2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版》

B
Citywalk might be a great choice to learn about a city. Instead of simply walking around, citywalkers follow certain routes(路线) on different themes. Along the way, they observe(观察), take photos, listen to the guide and take part in fun activities.
The idea of citywalk is growing in China. It’s one of the top 10 popular lifestyle trends released by a lifestyle platform.
Xiao Xiao, 30, the founder of Jiuer Studio, a citywalk organization in Changsha, Hunan Province, has seen the trend. More than 3,000 people have taken part in her studio’s citywalk activities since 2019. “More people, especially locals, are getting interested in this,” she said. Her studio offers over 30 citywalk routes with themes like old buildings, films, food and communities.
In her eyes, the charm(魅力) of citywalk can be seen in two ways. “For travellers, it allows them to deeply explore a city. For locals, it’s a good chance to see something they might have ignored(忽略),”Xiao said.
Wang Yixuan, 24, grew up in Changsha. Thanks to citywalk, she has visited places that she heard about before but had never been to. She walked to the old site(遗址) of Xiaoxiang Film Group and an abandoned railway running through the city. As the guide introduced the history of these sites, she knew more about the city’s past.
Citywalk is not just a way to travel but can be part of our daily lives. “It is a lifestyle, an attitude that everyone can try,”Xiao said. “Just start to observe everything around you whenever you walk, from your school or company to your home. You’ll always find something surprising.”
( )1. What do citywalkers do according to the passage?
A. They simply walk around the city.
B. They observe their houses.
C. They start a citywalk organization.
D. They walk along certain routes on different themes.
( )2. How does Jiuer Studio help people?
A. By offering many citywalk routes with themes.
B. By showing people around their cities.
C. By taking part in citywalk activities.
D. By offering food to visitors.
( )3. What can we learn from the passage?
A. During citywalk,people can’t learn much about their city.
B. Citywalk is only a way to travel for visitors.
C. People are not allowed to take photos during citywalk activities.
D. More and more people like to take part in citywalk activities.
答案: 1. D
2. A 【解析】根据第三段中“Her studio offers over 30 city - walk routes with themes...”可知,她的工作室为人们提供30多条不同主题的城市漫步路线。
3. D 【解析】通读全文,尤其是第二段内容可知,越来越多的人喜欢参加城市漫步活动。
C

Imagine a vehicle(车辆) that’s easy to drive, has room for people and things, doesn’t cost much, and doesn’t need fuel(燃料). Sounds cool, doesn’t it? 1 . What I’m describing is a Chinese - made electric tricycle.
2 , which caught the attention and praise of his neighbours. This tricycle is stylish, works well, and has a unique warning sound that says, “Watch out! I’m reversing(倒车)!” Videos of this tricycle have become very popular on overseas social media platforms, with some people even calling it their “dream vehicle”.
The electric tricycle that has wowed Americans is made by Jiangsu Guowei Motorcycle Co. , Ltd. , which is located in the Xishan District of Wuxi City in East China’s Jiangsu Province. 3 .
After a conversation with Ni Xiaofeng, Guowei’s general manager, I learned that the company’s overseas orders have grown quickly this year, and that the electric tricycle became popular abroad for a reason, not just luck.
To sell their three - wheel vehicles in other countries, the Guowei R&D team studies the rules, roads, and customs of those countries. 4 , like the adoption(采用) of anti - rust technology and the improvement of battery range(电池续航里程). They have created more than 100 product varieties.
5 : China will keep making great, new products that will be enjoyed by people all over the world.
A. But it’s not imaginary
B. Made - in - China products are going global
C. As we look to the future, one thing is certain
D. And it is priced at a modest 600 dollars
E. Not long ago, a US resident went for a ride on one such electric tricycle
F. They have taken many moves to make their vehicles work well there
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
答案: 1—5 AEDFC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭