2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版》

新素材 传统文化
 
How can you do calculations(计算)quickly? These days,you can easily use a calculator. But how about people in ancient times? In the very beginning,the cleverest among them thought of using stones and seashells. Then,they invented the abacus. Some researchers consider the invention to be the world's oldest “calculator”. In China,people used abacuses to do calculations for thousands of years.
The abacus is usually made of wood. It has many beads(珠子). Each rod(竿)stands for a different digit(数位). The rightmost is ones,the second is tens,the third is hundreds,and so on. Each bead in the central area has a value.
In the past,the use of the abacus was taught in all schools. It was considered to be an important skill that everybody needed to pick up. Wherever there was a need for calculations,an abacus would come into sight.
Today,abacuses are no longer widely used. Perhaps you have never seen one. However,we can still feel the important roles they once played. Abacuses have become a symbol. Because they used to be a must - have for business people,some have come to believe that abacuses can help their owners gather wealth.
1. According to the passage,what are the world's earliest “calculators”?
A. Stones.
B. Seashells.
C. Abacuses.
D. Beads.
2. 新考法 图示理解 Which number does the picture in the passage stand for?
A. 3,781.
B. 1,873.
C. 1,433.
D. 5,423.
3. By writing this passage,the author mainly wanted to ________.
A. try to make the abacus popular again
B. introduce the abacus to people
C. explore why the abacus is no longer popular
D. teach people how to use the abacus
答案: 1. C 2. B 3. B 【解析】通读全文可知,本文主要介绍了世界上最古老的计算器——算盘,包括算盘的历史、用法以及它在人们生活中的作用等,则B项表述符合文章主旨。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭