精英家教网 > 练习册解析答案 > 综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版 > 第66页解析答案
综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

B
)1. Why did the writer feel sad at first?
A. Because her son didn't feel confident.
B. Because her son didn't enter the basketball team.
C. Because her son decided to stop playing basketball.
D. Because her son failed in a few basketball matches.
答案:B
解析:根据文中“I read the list of 13 names for a few minutes. Finally, I had to tell myself that my son wasn't on the list. I felt sad.”可知,作者难过是因为儿子没进入篮球队,B选项正确。A选项儿子不自信未提及;C选项儿子决定停止打篮球与原文“encourage him to continue to improve skills”不符;D选项儿子输了几场比赛文中未说,首次是未入选球队。
A
)2. What does the underlined part "keep my own feeling in check" in Paragraph 3 mean?
A. Hide my own feeling.
B. Hurt my own feeling.
C. Follow my own feeling.
D. Show my own feeling.
答案:A
解析:结合后文“Instead, I put my own feelings aside”(反而,我把自己的感受放在一边),可知“keep my own feeling in check”意为控制、隐藏自己的感受,A选项“Hide my own feeling”符合。B选项伤害感受、C选项跟随感受、D选项展示感受均与语境不符。
D
)3. What can be inferred (推断) about the writer's son?
A. He felt unhappy with his parents.
B. He stopped working on his basketball skills.
C. He played in the high school team at the age of 12.
D. He was finally accepted by his high school team.
答案:D
解析:由“My son is 15 years old now... after being cut from the team for three years in a row, he got to see his name on the list for the high school team.”可知,儿子15岁时连续三年被拒后进入了高中篮球队,即最终被高中队录取,D正确。A选项对父母不满文中未体现;B选项停止练球与“continue to improve skills”矛盾;C选项12岁时是未入选六年级队,不是高中队。
C
)4. How does the writer organize her ideas in this passage?
A. Using the space order.
B. From general to specific (具体的).
C. Using the time order.
D. From specific to general.
答案:C
解析:文中时间线索清晰:“the sixth-grade basketball team”(儿子12岁时)→“My son is 15 years old now”→“Last week, my husband and I watched him play in his first game”,按时间顺序叙述,C选项正确。A选项空间顺序、B选项总到分、D选项分到总均不符合。
四、书面表达
假如你是常州阳光中学的一名学生。你校英语校刊的人物专栏正在举办“用英文介绍中国名人”的活动。你介绍的可以是教育家、名医、艺术家或者作家。请以“我心中的一位中国名人”为主题写一篇英语短文投稿,向大家简要介绍该人物及其事迹,以及对你的影响或启发。
注意事项:词数100左右,开头已给出,不计入总词数。
Of all the famous persons in Chinese history, I admire
Confucius
most.
答案:Of all the famous persons in Chinese history, I admire Confucius most.
Confucius, a great educator and thinker, lived in ancient China. He advocated "benevolence" and "propriety", and his teachings have influenced Chinese culture for over 2,000 years. He founded private schools, making education accessible to common people, and his students compiled his words into "The Analects".
His ideas teach me to be kind to others and value learning. When I face difficulties in studies, I remember his words "Study hard and never give up", which encourages me to keep going. He is truly a role model for everyone.
解析:首先点明敬佩的人物是孔子,介绍其身份(教育家、思想家)、核心思想(仁、礼)、贡献(创办私学、《论语》),再说明对自己的影响(待人友善、重视学习、激励克服困难),符合题目要求,词数约100词,结构清晰,涵盖人物事迹与启发。