2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册八年级英语下册人教版山东科学技术出版社》

六、阅读理解
阅读下面短文, 从每小题的四个选项中, 选出能回答所给问题或完成所给句子的最佳答案。
A group of swans(天鹅) flew down to a beach where a crow(乌鸦) was jumping around. The crow watched them with dis - dain(鄙视).
“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, that’s beyond you. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”
One of the swans, a strong young male, took the challenge. The crow flew up and began to show off his skills. He flew in circles, performed other flying tricks, and then came down and looked down on the swan.
Now it was the swan’s turn. He flew up and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of com - ments(评论) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling in - to the water.
The swan pretended(假装) not to no - tice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick?”
“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because of my pride! If you don’t help me, I’ll lose my life. ”
The swan took pity on him, took him on his shoulders and flew back to the beach.
1. What does the underlined word “exhaus - ted” mean in Paragraph 4?
A. Tired. B. Angry.
C. Frightened. D. Regretful.
2. Why did the crow keep touching the wa - ter?
A. He was showing another flying skill.
B. He was struggling to keep himself from falling into the water.
C. He was thirsty and wanted to drink some water.
D. He was enjoying himself by doing so.
3. What does the story tell us?
A. No pains, no gains.
B. The early bird catches the worm.
C. Pride goes before a fall.
D. Practice makes perfect.
答案: 1—3 ABC
 重点突破
1. The wife told her husband that unless he left the children to die in the forest, the whole family would die. 妻子告诉她的丈夫除非他让孩子死在森林里,(否则)整个家庭就会灭亡。
【感知】(1) This story reminds us that you can never know what’s possible unless you try to make it happen.
(2) But unless he can hide his tail, he cannot turn himself into a person.
【思考】unless 意为“除非;如果不”,= if...not,引导条件状语从句,时态遵循“主将从现”的规则。
【运用】
【运用】
(1) —Your aunt often walks a dog in the morning.
—Yeah, ______ bad weather stops her.
A. when
B. unless
C. because
D. since
(2) The rivers will become dirtier and dirtier ______ we take action to protect them.
A. since
B. if
C. until
D. unless
答案: B@@D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭