第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.best wishes
B.best wish
C.good care
D.best care
A
)5. I buy some flowers for my mum with my ________ on her birthday.A.best wishes
B.best wish
C.good care
D.best care
答案:
5. A 【点拨】best wishes 最好的祝愿。故选 A。
(
—I'm learning the piano, so I have to ________ it every day.
A.show
B.exercise
C.practise
D.remember
C
)6. —What do you usually do in your free time?—I'm learning the piano, so I have to ________ it every day.
A.show
B.exercise
C.practise
D.remember
答案:
6. C 【点拨】根据“I'm learning the piano, so I have to ____ it every day.”可知,在学钢琴,必须天天练习。故选 C。
(
A.sometimes
B.seldom
C.always
D.usually
B
)7. (2025·江苏常州武进区期中)Daniel does not like chess, so he ________ plays it.A.sometimes
B.seldom
C.always
D.usually
答案:
7. B 【点拨】根据“Daniel does not like chess”可知,他不喜欢下棋,所以很少下棋。sometimes 有时;seldom 很少;always 总是;usually 通常。故选 B。
(
—________.
A.That's all right
B.Good luck
C.Be careful
D.Enjoy yourselves
D
)8. (2025·江苏盐城期中)—Our school is going to have a field trip next Friday. We can learn to plant trees.—________.
A.That's all right
B.Good luck
C.Be careful
D.Enjoy yourselves
答案:
8. D 【点拨】根据“Our school is going to have a field trip next Friday.”可知,下周五将要去郊外旅行,所以应回答“祝你们玩得愉快”。故选 D。
四、根据短文内容,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
What do students often do on the weekend? The answers are different. Some students go out for a camp. Some go travelling with __1__ (they) friends. Others like __2__ (stay) at home.
Lucy and Lily have a lot of things to do on weekends. They __3__ (usual) finish their homework every Friday afternoon or evening. On Saturday mornings, Lucy has to run. She is in __4__ school running team. After two hours' practice, she feels tired. But she also feels happy because she can beat others in the team. Lily often spends one and a half hours playing the piano on Saturday mornings. She __5__ (start) to play it at the age of five. She __6__ (hope) to be a famous musician in the future.
Every Saturday afternoon, Lily and Lucy go to either of the two __7__ (beach) near their house with their parents. There they swim __8__ play games. On Sundays they often go cycling or climb mountains to enjoy the fresh air and keep __9__ (health). After they get back home in the evening, they prepare school things __10__ the next day. They always enjoy themselves on weekends.
1.
6.
What do students often do on the weekend? The answers are different. Some students go out for a camp. Some go travelling with __1__ (they) friends. Others like __2__ (stay) at home.
Lucy and Lily have a lot of things to do on weekends. They __3__ (usual) finish their homework every Friday afternoon or evening. On Saturday mornings, Lucy has to run. She is in __4__ school running team. After two hours' practice, she feels tired. But she also feels happy because she can beat others in the team. Lily often spends one and a half hours playing the piano on Saturday mornings. She __5__ (start) to play it at the age of five. She __6__ (hope) to be a famous musician in the future.
Every Saturday afternoon, Lily and Lucy go to either of the two __7__ (beach) near their house with their parents. There they swim __8__ play games. On Sundays they often go cycling or climb mountains to enjoy the fresh air and keep __9__ (health). After they get back home in the evening, they prepare school things __10__ the next day. They always enjoy themselves on weekends.
1.
their
2. staying
3. usually
4. the
5. started
6.
hopes
7. beaches
8. and
9. healthy
10. for
答案:
1. their 2. staying 3. usually 4. the 5. started 6. hopes 7. beaches 8. and 9. healthy 10. for
五、阅读理解。(2024·江苏徐州树人初级中学期中)
Almost all children go to school. Some children spend most of their time at school. Others spend only hours there.
Schools are different in different parts of the world. But they are all the same in one way. Schools are where children go to learn.
School buildings can be large or small. They can be made of many different materials(材料). Some children even go to school outside or in buildings with no walls.
Many children walk or ride bicycles to school. Some children go school by boat. In some places, children live too far. Teachers give lessons over the radio or by using computers.
One important job for teachers is to help children learn to read and write. Students learn to read and write in many different languages, like English, Chinese, Japanese and so on.
Children learn many things at school. They study Maths and Science. Many children study Art and Music in school. They also learn how to use a computer.
A home can also be a school. Some parents teach their children at home. They want to decide(决定) what their children will learn. People at schools will often help parents plan home lessons for their children.
(
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
(
A. over the radio
B. on the phone
C. by using computers
D. A or C
(
A. 国家
B. 方法
C. 语言
D. 团体
(
A. everybody needs to go to school
B. children don't like school
C. schools are the same
D. there are different kinds of schools
Almost all children go to school. Some children spend most of their time at school. Others spend only hours there.
Schools are different in different parts of the world. But they are all the same in one way. Schools are where children go to learn.
School buildings can be large or small. They can be made of many different materials(材料). Some children even go to school outside or in buildings with no walls.
Many children walk or ride bicycles to school. Some children go school by boat. In some places, children live too far. Teachers give lessons over the radio or by using computers.
One important job for teachers is to help children learn to read and write. Students learn to read and write in many different languages, like English, Chinese, Japanese and so on.
Children learn many things at school. They study Maths and Science. Many children study Art and Music in school. They also learn how to use a computer.
A home can also be a school. Some parents teach their children at home. They want to decide(决定) what their children will learn. People at schools will often help parents plan home lessons for their children.
(
A
)1. In how many ways are schools all the same?A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
(
D
)2. If a student's home is too far from his school, his teachers can give lessons ________A. over the radio
B. on the phone
C. by using computers
D. A or C
(
C
)3. The underlined(画线的) word "languages" means "________" in Chinese.A. 国家
B. 方法
C. 语言
D. 团体
(
D
)4. The writer writes the passage to tell us ________.A. everybody needs to go to school
B. children don't like school
C. schools are the same
D. there are different kinds of schools
答案:
1. A 【点拨】根据第二段中“But they are all the same in one way. Schools are where children go to learn.”可知,学校在一个方面是一样的,学校是孩子学习的地方。故选 A。
2. D 【点拨】根据第四段中“In some places, children live too far. Teachers give lessons over the radio or by using computers.”可知,一些学生住得离学校太远,老师会通过收音机或者使用电脑来上课。故选 D。
3. C 【点拨】根据下文“like English, Chinese, Japanese and so on”可知,英语、汉语、日语等都是语言;故画线部分 languages 意为“语言”。故选 C。
4. D 【点拨】根据第二段中“Schools are different in different parts of the world.”及全文可知,文章介绍了各种类型的学校,如在没有围墙的建筑里学习、通过电脑学习、在家学习等,能让孩子学习的地方就是学校。故选 D。
2. D 【点拨】根据第四段中“In some places, children live too far. Teachers give lessons over the radio or by using computers.”可知,一些学生住得离学校太远,老师会通过收音机或者使用电脑来上课。故选 D。
3. C 【点拨】根据下文“like English, Chinese, Japanese and so on”可知,英语、汉语、日语等都是语言;故画线部分 languages 意为“语言”。故选 C。
4. D 【点拨】根据第二段中“Schools are different in different parts of the world.”及全文可知,文章介绍了各种类型的学校,如在没有围墙的建筑里学习、通过电脑学习、在家学习等,能让孩子学习的地方就是学校。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看