第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
( )8. (2024·江苏泰州姜堰城西实验学校第一次调研)—Hi! My name's Tim. Nice to meet you.
—
A.Very well, thank you
B.It's all right
C.That would be very nice
D.Nice to meet you too
—
Nice to meet you too
.A.Very well, thank you
B.It's all right
C.That would be very nice
D.Nice to meet you too
答案:
8. D 【点拨】回答“Nice to meet you.”,用“Nice to meet you too”。故选D。
四、根据中文意思完成句子。
1. 丹尼尔经常帮助我解决数学难题。
Daniel often
2. 米莉喜爱在周末下中国象棋。
Millie enjoys
3. 在学校我有我的好同学。
I have my
4. 在周二下午桑迪上舞蹈课。
Sandy
5. 我很高兴学好中文!(be happy)
________________________
1. 丹尼尔经常帮助我解决数学难题。
Daniel often
helps me with
my Maths problems.2. 米莉喜爱在周末下中国象棋。
Millie enjoys
playing Chinese chess at the weekend
.3. 在学校我有我的好同学。
I have my
good classmates at school
.4. 在周二下午桑迪上舞蹈课。
Sandy
has dance classes on Tuesday afternoons
.5. 我很高兴学好中文!(be happy)
________________________
I am happy to learn Chinese well
!
答案:
1. helps me with
2. playing Chinese chess at the weekend
3. good classmates at school
4. has dance classes on Tuesday afternoons
5. I am happy to learn Chinese well
2. playing Chinese chess at the weekend
3. good classmates at school
4. has dance classes on Tuesday afternoons
5. I am happy to learn Chinese well
五、缺词填空。(每空一词)
Uncle Wang is fifty. He h 1 two sons, Wang Lei and Wang Fei. They are f 2. They are twelve. They wear g 3. Wang Lei is i 4 in making things. Now he is making a machine. He wants to r 5 the machine like a bike and fly it like a plane. B 6 Wang Fei likes reading and watching TV very much. He is good at s 7. He plays table tennis on Saturdays and Sundays. Wang Lei and Wang Fei like playing football a lot. They often watch m 8 on TV. They can play w 9. They help each other with their homework. Uncle Wang likes his two s 10 very much.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Uncle Wang is fifty. He h 1 two sons, Wang Lei and Wang Fei. They are f 2. They are twelve. They wear g 3. Wang Lei is i 4 in making things. Now he is making a machine. He wants to r 5 the machine like a bike and fly it like a plane. B 6 Wang Fei likes reading and watching TV very much. He is good at s 7. He plays table tennis on Saturdays and Sundays. Wang Lei and Wang Fei like playing football a lot. They often watch m 8 on TV. They can play w 9. They help each other with their homework. Uncle Wang likes his two s 10 very much.
1.
has
2.
friendly
3.
glasses
4.
interested
5.
ride
6.
But
7.
swimming
8.
matches
9.
well
10.
sons
答案:
1. has 2. friendly 3. glasses 4. interested 5. ride 6. But 7. swimming 8. matches 9. well 10. sons
六、完形填空。(2025·江苏南京鼓楼区期中)
Jennifer and her twin sister Katie learn about how to care for others at school. This gives them a great 1! “Let's start a new club at school called THE CARE CLUB!” Katie says. “CARE means Caring About and Respecting(尊重) Everybody.” Jennifer thinks it's a 2 idea. Every night, they plan what to do the next day to 3 their love to others.
One day, they help a little boy who gets hurt(受伤) when he is 4 in the playground. Another day, they help a little girl with her Maths after school. 5, they take a friend's dog for a walk and give it a good bath. They love helping others and they think it is 6 too.
Soon, other students at school ask to join the club, 7 Katie and Jennifer open the club to new members. Everyone in the 8 needs to show love to others. They have a meeting every week. At the meeting, they talk about 9 to help others. Everyone gives some 10 every week, so they can buy flowers for sick people or a card to make them happy. Now, everyone knows THE CARE CLUB and wants to join!
(
B. idea
C. problem
D. lesson
(
B. friendly
C. wonderful
D. difficult
(
B. change
C. take
D. get
(
B. living
C. flying
D. running
(
B. On weekdays
C. At 7 a. m.
D. On Monday
(
B. hard
C. quiet
D. bright
(
B. so
C. but
D. or
(
B. city
C. club
D. country
(
B. which
C. who
D. how
(
B. time
C. money
D. skills
Jennifer and her twin sister Katie learn about how to care for others at school. This gives them a great 1! “Let's start a new club at school called THE CARE CLUB!” Katie says. “CARE means Caring About and Respecting(尊重) Everybody.” Jennifer thinks it's a 2 idea. Every night, they plan what to do the next day to 3 their love to others.
One day, they help a little boy who gets hurt(受伤) when he is 4 in the playground. Another day, they help a little girl with her Maths after school. 5, they take a friend's dog for a walk and give it a good bath. They love helping others and they think it is 6 too.
Soon, other students at school ask to join the club, 7 Katie and Jennifer open the club to new members. Everyone in the 8 needs to show love to others. They have a meeting every week. At the meeting, they talk about 9 to help others. Everyone gives some 10 every week, so they can buy flowers for sick people or a card to make them happy. Now, everyone knows THE CARE CLUB and wants to join!
(
B
)1. A. giftB. idea
C. problem
D. lesson
(
C
)2. A. amazingB. friendly
C. wonderful
D. difficult
(
A
)3. A. showB. change
C. take
D. get
(
D
)4. A. sleepingB. living
C. flying
D. running
(
A
)5. A. At weekendsB. On weekdays
C. At 7 a. m.
D. On Monday
(
A
)6. A. funB. hard
C. quiet
D. bright
(
B
)7. A. andB. so
C. but
D. or
(
C
)8. A. classB. city
C. club
D. country
(
D
)9. A. whatB. which
C. who
D. how
(
C
)10. A. plansB. time
C. money
D. skills
答案:
1. B 【点拨】根据后文“Let's start a new club at school called THE CARE CLUB!”可知,此处指的是给了她们一个好主意。故选B。
2. C 【点拨】根据“Every night, they plan what to do the next day”可知,应该说她认为这是一个好主意。故选C。
3. A 【点拨】根据“their love for others”可知,应该说表达爱。故选A。
4. D 【点拨】根据“in the playground”可知,应该说帮助了在操场上跑步而受伤的男孩。故选D。
5. A 【点拨】at weekends在周末;on weekdays在工作日;at 7 a. m.在早上七点;on Monday在周一。根据“they take a friend's dog for a walk and give it a good bath”可知,这些事只能在周末做。故选A。
6. A 【点拨】根据“They love helping others and they think it is 6 too.”并结合语境,前文提到了她们喜欢帮助人,此处应该说她们认为这也很有趣。故选A。
7. B 【点拨】根据“Soon, the other students at school ask to join the club”可知,前文提到了有其他学生想加入这个俱乐部,因此凯蒂和珍妮弗向新成员开放了俱乐部。故选B。
8. C 【点拨】根据“Katie and Jennifer open the club to new members.”可知,此处说要求俱乐部的人需要对他人表达爱。故选C。
9. D 【点拨】根据“they talk about 9 to help others”可知,应该说讨论了“如何”帮助别人。故选D。
10. C 【点拨】根据后文“so they can buy flowers for sick people or a card to make them happy”可知,后文提到了买花或者卡片,因此是给钱。故选C。
2. C 【点拨】根据“Every night, they plan what to do the next day”可知,应该说她认为这是一个好主意。故选C。
3. A 【点拨】根据“their love for others”可知,应该说表达爱。故选A。
4. D 【点拨】根据“in the playground”可知,应该说帮助了在操场上跑步而受伤的男孩。故选D。
5. A 【点拨】at weekends在周末;on weekdays在工作日;at 7 a. m.在早上七点;on Monday在周一。根据“they take a friend's dog for a walk and give it a good bath”可知,这些事只能在周末做。故选A。
6. A 【点拨】根据“They love helping others and they think it is 6 too.”并结合语境,前文提到了她们喜欢帮助人,此处应该说她们认为这也很有趣。故选A。
7. B 【点拨】根据“Soon, the other students at school ask to join the club”可知,前文提到了有其他学生想加入这个俱乐部,因此凯蒂和珍妮弗向新成员开放了俱乐部。故选B。
8. C 【点拨】根据“Katie and Jennifer open the club to new members.”可知,此处说要求俱乐部的人需要对他人表达爱。故选C。
9. D 【点拨】根据“they talk about 9 to help others”可知,应该说讨论了“如何”帮助别人。故选D。
10. C 【点拨】根据后文“so they can buy flowers for sick people or a card to make them happy”可知,后文提到了买花或者卡片,因此是给钱。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看