精英家教网 > 练习册解析答案 > 综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版 > 第44页解析答案
综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、阅读理解
On February 22, Guo Hongyi, an 8-year-old boy, solved a 4-level Tower of Hanoi with one hand in 4.305 seconds and set a new world record.
Tower of Hanoi is a Maths game which has been popular for centuries. To solve a Tower of Hanoi puzzle, it needs your brain, eyes and hands to work together.
Tower of Hanoi is made up of three poles and a stack of discs. The discs should be placed from the largest on the bottom to the smallest on the top. The way to play the game is to move the whole stack from Pole A to Pole C. There are three simple rules as follows:
◆Only one disc can be moved at a time.
◆You can only move the top disc of a stack.
◆Each disc can be placed on any pole, but it can't be placed on top of a smaller disc.
Tower of Hanoi was invented by a French mathematician called Edouard Lucas in 1883. His idea came from an ancient story: In an Eastern temple (寺庙) with three poles, the god asked the priests (僧侣) to move a stack of 64 golden discs from Pole One to Pole Three. Each disc can be moved at any time, but it can't be placed on top of a smaller disc. Finally, he tried to work out the minimum number of moves to solve the puzzle. Interestingly, he came up with the formula: $2^n - 1$, where "n" is the number of discs. According to the formula, even if the priests made one move every second, it would take 500 billion years to finish. It was an impossible task for them.
Nowadays, Tower of Hanoi is used in many fields, such as psychological research and computer science. It has made great contributions to humans' life.
So next time you're looking for a fun and challenging puzzle game, give Tower of Hanoi a try!
(
D
) 1. According to the rules of Tower of Hanoi, which of the following pictures shows the correct move?

(
A
) 2. The formula created by Edouard is used to know the _______.
A. fewest moves
B. sizes of discs
C. fewest discs
D. speed of moves
(
C
) 3. Why does the writer write the passage?
A. To show how popular Tower of Hanoi is.
B. To introduce the history of Tower of Hanoi.
C. To attract more people to play Tower of Hanoi.
D. To explain why Tower of Hanoi is widely used.
答案:1. D
2. A
解析:文中明确提到“Edouard found the Maths problem in the story interesting and tried to work out the minimum number of moves to solve the puzzle. Finally, he came up with the formula: $2^n - 1$, where 'n' is the number of discs.”,“minimum number of moves”即“fewest moves”,所以公式用于计算最少移动次数,选A。
3. C
解析:文章开头介绍郭弘毅破纪录引出游戏,中间讲解玩法、历史、公式,结尾“So next time you're looking for a fun and challenging puzzle game, give Tower of Hanoi a try!”明确表达吸引读者尝试玩这个游戏,所以写作目的是吸引更多人玩,选C。