精英家教网 > 练习册解析答案 > 综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版 > 第60页解析答案
综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

D
)1. According to the passage, which of the following stops humans from growing?
A. Healthcare. B. Nutrition. C. Lifestyle. D. Evolution.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段“But what stops us from growing to three metres or even taller? The answer is evolution (进化), according to a study from Harvard University.”可知,进化阻止人类长得更高。故选D。
( )2. The underlined word "slacken" probably means "______".
A. turn off
B
. slow down C. give up D. break down
答案:B
解析:词义猜测题。根据上文“the genes that influence organ growth are quite active in babies, causing them to grow fast.”以及下文“Finally, as they enter late teenage years, the genes turn off and teenagers reach their adult height.”可知,婴儿时期基因活跃,生长快,青少年后期基因关闭,停止生长,那么随着孩子长大,基因应该是“减慢”活动,slacken意为“减慢”,与slow down意思相近。故选B。
D
)3. The writer probably agrees that ______.
A. reaching the average height may put less stress on our heart
B. humans' organs grow much more slowly than their height
C. we have to become stronger if we want to grow much taller
D. our height is also influenced by our daily food
答案:D
解析:推理判断题。根据第四段“According to the study... The other factors are some environmental factors like proper nutrition and modern healthcare.”可知,营养等环境因素也会影响身高,而日常食物与营养相关,所以我们的身高也受日常食物的影响,D项正确。A项文中未提及;B项与第三段“the genes that influence organ growth are quite active in babies, causing them to grow fast”不符;C项文中未提及。故选D。
D
)4. Which of the following may be the best title for the passage?
A. Ways to Grow Taller. B. Is It Good to Be Taller?
C. Environmental Factors Influence Height. D. What's the Secret of Our Height?
答案:D
解析:主旨大意题。文章主要探讨了影响身高的因素,包括遗传、进化、营养、健康护理等,也就是身高的秘密。D项“我们身高的秘密是什么?”最适合作为文章标题。A项“长高的方法”、B项“长得更高好吗?”、C项“环境因素影响身高”均只是文章的部分内容,不能概括全文。故选D。
四、小练笔
Who is your role model (榜样)? What achievement does he or she have? What can you learn from him or her? (At least five sentences)
答案:My role model is Yuan Longping, a great scientist. He is known as the "Father of Hybrid Rice". His most important achievement is developing hybrid rice, which has helped feed millions of people around the world. From him, I can learn his spirit of perseverance. He spent his whole life researching rice and never gave up even when facing difficulties. I also learn his selflessness. He cared little about personal fame and wealth, but focused on helping others. He teaches me that it's important to work hard and contribute to society.
解析:本题要求介绍自己的榜样,包括其成就以及从中学到的品质,至少五句话。范文以袁隆平为例,介绍了他的称号、成就以及从中学习到的坚持不懈和无私奉献的精神,符合要求。