2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社》

七、阅读理解
阅读下面短文,从每小题的四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
A
People are so busy these days that many people have no time to cook.But most families still love home cooking.The food tastes good and warm,and a family meal brings everyone together.In some families,meals are often the only times everyone sees another at the same time.Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love.A parent who makes some cooking is not just satisfying a child’s sweet tooth.She or he is sending a message.The message says,“I care about you enough to spend one hour making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you.”There is also something about the smell of home cooking.The smell of home cooking pleases people of all ages.It makes most of us feel good and loved even if we are the ones doing the cooking.Next time you smell a cake making,stop for a moment and pay attention to your mood.
1.Why do fewer people cook now?
A.Because they have no time and are busy.
B.Because many people are too old.
C.Because many people don’t like cooking.
D.Because they don’t like family meals.
2.The writer thinks smell of home cooking ________.
A.makes us happy
B.makes us be interested in cooking
C.makes us pay attention to our mood
D.makes us love others
3.We can learn from the passage that we should ________.
A.find ways to show love to family
B learn to cook
C.not be too busy
D.work hard
答案:  AAA
B


4.Elephants like to do the following things except ________.
A.bathing
B.having fruits
C.eating leaves
D.harming people
5.Why are young elephants and their mothers in the middle while moving?
A.To keep safe.
B.To avoid making noises.
C.To break the trees.
D.To walk faster.
6.Which of the following sentences is NOT true according to the passage?
A.Many Asian elephants live on the island of Sri Lanka.
B.Elephants drive away the flies by using their ears.
C.Elephants are always happy with the food they find in the forest.
D.A group of moving elephants make people scared,although they are harmless.
答案: DAC
八、阅读表达
阅读短文,根据要求完成文后的题目。
Draw a giraffe in your mind.How did you draw your giraffe? Does it have a long neck? Does it have long legs? Is it really tall? When people think of giraffes,they think of their long necks.A long neck and four long legs make the giraffe the tallest land animal on the earth.A giraffe is 1.8 m tall when it is born,and some giraffes get up to 6 m tall when they are all grown up.But did you know that giraffes also have long tongues(舌头)? Have you seen the tongue of a giraffe before? A giraffe has a very long tongue which can hold and wrap(包) around objects.The tongue is used for feeding,but it can be used in many different ways.For example,a giraffe can close its nose with its long tongue to keep out sand and dust.Also,a giraffe’s tongue is long enough to clean its own ears as well!The tongue is black in color to protect it from getting sunburned(晒伤).It is nearly 56 cm long.Giraffes only eat plants,and a full grown giraffe can eat 33 kg of leaves a day.When giraffes look for some tall trees to eat,they sometimes fight with elephants for food.Giraffes use their tongues to eat leaves from some tall trees.The giraffe’s tongue is a helpful tool for reaching leaves.
1.What is this article mainly about? ________
2.What does a giraffe feed on? ________
3.What color is the tongue of a giraffe? ________
4.将文中画线的句子翻译成汉语。________
答案: 1. Giraffes' long tongues. /The long tongues of giraffes. /Giraffes have long tongues. 2. Plants. /Leaves. /Leaves from tall trees. 3. It's black. /Black. 4. 一个长脖子和四条长腿使长颈鹿成为地球上最高的陆地动物。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭