2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Friendships can have a major influence on your health and happiness, but it's not always easy to develop or maintain (维持) friendships. It's necessary to understand the importance of social connections in your life and how to meet new friends.
Good friends are good for your health. Friends can help you celebrate good times and provide support during bad times. Friends prevent isolation and loneliness and give you a chance to offer companionship (陪伴), too. Friends also play an important role in improving your overall health. Adults with strong social connections have a reduced risk of many serious health problems, including depression, high blood pressure and an unhealthy body mass index (BMI), and they can even live longer.
Despite these benefits, many adults find it hard to keep up existing friendships or develop new friendships. Friendships may give way to other priorities (优先事项), such as work or caring for children or aging parents. You and your friends may have grown apart (疏远) due to changes in your lives or interests. Or maybe you've moved to a new community and haven't yet found a way to meet people. Maintaining and developing good friendships takes effort.
So, what are some ways to meet new friends? It's possible to develop friendships with people who are already in your social network. Think through people you know of—even very casually. Who made a positive impression? If anyone interests you and you'd like to know better about him or her, reach out. Ask mutual (相互的,彼此的) friends to share the person's contact information, or—even better—to reintroduce the two of you with a text, e-mail or in-person visit.
To meet new people who might become your friends, you have to go to places where others are gathered. Don't limit yourself to one strategy for meeting people. Take an active action rather than wait for invitations to come your way and keep trying.
( ) 1. What does the underlined word “isolation” in the second paragraph probably mean?
A. Challenge.
B. Relaxation.
C. Separation.
D. Determination.
( ) 2. What is the second paragraph mainly about?
A. Friendship can help people live longer.
B. Support from friends during tough times.
C. Suggestions on how to make friends.
D. Friendship can benefit people's health.
( ) 3. How many difficulties in developing and maintaining friendships are mentioned in Paragraph 3?
A. 2.
B. 3.
C. 4.
D. 5.
( ) 4. Which of the following ways of making friends is mentioned in the passage?
A. Share your personal contact information online.
B. Wait for invitations to come your way.
C. Contact those who ever impressed you a lot.
D. Make one strategy for meeting people.
语篇分析

Friendships
Para. 1: The
influence
_
of friendships on people’s life
Para. 2: The _ of friendships
Para. 3: The
difficulties
_ of keeping up or developing friendships
Paras. 4—5: The
ways
_ to meet new friends
词海拾珠
1. influence n./v. 影响
固定短语:
have an influence on/upon
_ 对……有影响
2. be good for 有利于,对……有好处
3. celebrate v.庆祝→
celebration
_ n.庆祝
4. play an important role in 在……中发挥重要作用
5. overall adj.总的,全面的;所有的 adv.全部,总共;在整体上
6. reduced adj.减少的→
reduce
_ v.降低
7. risk n.危险,风险 v.冒……的危险→
risky
_ adj.有危险的,有风险的
8. benefit n.好处,益处 v.使受益;得益于,得利于→
beneficial
_ adj.有益的
固定短语:
benefit from
_ 从……中受益
9. give way to 给……让位
10. take an active action 采取积极行动
举一反三
一词多义 interest
[原句再现] If anyone interests you and you’d like to know better about him or her, reach out.
如果有谁引起了你的兴趣,而且你想进一步了解他或她,那就主动去接触一下吧。
interest vt.使……感兴趣 n.兴趣;吸引力,趣味;利息;(常用复数)利益
[猜测词义]
(1) Do your parents take an interest in your friends? (
)
(2) There are many places of interest near the city. (
)
(3) I have to pay the interest on my loan every month. (
)
(4) Make decisions in the best interests of their own. (
)
句型透视
[原句] Adults with strong social connections have a reduced risk of many serious health problems, including depression, high blood pressure and an unhealthy body mass index (BMI), and they can even live longer.
[分析] 这是一个并列句,由
and
_ 连接;且第一个分句中包括由
including
_ 连接的介词短语,作 health problems 的同位语,进一步解释说明具体的健康问题。
[翻译] 拥有强大社会关系的成年人患许多严重健康问题的风险较低,包括抑郁症、高血压和不健康的体重指数(BMI),他们甚至可以活得更久。
[仿写] 通过分享我们的日常生活,包括我们的失败,我们进而建立了一种深刻而有意义的关系。
By sharing our daily life, including our failures

_ ,we went on to build a deep, meaningful relationship.
答案: Thursday
【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了友谊对人的好处、发展和维持友谊可能会遇到的困难以及结交新朋友的方法。
1. C 词义猜测题。根据画线词上文“Friends can help you celebrate good times and provide support during bad times.”和下文“...give you a chance to offer companionship (陪伴),too.”可知,此处是从陪伴的角度介绍友谊的好处。由此可以让人避免分隔和孤独,画线词意为“分隔,孤独”,与 separation 意思相近。故选C项。
2. D 段落大意题。根据第二段“Good friends are good for your health...Adults with strong social connections have a reduced risk of many serious health problems... they can even live longer.”可知,第二段从身体、心理两方面介绍了友谊有益于人的健康。故选D项。
3. B 细节理解题。根据第三段中“Friendships may give way to other priorities (优先事项),such as work or caring for children or aging parents. You and your friends may have grown apart (疏远) due to changes in your lives or interests. Or maybe you've moved to a new community and haven't yet found a way to meet people.”可知,第三段提到了发展和维持友谊的三种困难。故选B项。
4. C 细节理解题。根据第四段中“Who made a positive impression? If anyone interests you and you’d like to know better about him or her,reach out.”可知,联系那些曾经给你留下深刻印象的人可以帮助你交朋友。故选C项。
【语篇分析】
1. influence 2. advantages/benefits 3. difficulties
4. ways
【词海拾珠】
1. have an influence on/upon 3. celebration 6. reduce
7. risky 8. beneficial;benefit from
【举一反三】
[猜测词义]
(1)兴趣
(2)吸引力,趣味
(3)利息
(4)利益
【句型透视】
[分析] and;including
[仿写] By sharing our daily life, including our failures

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭