2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



练新鲜时文 拓主题语境
词数 315 难度 ★★★ 建议用时 7 分钟 正确率 _/4
There is new hope for the future of the population of endangered butterflies in the American state of California. Last year, a count of the orange-and-black Western monarchs reached a record low of about 1,900. But this year, butterfly counters are reporting tens of thousands more Western monarchs. The insects live along California’s central coast in winter.
In the 1980s, millions of Western monarchs gathered in trees from northern California down to western Mexico. Now, their wintering sites are mostly on California’s central coast.
Western monarch butterflies travel south from the Pacific Northwest to California each winter. They return to the same places and even the same trees, where they gather. The monarchs usually arrive in California at the beginning of November. They spread across the country once warmer weather arrives in March.
The population of the Western monarch butterfly has decreased by more than 99 percent since the 1980s. Monarchs from across the west migrate yearly to about 100 wintering sites along central California’s Pacific coast. One of the best-known wintering places is the Monarch Grove Sanctuary in the city of Pacific Grove.
Pacific Grove, California, known as “Butterfly Town, USA”, has worked for years to help the decreasing monarch’s population. The city holds a parade to celebrate the butterflies every October. It also bans human interference with the monarchs. The crime carries a 1,000 fine.
Last year, no monarchs appeared in Pacific Grove. But this year, an early count found that more than 13,000 of the insects had moved in.
Scientists do not know why the population increased this year. But it is likely a combination of reasons, including better conditions on their breeding grounds.
Monarch butterflies lack state and federal legal protection that could keep their territory from being destroyed. Last year, the butterflies were denied federal protection. But the insects are now among the candidates for being listed under the federal Endangered Species Act.
(
B
)1. How long do Western monarchs usually stay together in California?
A. About 3 months.
B. About 5 months.
C. About 6 months.
D. About 1 year.
(
A
)2. What does the author intend to do in Paragraph 6?
A. Introduce actions to protect butterflies.
B. Explain some survival crisis of butterflies.
C. Attract more tourists to visit Pacific Grove.
D. Warn hunters of the punishment for hurting butterflies.
(
C
)3. Which of the following about monarchs puzzles the scientists?
A. Places they remained in last year.
B. Time to pass laws to protect them.
C. Reasons for their increase this year.
D. Difficulties in protecting their colonies.
(
D
)4. Which of the following can be the best title for the text?
A. Monarch butterflies are endangered
B. California rescues monarch butterflies
C. Insects travel to warm places like birds
D. Monarch butterflies return to California
语篇分析

 
词海拾珠
1. population n.(地区、国家等的)人口,人口数量;某领域的生物;族群
2. endangered adj. 濒临灭绝的→
n. 危险,风险;威胁→
adj. 危险的,有威胁的→dangerously adv. 危险地;不安全地
3. millions of 数百万的……
4. decrease v.(使)减少,(使)降低 n. 减少,降低
5. ban vt.(过去式
;过去分词
)取缔;明令禁止→n. 禁令
【举一反三】
一词多义 fine
[原句再现] The crime carries a $1,000 fine.这类不法行为会被处以 1000 美元的罚款。fine n. 罚款;罚金 vt. 处……以罚金 adj. 好的;高质量的;美好的;健康的;精巧的;晴朗的[猜测词义](1)I was feeling fine when I got up this morning. ($
$)(2)She has already paid over $2,000 in fines. (
)
(3)The factory was fined for discharging chemicals into the river. (
)
句型透视
[原句] They return to the same places and even the same trees, where they gather.
[分析] 这是一个主从复合句。句中 they return to the same places and even the same trees 是
;where 引导
,修饰先行词 places 和 trees;same 常常与定冠词 the 连用。
[翻译] 它们回到相同的地方,甚至相同的树,在那里聚集。
[仿写] 拥有同等工作经验的人应该报酬相等。(same)
________________________
答案: Wednesday
【文章大意】本文是一篇说明文。美国加利福尼亚州的一群濒危帝王蝶的未来有了新希望。去年,帝王蝶的数量降到了约1900只的历史最低水平,但今年又出现了数万只帝王蝶。
1.B 细节理解题。根据第三段的“The monarchs usually arrive in California at the beginning of November. They spread across the country once warmer weather arrives in March.”可知,帝王蝶通常在11月初到达加州,一旦三月天气变暖,它们就会分散到全国各地。从11月初到3月,它们大约在加州停留5个月。
2.A 推理判断题。根据第六段的内容可知,被称为“美国蝴蝶城”的Pacific Grove多年来一直致力于保护帝王蝶。每年十月,这座城市都会举行庆祝蝴蝶的游行。该城市还禁止人类干涉帝王蝶的活动。所以本段介绍了保护蝴蝶的行为。
3.C 细节理解题。根据第八段的“Scientists do not know why the population increased this year.”可知,科学家们不知道为什么今年帝王蝶的数量会增加。
4.D 主旨大意题。根据第一段及下文内容可知,去年,帝王蝶的数量降到了约1900只的历史最低水平,但今年又出现了数万只帝王蝶。所以文章谈论的话题是帝王蝶返回加州。故D项适合做标题。
【语篇分析】
1.hope 2.California 3.has decreased 4.the best-known wintering places 5.the decreasing monarch's population 6.appeared 7.reason 8.protect
【词海拾珠】
2.danger; dangerous 5.banned;banned
【举一反三】
[猜测词义]
(1)舒服的,好的
(2)罚金
(3)处……以罚金
[句型透视]
[分析] 主句;非限制性定语从句
[仿写] People with the same experience in the job should be paid the same.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭