第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
A(2024·四川广安中考改编)
新素养 技术应用 What will the world of tomorrow be like? Many people today believe that technology is going to help solve some problems we have today. New technology may solve old problems, and it may also create new ones. No technology is perfect. Each has advantages and disadvantages. Here are three examples.
When we dream about the future, many of us think that we will be able to fly to the sky in our own flying cars. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads. However, if too many flying cars are in the air, there will be trouble with traffic control.
3D printing is another new technology for the future. 3D printers are already used to make life-size models of car parts(部件), and man-made body parts, like ears. As we move into the future, 3D printing will change the way we make things and the way we treat sick people. The disadvantage is that such a machine is very expensive.
Finally, people are trying to make a robot suit(套装). This is an electronic suit. It allows people to lift heavy things and walk a long way. It might help people walk again after an illness or an accident. However, one disadvantage at the moment is the cost.
It is easy to imagine a future. We will be able to fly to work, print out a new pair of shoes or lift a car above our heads. Although there are some problems to solve, we can certainly dream of a world. In this world, technology makes people's life easier and safer, and it can solve some of the most difficult problems we have today.
()1. 新考法 写作手法 How does the writer start the passage?
A. By asking a question.
B. By giving a report.
C. By giving advice.
D. By telling a story.
()2. What might the robot suit help people do after an illness or an accident?
A. It might help people fly to the sky.
B. It might help people make models.
C. It might help people walk again.
D. It might help people save money.
()3. 新考法 篇章结构 What would be the best structure of this passage?

()4. What is the theme(主题)of the passage?
A. Traffic.
B. Machines.
C. Clothes.
D. Technology.
新素养 技术应用 What will the world of tomorrow be like? Many people today believe that technology is going to help solve some problems we have today. New technology may solve old problems, and it may also create new ones. No technology is perfect. Each has advantages and disadvantages. Here are three examples.
When we dream about the future, many of us think that we will be able to fly to the sky in our own flying cars. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads. However, if too many flying cars are in the air, there will be trouble with traffic control.
3D printing is another new technology for the future. 3D printers are already used to make life-size models of car parts(部件), and man-made body parts, like ears. As we move into the future, 3D printing will change the way we make things and the way we treat sick people. The disadvantage is that such a machine is very expensive.
Finally, people are trying to make a robot suit(套装). This is an electronic suit. It allows people to lift heavy things and walk a long way. It might help people walk again after an illness or an accident. However, one disadvantage at the moment is the cost.
It is easy to imagine a future. We will be able to fly to work, print out a new pair of shoes or lift a car above our heads. Although there are some problems to solve, we can certainly dream of a world. In this world, technology makes people's life easier and safer, and it can solve some of the most difficult problems we have today.
()1. 新考法 写作手法 How does the writer start the passage?
A. By asking a question.
B. By giving a report.
C. By giving advice.
D. By telling a story.
()2. What might the robot suit help people do after an illness or an accident?
A. It might help people fly to the sky.
B. It might help people make models.
C. It might help people walk again.
D. It might help people save money.
()3. 新考法 篇章结构 What would be the best structure of this passage?
()4. What is the theme(主题)of the passage?
A. Traffic.
B. Machines.
C. Clothes.
D. Technology.
答案:
1. A 2. C
3. C 【解析】通读全文可知,第一段总领全文,简述现代技术有利有弊;第二至四段分别介绍了飞行汽车、3D 打印和机器人套装的利弊;最后一段总结全文,展望未来。C 项符合文章结构。
4. D
3. C 【解析】通读全文可知,第一段总领全文,简述现代技术有利有弊;第二至四段分别介绍了飞行汽车、3D 打印和机器人套装的利弊;最后一段总结全文,展望未来。C 项符合文章结构。
4. D
查看更多完整答案,请扫码查看