2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本八年级英语下册译林版》

五、(2023·扬州市梅岭中学期末)阅读理解。
Hundreds of pedestrians(行人)in Tianjin have been punished so far this year for looking at their mobile phones while crossing the road. The regulation(规定)says that pedestrians who look at their mobile phones while crossing the road first receive a warning or a fine of 50 yuan if they refuse to correct their behaviour.
“The warning is not a simple reminder. It is a legal(合法的)way with a legal punishment notice given to the pedestrians,” Xing Yi, an official of the government,said. “Those who refuse to cooperate with the traffic police or whose behaviour harms other people will be fined 50 yuan.”
Zhou Xin works in a busy area in Tianjin. He says that he gives such punishment three to five times each day,and that most of the time the legal warning is useful.
“More and more people look at their mobile phones while crossing roads, which raises the risk of traffic accidents,” said Yang Yingjun, another official of the government. “The regulation is trying to make people pay more attention to safety when they walk.”
Yang said that in 2019,a local university student who was looking at his mobile phone while crossing a road was hit and killed by a large truck. Similar accidents have been reported in many cities,such as Taizhou and Wenzhou,so those cities have similar regulations.
Many people have expressed their support for the regulation. “I think heavier fines should be given to people who look at their mobile phones on the road,” said a netizen.
1. If someone in Tianjin looks at his smartphone while crossing the road, he will ________.
A. get a warning or a fine
B. not cross the road
C. be in great danger
D. harm other people
2. What does the underlined word “cooperate” in Paragraph 2 mean?
A. 接受 B. 配合 C. 穿过 D. 罚款
3. Zhou Xin in the passage may be ________.
A. a pedestrian
B. a volunteer
C. a traffic policeman
D. a netizen
4. 新考法 篇章结构 Which of the following best shows the structure of the passage?

答案: 1. A
2. B 【解析】根据画线词所在句“Those who refuse to cooperate with the traffic police or whose behaviour harms other people will be fined 50 yuan.”可知,被罚款说明当事人不配合交警执法。由此可知画线词“cooperate”意为“配合”。
3. C
4. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭