2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
I can still remember the first day when I met my best friend. She had just moved to the neighbourhood and her grandmother brought her down to meet me. I hid behind my mother and she hid behind her grandmother, scared of looking at each other.
Soon, we lost the shyness and started playing with each other, riding bikes to each other's house and having sleepovers. In 7th grade she was going through family problems. However, every summer we would sit at each other's house, watch movies on TV and talk about all the boys we liked.
It was last year that I noticed the problem. She suffered from clinical depression (临床抑郁症), and had to go to hospital during the day. I was very sorry for her at first. But with the late night calls and meeting each other halfway up the street at midnight, we still stayed in touch. I wanted to be there for her since her new best friend left her, and I knew I still cared about her like a sister.
Yesterday she came to me and said, “I never knew what a best friend was until you were the only person that would stop me from cutting myself and that ever made me feel better about myself and my problems. You didn't know this but I was trying to kill myself that very night you called me and I was crying. I owe you so much, and you didn't even know you were helping me.”
We both cried. And I guess a kind of lesson from my life so far is to never give up your friends. Even if they aren't as cool as others, or people think they are crazy, they need someone there. If you leave them, you will only be very sorry. So if your friends need you, and you care about them, you should be always there for them.
( ) 1. Why did the two girls hide behind their family members when they first met?
A. Because they were playing a game.
B. Because they didn't like each other.
C. Because they quarreled before.
D. Because they were both shy.
( ) 2. What's the problem of the author's best friend?
A. Family problems.
B. Having difficulty in studying.
C. Clinical depression.
D. Bad relationship with classmates.
( ) 3. What would have happened to her friend if the author had not cared about her?
A. She would have lost her new best friend.
B. She would have killed herself that night.
C. She would have run away from her family.
D. She would have stayed in hospital for a long time.
( ) 4. What lesson can we learn from the story?
A. Always care about your friends.
B. Don't care about others' opinions.
C. Never owe your friends too much.
D. Try to be as cool as others.
语篇分析

My best friend
Para. 1: The first day to________ my best friend
Paras. 2—4: Staying in________ with the best friend
Para. 5: Knowing a kind of________ from my life
词海拾珠
1. scared adj. 惊恐的;担心的→________ adj. 恐怖的→________ v. 使惊恐,吓唬;害怕,恐惧
2. shyness n. 害羞→________ adj.害羞的
3. sleepover n.(尤指小孩)不在家过夜,留宿聚会
4. suffer from 患上;遭受
5. stay in touch 保持联系
6. care about 关心,在意
7. stop sb from doing sth 阻止某人做某事
8. owe v.欠(钱),欠(情)
举一反三
一词多义 go through
[原句再现] In 7th grade she was going through family problems. 七年级时,她经历了家庭问题。
go through 经历,经受(尤指苦难或艰难时期);翻找;通读,彻查;穿过,走过
[猜测词义]
(1) It was evident that someone had gone through my possessions. ( )
(2) It took us a whole week to go through one of the great forests. ( )
(3) He was going through a very difficult time, but he insisted on his dream. ( )
(4) Go through your e-mail carefully to make sure you have spelled correctly. ( )
句型透视
[原句] Even if they aren’t as cool as others, or people think they are crazy, they need someone there.
[分析] 本句是一个主从复合句。even if 引导让步状语从句;________ 连接并列让步状语从句;主句是________ 。
[翻译] 即使他们________ ,________ ,他们也需要有人在身边。
[仿写] 即使你不能改变他们的想法,或者他们有自己的想法,你仍可以保持你的尊严。_______
_ ,you can still keep your dignity.
Soon, we lost the shyness and started playing with each other, riding bikes to each other's house and having sleepovers. In 7th grade she was going through family problems. However, every summer we would sit at each other's house, watch movies on TV and talk about all the boys we liked.
It was last year that I noticed the problem. She suffered from clinical depression (临床抑郁症), and had to go to hospital during the day. I was very sorry for her at first. But with the late night calls and meeting each other halfway up the street at midnight, we still stayed in touch. I wanted to be there for her since her new best friend left her, and I knew I still cared about her like a sister.
Yesterday she came to me and said, “I never knew what a best friend was until you were the only person that would stop me from cutting myself and that ever made me feel better about myself and my problems. You didn't know this but I was trying to kill myself that very night you called me and I was crying. I owe you so much, and you didn't even know you were helping me.”
We both cried. And I guess a kind of lesson from my life so far is to never give up your friends. Even if they aren't as cool as others, or people think they are crazy, they need someone there. If you leave them, you will only be very sorry. So if your friends need you, and you care about them, you should be always there for them.
( ) 1. Why did the two girls hide behind their family members when they first met?
A. Because they were playing a game.
B. Because they didn't like each other.
C. Because they quarreled before.
D. Because they were both shy.
( ) 2. What's the problem of the author's best friend?
A. Family problems.
B. Having difficulty in studying.
C. Clinical depression.
D. Bad relationship with classmates.
( ) 3. What would have happened to her friend if the author had not cared about her?
A. She would have lost her new best friend.
B. She would have killed herself that night.
C. She would have run away from her family.
D. She would have stayed in hospital for a long time.
( ) 4. What lesson can we learn from the story?
A. Always care about your friends.
B. Don't care about others' opinions.
C. Never owe your friends too much.
D. Try to be as cool as others.
语篇分析
My best friend
Para. 1: The first day to________ my best friend
Paras. 2—4: Staying in________ with the best friend
Para. 5: Knowing a kind of________ from my life
词海拾珠
1. scared adj. 惊恐的;担心的→________ adj. 恐怖的→________ v. 使惊恐,吓唬;害怕,恐惧
2. shyness n. 害羞→________ adj.害羞的
3. sleepover n.(尤指小孩)不在家过夜,留宿聚会
4. suffer from 患上;遭受
5. stay in touch 保持联系
6. care about 关心,在意
7. stop sb from doing sth 阻止某人做某事
8. owe v.欠(钱),欠(情)
举一反三
一词多义 go through
[原句再现] In 7th grade she was going through family problems. 七年级时,她经历了家庭问题。
go through 经历,经受(尤指苦难或艰难时期);翻找;通读,彻查;穿过,走过
[猜测词义]
(1) It was evident that someone had gone through my possessions. ( )
(2) It took us a whole week to go through one of the great forests. ( )
(3) He was going through a very difficult time, but he insisted on his dream. ( )
(4) Go through your e-mail carefully to make sure you have spelled correctly. ( )
句型透视
[原句] Even if they aren’t as cool as others, or people think they are crazy, they need someone there.
[分析] 本句是一个主从复合句。even if 引导让步状语从句;________ 连接并列让步状语从句;主句是________ 。
[翻译] 即使他们________ ,________ ,他们也需要有人在身边。
[仿写] 即使你不能改变他们的想法,或者他们有自己的想法,你仍可以保持你的尊严。_______
_ ,you can still keep your dignity.
答案:
Tuesday
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者帮助自己得了抑郁症的好朋友的经过,并从中感悟到永远不要离开和放弃你的朋友,因为你离开了朋友,你会为自己的行为感到内疚。
1. D 细节理解题。根据第一段“I can still remember the first day...I hid behind my mother and she hid behind her grandmother,scared of looking at each other.”和第二段“Soon,we lost the shyness and started playing with each other...”可知,这两个女孩第一次见面时躲在她们的家人后面是因为她们都很害羞。故选D。
2. C 细节理解题。根据第三段“It was last year that I noticed the problem. She suffered from clinical depression (临床抑郁症),and had to go to hospital during the day.”可知,作者最好的朋友患有临床抑郁症,故选C。
3. B 细节理解题。根据第四段“... you were the only person that would stop me from cutting myself and that ever made me feel better about myself and my problems. You didn't know this but I was trying to kill myself that very night you called me and I was crying.”可知,如果作者不关心她的朋友,她的朋友那天晚上可能会自杀,故选B。
4. A 推理判断题。根据最后一段“... never give up your friends. Even if they aren't as cool as others,or people think they are crazy,they need someone there. If you leave them,you will only be very sorry. So if your friends need you,and you care about them,you should be always there for them.”可推知,我们能从这个故事中学到要永远关心自己的朋友,故选A。
【语篇分析】
1. meet 2. touch 3. lesson
【词海拾珠】
1. scary; scare 2. shy
【举一反三】
[猜测词义]
(1)翻找
(2)穿过,走过
(3)经历,经受(尤指苦难或艰难时期)
(4)通读
【句型透视】
[分析] or;they need someone there
[翻译] 不像其他人那么酷;或者人们认为他们很疯狂
[仿写] Even if you can't change their minds/ideas/thoughts,or they have their own minds/ideas/thoughts
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者帮助自己得了抑郁症的好朋友的经过,并从中感悟到永远不要离开和放弃你的朋友,因为你离开了朋友,你会为自己的行为感到内疚。
1. D 细节理解题。根据第一段“I can still remember the first day...I hid behind my mother and she hid behind her grandmother,scared of looking at each other.”和第二段“Soon,we lost the shyness and started playing with each other...”可知,这两个女孩第一次见面时躲在她们的家人后面是因为她们都很害羞。故选D。
2. C 细节理解题。根据第三段“It was last year that I noticed the problem. She suffered from clinical depression (临床抑郁症),and had to go to hospital during the day.”可知,作者最好的朋友患有临床抑郁症,故选C。
3. B 细节理解题。根据第四段“... you were the only person that would stop me from cutting myself and that ever made me feel better about myself and my problems. You didn't know this but I was trying to kill myself that very night you called me and I was crying.”可知,如果作者不关心她的朋友,她的朋友那天晚上可能会自杀,故选B。
4. A 推理判断题。根据最后一段“... never give up your friends. Even if they aren't as cool as others,or people think they are crazy,they need someone there. If you leave them,you will only be very sorry. So if your friends need you,and you care about them,you should be always there for them.”可推知,我们能从这个故事中学到要永远关心自己的朋友,故选A。
【语篇分析】
1. meet 2. touch 3. lesson
【词海拾珠】
1. scary; scare 2. shy
【举一反三】
[猜测词义]
(1)翻找
(2)穿过,走过
(3)经历,经受(尤指苦难或艰难时期)
(4)通读
【句型透视】
[分析] or;they need someone there
[翻译] 不像其他人那么酷;或者人们认为他们很疯狂
[仿写] Even if you can't change their minds/ideas/thoughts,or they have their own minds/ideas/thoughts
查看更多完整答案,请扫码查看