella do?A. Make biscuits. B. Cook the eggs.
C. Make paper cups. D. Put paper cups on the tray.
(
A
)4. 创新考法—句意理解题 What does the underlined part “I have a sweet tooth” mean?A. I love sweet food. B. I can eat lots of food.
C. I have very bad teeth. D. I need to clean my teeth.
(
C
)5. What is the best title for the text?A. My Friend Loves Eating B. My Friend Lives Close to Me
C. My Friend Is Good at Baking D. My Friend Has Many Baking Books
答案:
1. A 【点拨】根据“Nine times out of ten I ride my bike to visit her.”可知,作者经常骑自行车去拜访 Ella。故选 A。
2. B 【点拨】根据“I am a slow walker”可知,作者走得慢。故选 B。
3. D 【点拨】根据“I will take out the paper cups and put them on the baking tray(烤盘).”可知,作者帮忙拿出纸杯放在烤盘上。故选 D。
4. A 【点拨】根据“I can have two fresh sweet cupcakes. I love them so much. I have a sweet tooth.”可知,作者喜欢甜食。故选 A。
5. C 【点拨】本文主要介绍了作者的朋友 Ella 喜欢烘焙,作者喜欢她烘焙的东西。故选 C。
2. B 【点拨】根据“I am a slow walker”可知,作者走得慢。故选 B。
3. D 【点拨】根据“I will take out the paper cups and put them on the baking tray(烤盘).”可知,作者帮忙拿出纸杯放在烤盘上。故选 D。
4. A 【点拨】根据“I can have two fresh sweet cupcakes. I love them so much. I have a sweet tooth.”可知,作者喜欢甜食。故选 A。
5. C 【点拨】本文主要介绍了作者的朋友 Ella 喜欢烘焙,作者喜欢她烘焙的东西。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看