第123页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、词汇运用。
1.(2023·扬州市宝应期末)Please write down all the ________(采访者)names clearly on the board!
2.(2024·苏州市昆山期末)Spending time with loved ones can be the best ________ /'medsn/ for a broken heart.
3.(2024·宿迁市泗洪期末)A serious accident led to her ____________(the condition of being unable to see)last week.
4.(2024·淮安市盱眙期末)These are the ________(read)letters to express love to their favourite writers.
5.(2022·泰州)With the ________(develop)of the society,more and more people devote their energy to charity.
6. Doctors believe that most eye problems can be _______(cure).
1.(2023·扬州市宝应期末)Please write down all the ________(采访者)names clearly on the board!
2.(2024·苏州市昆山期末)Spending time with loved ones can be the best ________ /'medsn/ for a broken heart.
3.(2024·宿迁市泗洪期末)A serious accident led to her ____________(the condition of being unable to see)last week.
4.(2024·淮安市盱眙期末)These are the ________(read)letters to express love to their favourite writers.
5.(2022·泰州)With the ________(develop)of the society,more and more people devote their energy to charity.
6. Doctors believe that most eye problems can be _______(cure).
答案:
interviewers’
@@medicine
@@blindness
@@readers’
@@development
@@cured
@@medicine
@@blindness
@@readers’
@@development
@@cured
1. ________ of my books are about history. I'm __________ interested in China's history.
A. Mostly;most
B. Most;almost
C. Mostly;almost
D. Most;mostly
A. Mostly;most
B. Most;almost
C. Mostly;almost
D. Most;mostly
答案:
D
2. 亮点原创 In Yungang Grottoes in Datong,Shanxi Province,new technologies(技术)like digital scanning and 3D printing ________ visitors able to explore the historical place in boundless time and space.
A. used to making
B. used to make
C. are used to make
D. are used to making
A. used to making
B. used to make
C. are used to make
D. are used to making
答案:
C
3.(2023·四川自贡中考改编)—Mike,we are told not ________ the phone while crossing the street.
—I am sorry. I won't do it again.
A. answering
B. to answer
C. answer
D. answered
—I am sorry. I won't do it again.
A. answering
B. to answer
C. answer
D. answered
答案:
B
4. The king didn't take any notice of the noise in the crowd and ________ with the parade.
A. carry on
B. carry out
C. carried on
D. carried out
A. carry on
B. carry out
C. carried on
D. carried out
答案:
C
三、根据中文提示完成句子。
1.(2022·湖北十堰中考改编)对学生们来说,知道学习的重要性是必要的。
________ ________ ________ for students ________ ________ the importance of studying.
2. 他没有足够的钱进行医治。
He doesn't have ________ ________ ________ ________.
3. 我们能做什么来帮助有需要的人?
What can we do ________ ________ ________ ________?
1.(2022·湖北十堰中考改编)对学生们来说,知道学习的重要性是必要的。
________ ________ ________ for students ________ ________ the importance of studying.
2. 他没有足够的钱进行医治。
He doesn't have ________ ________ ________ ________.
3. 我们能做什么来帮助有需要的人?
What can we do ________ ________ ________ ________?
答案:
It’s necessary for students to know
@@enough money for medical treatment
@@to help people in need
@@enough money for medical treatment
@@to help people in need
四、(2023·浙江金华中考改编)阅读理解。
According to UNESCO,there are 740 million people unable to read or write in this world. And 250 million children of primary school age have no basic reading and writing skills. However,reading makes everything possible in life:education,work and escaping poverty(贫困). Considering that,the Global School Community aims to bring digital books to all the children of the world and their families.
Digital technology makes a real difference. It can reach across the world and is fairly inexpensive. The Global School Community makes e-books available to children all around the world,either through mobile phones,iPads or computers,saving the cost of making books and transport. Technology also helps improve our communication skills. Through the use of technology,teachers and children around the world can meet online to share lessons and discuss ideas. Remote schooling(远程教学)is one example of the success of communication through the internet.
The first books a child reads can have a great influence on that child. The greater the influence,the more likely the child is to continue reading and learning throughout his life. E-books,which are actually the electronic versions of printed books,not only provide knowledge and information,but help people grow healthily in mind. They can provide hours of entertainment and can connect schools all over the world. Studies have shown that children make much progress after only five months of reading e-books. Bido Hafrag,a child from Egypt,said,“Reading e-books not only helps me learn to read and write,but gives me much confidence. It also helps me have a better understanding of the world.”
The Global School Community has a huge e-book library for every school to enter. It aims to bring digital books to all children and their families,and helps schools,colleges and universities to connect with each other. Please join our family of schools,write an e-book or share resources(资源)at globalschoolcommunity.com.
1. Which of the following best explains the underlined word “inexpensive” in Paragraph 2?
A. useful B. popular
C. valuable D. cheap
2. What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. E-books help readers learn and make progress.
B. E-books provide knowledge and information.
C. E-books improve communication skills a lot.
D. E-books have more advantages than printed ones.
3. 新考法 写作意图 The writer writes the passage to ________.
A. introduce a new way to see the outside world
B. help connect all the schools around the world
C. invite us to join the Global School Community
D. explain the history and development of e-books
According to UNESCO,there are 740 million people unable to read or write in this world. And 250 million children of primary school age have no basic reading and writing skills. However,reading makes everything possible in life:education,work and escaping poverty(贫困). Considering that,the Global School Community aims to bring digital books to all the children of the world and their families.
Digital technology makes a real difference. It can reach across the world and is fairly inexpensive. The Global School Community makes e-books available to children all around the world,either through mobile phones,iPads or computers,saving the cost of making books and transport. Technology also helps improve our communication skills. Through the use of technology,teachers and children around the world can meet online to share lessons and discuss ideas. Remote schooling(远程教学)is one example of the success of communication through the internet.
The first books a child reads can have a great influence on that child. The greater the influence,the more likely the child is to continue reading and learning throughout his life. E-books,which are actually the electronic versions of printed books,not only provide knowledge and information,but help people grow healthily in mind. They can provide hours of entertainment and can connect schools all over the world. Studies have shown that children make much progress after only five months of reading e-books. Bido Hafrag,a child from Egypt,said,“Reading e-books not only helps me learn to read and write,but gives me much confidence. It also helps me have a better understanding of the world.”
The Global School Community has a huge e-book library for every school to enter. It aims to bring digital books to all children and their families,and helps schools,colleges and universities to connect with each other. Please join our family of schools,write an e-book or share resources(资源)at globalschoolcommunity.com.
1. Which of the following best explains the underlined word “inexpensive” in Paragraph 2?
A. useful B. popular
C. valuable D. cheap
2. What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. E-books help readers learn and make progress.
B. E-books provide knowledge and information.
C. E-books improve communication skills a lot.
D. E-books have more advantages than printed ones.
3. 新考法 写作意图 The writer writes the passage to ________.
A. introduce a new way to see the outside world
B. help connect all the schools around the world
C. invite us to join the Global School Community
D. explain the history and development of e-books
答案:
1. D
2. A
3. C
2. A
3. C
查看更多完整答案,请扫码查看