2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
Having hundreds of friends online is no substitute (代替品) for a handful of close friends in real life. Researchers discovered that people with only a few friends were at least as happy as those with far more if many of theirs were online. The number of “peripheral others”, someone connected with online—former classmates and co-workers, for example—had no connection with how satisfied they felt.
Scientists did their study using data from two online surveys conducted on 1,496 people by a non-profit research organization. People taking part in the study shared their ages, the make-up of their social networks, how often they had different types of social interactions, and their own feelings of well-being.
“Loneliness has less to do with the number of friends you have, and more to do with how you feel about your friends,” said Dr Bruine, an expert of the study. “If you feel lonely, it may be more helpful to make a positive connection with a friend than to try and seek out new people to meet.”
In the study, they found older people tended to have smaller social networks. Younger people’s were larger but this was mostly made up of “peripheral others”—not true friends, just people they knew—and did not contribute to their happiness.
Even variations in the number of family members or neighbours somebody spent time with did not affect how happy they were with their social life. Dr Bruine said her research echoed (呼应) other findings showing people would be happier if a larger proportion of their online friends were actually their friends in reality.
She added, “Stereotypes of aging tend to paint older adults in many cultures as sad and lonely. But the research shows that older adults’ smaller networks didn’t weaken social satisfaction and well-being. In fact, older adults tend to report better well-being than younger adults.”
( ) 1. What has a good influence on one’s happiness according to the study?
A. Helping familiar co-workers.
B. Meeting with close friends face to face.
C. Making impersonal networks of friends.
D. Keeping in touch with family members online.
( ) 2. What did the 1,496 people taking part in the study have to do?
A. Keep off using the Internet.
B. Show their attitudes to happiness.
C. Reveal their social life thoroughly.
D. Find “peripheral others” from their friends.
( ) 3. Who is more likely to be attacked by loneliness according to the study?
A. Parents living with their children.
B. Young people without friends in reality.
C. Older adults with fewer friends online.
D. Those having fewer relatives or neighbours.
( ) 4. What is the main idea of the text?
A. Social network size isn’t linked to happiness.
B. Larger social networks don’t guarantee more happiness.
C. Many online friends don’t equal a few good real-life friends.
D. Older adults tend to be more satisfied with their social lives.
语篇分析
词海拾珠
1. a handful of 少数人
2. have no connection with 与……无关
3. satisfied adj.满意的,满足的;确信的,信服的→
4. interaction n.互动,交流→
5. seek out 寻找→(seek 的过去式)
6. contribute to 有助于,促成;捐献
7. in reality 实际上,事实上
8. weaken v. 削弱;减弱→
举一反三
一词多义 conduct
[原句再现]
Scientists did their study using data from two online surveys conducted on 1,496 people by a non-profit research organization.
科学家们使用非营利研究机构对 1496 人进行的两次在线调查的数据进行了研究。
conduct v.实施,进行;带领,引导;指挥;举止,表现;传导 n.行为,举止
[猜测词义]
(1) The guide conducted us around the ruins of the ancient city. ()
(2) He conducted himself far better than expected. ()
(3) Today Tu Youyou continues to conduct research despite her age. ()
(4) Dennis had recently begun a successful career conducting opera in Europe. ()
句型透视
[原句] People taking part in the study shared their ages, the make-up of their social networks, how often they had different types of social interactions, and their own feelings of well-being.
[分析] 本句是一个主从复合句。taking part in the study 是现在分词短语作
[翻译] 参与这项研究的人分享了他们的年龄、社交网络的构成、不同类型的社交互动的频率,以及他们自己的幸福感。
[仿写] 参加活动的人可以认识新朋友,找到真正感兴趣的东西,并更深入地探索自己。
People
Scientists did their study using data from two online surveys conducted on 1,496 people by a non-profit research organization. People taking part in the study shared their ages, the make-up of their social networks, how often they had different types of social interactions, and their own feelings of well-being.
“Loneliness has less to do with the number of friends you have, and more to do with how you feel about your friends,” said Dr Bruine, an expert of the study. “If you feel lonely, it may be more helpful to make a positive connection with a friend than to try and seek out new people to meet.”
In the study, they found older people tended to have smaller social networks. Younger people’s were larger but this was mostly made up of “peripheral others”—not true friends, just people they knew—and did not contribute to their happiness.
Even variations in the number of family members or neighbours somebody spent time with did not affect how happy they were with their social life. Dr Bruine said her research echoed (呼应) other findings showing people would be happier if a larger proportion of their online friends were actually their friends in reality.
She added, “Stereotypes of aging tend to paint older adults in many cultures as sad and lonely. But the research shows that older adults’ smaller networks didn’t weaken social satisfaction and well-being. In fact, older adults tend to report better well-being than younger adults.”
( ) 1. What has a good influence on one’s happiness according to the study?
A. Helping familiar co-workers.
B. Meeting with close friends face to face.
C. Making impersonal networks of friends.
D. Keeping in touch with family members online.
( ) 2. What did the 1,496 people taking part in the study have to do?
A. Keep off using the Internet.
B. Show their attitudes to happiness.
C. Reveal their social life thoroughly.
D. Find “peripheral others” from their friends.
( ) 3. Who is more likely to be attacked by loneliness according to the study?
A. Parents living with their children.
B. Young people without friends in reality.
C. Older adults with fewer friends online.
D. Those having fewer relatives or neighbours.
( ) 4. What is the main idea of the text?
A. Social network size isn’t linked to happiness.
B. Larger social networks don’t guarantee more happiness.
C. Many online friends don’t equal a few good real-life friends.
D. Older adults tend to be more satisfied with their social lives.
语篇分析
词海拾珠
1. a handful of 少数人
2. have no connection with 与……无关
3. satisfied adj.满意的,满足的;确信的,信服的→
satisfying
_ adj. 令人满意的,令人满足的→satisfy
_ v. 满足;满意→satisfaction
_ n. 满意,满足4. interaction n.互动,交流→
interact
_ v.互动,交流5. seek out 寻找→(seek 的过去式)
sought
_ ;(seek 的过去分词)sought
_6. contribute to 有助于,促成;捐献
7. in reality 实际上,事实上
8. weaken v. 削弱;减弱→
weak
_ adj.虚弱的,无力的举一反三
一词多义 conduct
[原句再现]
Scientists did their study using data from two online surveys conducted on 1,496 people by a non-profit research organization.
科学家们使用非营利研究机构对 1496 人进行的两次在线调查的数据进行了研究。
conduct v.实施,进行;带领,引导;指挥;举止,表现;传导 n.行为,举止
[猜测词义]
(1) The guide conducted us around the ruins of the ancient city. ()
(2) He conducted himself far better than expected. ()
(3) Today Tu Youyou continues to conduct research despite her age. ()
(4) Dennis had recently begun a successful career conducting opera in Europe. ()
句型透视
[原句] People taking part in the study shared their ages, the make-up of their social networks, how often they had different types of social interactions, and their own feelings of well-being.
[分析] 本句是一个主从复合句。taking part in the study 是现在分词短语作
定语
_ ;how often 引导宾语
_ 从句;其中 and 连接 4 个并列宾语
_ 。[翻译] 参与这项研究的人分享了他们的年龄、社交网络的构成、不同类型的社交互动的频率,以及他们自己的幸福感。
[仿写] 参加活动的人可以认识新朋友,找到真正感兴趣的东西,并更深入地探索自己。
People
taking part in activities
_ can meet new people, find outwhat they're really/truly interested in
_, and explore themselves more deeply.
答案:
Wednesday
【文章大意】这是一篇说明文。文章说明了许多网络朋友比不过现实生活中的几个好朋友。
1. B 推理判断题。根据第一段的“Researchers discovered that people with a few friends were at least as happy as those with far more if many of theirs were online.”可推知,与众多的朋友对面交流能增加一个人的幸福感。B项符合以上推测,故选B项。
2. C 细节理解题。根据第二段的“People taking part in the study shared their ages,the make-up of their social networks,how often they had different types of social interactions,and their own feelings of well-being.”可知,参与研究的1496个人要彻底透露他们的社交生活。C选项“彻底地透露他们的的社交生活。”符合以上说法,故选C项。
3. B 推理判断题。根据第三段的“Loneliness has less to do with the number of friends you have,and more to do with how you feel about your friends ...”和第四段的“Younger people’s were larger but this was mostly made up of ‘peripheral others’—not true friends,just people they knew—and did not contribute to their happiness.”可推知,年轻人的朋友多,但不是真正的朋友,大多是靠网络联系的边缘人。由此推测,现实生活中没有朋友的年轻人更容易觉得孤独。故选B项。
4. C 主旨大意题。通读全文,尤其是根据第一段“Having hundreds of friends online is no substitute (代替品) for a handful of close friends in real life.”可知,文章说明了许多网络朋友比不过现实生活中的几个好朋友。故选C项。
【语篇分析】
1. online 2. close 3. Loneliness 4. well-being
【词海拾珠】
3. satisfying; satisfy; satisfaction 4. interact 5. sought;
sought 8. weak
【举一反三】
[猜测词义]
(1)缩短
(2)开阔
(3)加强,增强
(4)扣紧;系牢
【句型透视】
[分析] but;and;定语;宾语
[仿写] taking part in activities; what they're really/truly interested in
【文章大意】这是一篇说明文。文章说明了许多网络朋友比不过现实生活中的几个好朋友。
1. B 推理判断题。根据第一段的“Researchers discovered that people with a few friends were at least as happy as those with far more if many of theirs were online.”可推知,与众多的朋友对面交流能增加一个人的幸福感。B项符合以上推测,故选B项。
2. C 细节理解题。根据第二段的“People taking part in the study shared their ages,the make-up of their social networks,how often they had different types of social interactions,and their own feelings of well-being.”可知,参与研究的1496个人要彻底透露他们的社交生活。C选项“彻底地透露他们的的社交生活。”符合以上说法,故选C项。
3. B 推理判断题。根据第三段的“Loneliness has less to do with the number of friends you have,and more to do with how you feel about your friends ...”和第四段的“Younger people’s were larger but this was mostly made up of ‘peripheral others’—not true friends,just people they knew—and did not contribute to their happiness.”可推知,年轻人的朋友多,但不是真正的朋友,大多是靠网络联系的边缘人。由此推测,现实生活中没有朋友的年轻人更容易觉得孤独。故选B项。
4. C 主旨大意题。通读全文,尤其是根据第一段“Having hundreds of friends online is no substitute (代替品) for a handful of close friends in real life.”可知,文章说明了许多网络朋友比不过现实生活中的几个好朋友。故选C项。
【语篇分析】
1. online 2. close 3. Loneliness 4. well-being
【词海拾珠】
3. satisfying; satisfy; satisfaction 4. interact 5. sought;
sought 8. weak
【举一反三】
[猜测词义]
(1)缩短
(2)开阔
(3)加强,增强
(4)扣紧;系牢
【句型透视】
[分析] but;and;定语;宾语
[仿写] taking part in activities; what they're really/truly interested in
查看更多完整答案,请扫码查看