第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
A(2023·辽宁抚顺)
Watching videos is becoming a part of our daily life. Most of us like to watch them to relax or kill the time. Some videos are just for fun, some are news and some are short films...
Two retired(退休的) teachers are well - known for making short videos. They make them to share knowledge.
Wu Yuren is a retired Physics teacher. She has become known as “Grandma Wu” by making videos. She uses a humorous and easy - to - understand way to do physics experiments(实验) online. She is good at using everyday tools to experience the magical world of science. She wants young people to be curious about daily life. In this way, young people enjoy finding out the knowledge of science hidden in our life. Wu is more than 70 years old now but still works hard.
Wang Pinxian is an 87 - year - old marine geologist(海洋地质学家) and teacher at Tongji University. During the past two years, he has used his videos to share his knowledge of the sea. He often studies things like the secrets of the Bermuda Triangle(百慕大三角) and whether there are sea monsters(怪物) in the sea.
These videos have been popular and thousands of people have watched and shared them. Many fans express their thanks for the chance to learn new things and stay in touch with the world around them.
Their videos are like “classrooms without walls and universities without barriers(障碍)”. The two grey - haired people have created real energy to society through their actions.
( )1. In the second paragraph, the two teachers share knowledge by ________.
A. giving free classes B. teaching in the countryside
C. making short videos D. going back to universities
( )2. The underlined phrase “be curious about” in Paragraph 3 means “________”.
A. be thankful for B. become nervous about
C. be busy with D. become interested in
( )3. According to Paragraph 3 and Paragraph 4, their videos are about ________.
A. science B. music C. history D. English
( )4. We can know that the two teachers are both ________ from the passage.
A. over seventy B. film directors
C. shy people D. book lovers
( )5. The main idea of the passage is that ________.
A. short videos can help people relax and kill the time
B. how the two old people create real energy to society
C. lots of old people enjoy the knowledge of science
D. how physics experiments can solve daily problems
Watching videos is becoming a part of our daily life. Most of us like to watch them to relax or kill the time. Some videos are just for fun, some are news and some are short films...
Two retired(退休的) teachers are well - known for making short videos. They make them to share knowledge.
Wu Yuren is a retired Physics teacher. She has become known as “Grandma Wu” by making videos. She uses a humorous and easy - to - understand way to do physics experiments(实验) online. She is good at using everyday tools to experience the magical world of science. She wants young people to be curious about daily life. In this way, young people enjoy finding out the knowledge of science hidden in our life. Wu is more than 70 years old now but still works hard.
Wang Pinxian is an 87 - year - old marine geologist(海洋地质学家) and teacher at Tongji University. During the past two years, he has used his videos to share his knowledge of the sea. He often studies things like the secrets of the Bermuda Triangle(百慕大三角) and whether there are sea monsters(怪物) in the sea.
These videos have been popular and thousands of people have watched and shared them. Many fans express their thanks for the chance to learn new things and stay in touch with the world around them.
Their videos are like “classrooms without walls and universities without barriers(障碍)”. The two grey - haired people have created real energy to society through their actions.
( )1. In the second paragraph, the two teachers share knowledge by ________.
A. giving free classes B. teaching in the countryside
C. making short videos D. going back to universities
( )2. The underlined phrase “be curious about” in Paragraph 3 means “________”.
A. be thankful for B. become nervous about
C. be busy with D. become interested in
( )3. According to Paragraph 3 and Paragraph 4, their videos are about ________.
A. science B. music C. history D. English
( )4. We can know that the two teachers are both ________ from the passage.
A. over seventy B. film directors
C. shy people D. book lovers
( )5. The main idea of the passage is that ________.
A. short videos can help people relax and kill the time
B. how the two old people create real energy to society
C. lots of old people enjoy the knowledge of science
D. how physics experiments can solve daily problems
答案:
1. C
2. D
3. A
4. A 【解析】根据第三段中“Wu is more than 70 years old”和第四段中“Wang Pinxian is an 87 - year - old marine geologist”可知,两位教师都已年过 70。
5. B 【解析】通读全文,尤其是最后一段中“The two grey - haired people have created real energy to society through their actions.”可知,本文主要介绍两位退休教师的短视频为社会创造了真正的能量。
2. D
3. A
4. A 【解析】根据第三段中“Wu is more than 70 years old”和第四段中“Wang Pinxian is an 87 - year - old marine geologist”可知,两位教师都已年过 70。
5. B 【解析】通读全文,尤其是最后一段中“The two grey - haired people have created real energy to society through their actions.”可知,本文主要介绍两位退休教师的短视频为社会创造了真正的能量。
查看更多完整答案,请扫码查看