2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第36页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
练新鲜时文 拓主题语境
词数 328 难度 ★★★ 建议用时 7 分钟 正确率 _/4
As parents, we want our kids to be persistent (坚持不懈的) and rise to any challenge. But when your kids are complaining that they hate basketball or saying that they don't want to take dance lessons anymore, should you force them to continue with the sport or activity?
Vanessa Lapointe, a family educator, says that it's OK for you to allow your kids to stop an activity, if it's not right after a discouraging practice. “Even as adults, it's hard for us to stick with something new—especially when we feel unsure, or not good enough,” she says. “It is harder for young children who don't have life experience to understand how effort is exchanged for outcomes.
That's not to say that any time your kids don't feel like doing something, you should let them off the hook. Kids can benefit from being uncomfortable. While they may not be best at something at once, the confidence that comes from knowing or improving at an activity can be worth it.
“Probably a little gentle encouragement to give it a fair go is suitable,” says Lapointe. She encourages parents to consider the kids' personality and why the activity isn't satisfying before giving up.
Sometimes, we should clearly know whose dream it is anyway when pushing the kids to succeed. In the story Parent's Dream, David Mario's father put him through endless training in order to make him become a professional soccer player. But later, Mario was unwilling to try anything including soccer. Lapointe says that this often happens when parents put their own unrealized dreams onto their kids.
“Young children do not yet have the ability to understand the exchange of time and effort for an outcome, especially those aged under 10,” says Mary Kickel, a Harvard - trained psychologist. “For them, it really should be about inspiring them to take part in activities that are joy - filled, playful and interesting. Our job is to grow children who are hardy, not hardened.”
(
A. Offer help.
B. Make a choice.
C. Get out of difficulty.
D. Face the challenge.
(
A. Kids' success is due to their parents.
B. Parents putting their dreams on kids can do harm to the kids.
C. Kids should carry on with their parents' dreams.
D. Kids' dreams are as important as their parents'.
(
A. Stay with them.
B. Push them hard.
C. Train them to be persistent.
D. Let them join in fun activities.
(
A. The cost of pushing children too far
B. How can a parent balance freedom and work?
C. Should you let your kid stop an activity?
D. A never - ending discussion of children's interests
语篇分析

词海拾珠
1. complain v. 抱怨,投诉→ _ n. 抱怨,投诉
2. force v. 强迫
3. discouraging adj. 使人沮丧的;令人气馁的→ _ v. 使泄气,使灰心
4. outcome n. 结果,成果
5. benefit v. 受益 n. 好处,益处→ _ adj. 有益的,有利的
6. satisfying adj. 令人满意的→ _ adj. 满意的,满足的→ _ v. 使满意,使满足→ _ n. 满意
7. professional adj. 职业的,专业的 n. 专业人员,专业人士→ _ n. 职业
8. hardy adj. 坚强的,吃苦耐劳的
举一反三
一词多义 practice
[原句再现] Vanessa Lapointe, a family educator, says that it's OK for you to allow your kids to stop an activity, if it's not right after a discouraging practice.
家庭教育家瓦妮莎·拉普恩特说,如果在经历了令人沮丧的练习之后发现它不合适,你允许孩子停止某项活动。
practice n. 实践;通常的做法,惯例;练习 v. 练习;实施,执行(指将理论付诸行动)
[猜测词义]
(1) It is common practice in our company to have a team meeting every Monday morning. ()
(2) She spends two hours on practice every day to perfect her dance moves. ()
(3) In theory, the plan sounds good, but in practice, it may not work as expected. ()
(4) It's important to practice safe driving habits at all times. ()
句型透视
[原句] While they may not be best at something at once, the confidence that comes from knowing or improving at an activity can be worth it.
[分析] 本句是一个主从复合句。句中 while 引导_ 从句;主句中含有一个由 that 引导的_ 从句。
[翻译] 虽然他们可能不会在某件事上一下子做到最好,但在一项活动中因了解或提升而获得的自信是值得的。
[仿写] 虽然他不是队里最有经验的球员,但他总是那个尽自己最大努力的一员。
_
词数 328 难度 ★★★ 建议用时 7 分钟 正确率 _/4
As parents, we want our kids to be persistent (坚持不懈的) and rise to any challenge. But when your kids are complaining that they hate basketball or saying that they don't want to take dance lessons anymore, should you force them to continue with the sport or activity?
Vanessa Lapointe, a family educator, says that it's OK for you to allow your kids to stop an activity, if it's not right after a discouraging practice. “Even as adults, it's hard for us to stick with something new—especially when we feel unsure, or not good enough,” she says. “It is harder for young children who don't have life experience to understand how effort is exchanged for outcomes.
That's not to say that any time your kids don't feel like doing something, you should let them off the hook. Kids can benefit from being uncomfortable. While they may not be best at something at once, the confidence that comes from knowing or improving at an activity can be worth it.
“Probably a little gentle encouragement to give it a fair go is suitable,” says Lapointe. She encourages parents to consider the kids' personality and why the activity isn't satisfying before giving up.
Sometimes, we should clearly know whose dream it is anyway when pushing the kids to succeed. In the story Parent's Dream, David Mario's father put him through endless training in order to make him become a professional soccer player. But later, Mario was unwilling to try anything including soccer. Lapointe says that this often happens when parents put their own unrealized dreams onto their kids.
“Young children do not yet have the ability to understand the exchange of time and effort for an outcome, especially those aged under 10,” says Mary Kickel, a Harvard - trained psychologist. “For them, it really should be about inspiring them to take part in activities that are joy - filled, playful and interesting. Our job is to grow children who are hardy, not hardened.”
(
C
)1. What does the underlined phrase “off the hook” in Paragraph 3 probably mean?A. Offer help.
B. Make a choice.
C. Get out of difficulty.
D. Face the challenge.
(
B
)2. What does the story Parent's Dream show?A. Kids' success is due to their parents.
B. Parents putting their dreams on kids can do harm to the kids.
C. Kids should carry on with their parents' dreams.
D. Kids' dreams are as important as their parents'.
(
D
)3. What does Kickel suggest parents do for the under - 10s?A. Stay with them.
B. Push them hard.
C. Train them to be persistent.
D. Let them join in fun activities.
(
C
)4. What is the best title for the text?A. The cost of pushing children too far
B. How can a parent balance freedom and work?
C. Should you let your kid stop an activity?
D. A never - ending discussion of children's interests
语篇分析
词海拾珠
1. complain v. 抱怨,投诉→ _ n. 抱怨,投诉
2. force v. 强迫
3. discouraging adj. 使人沮丧的;令人气馁的→ _ v. 使泄气,使灰心
4. outcome n. 结果,成果
5. benefit v. 受益 n. 好处,益处→ _ adj. 有益的,有利的
6. satisfying adj. 令人满意的→ _ adj. 满意的,满足的→ _ v. 使满意,使满足→ _ n. 满意
7. professional adj. 职业的,专业的 n. 专业人员,专业人士→ _ n. 职业
8. hardy adj. 坚强的,吃苦耐劳的
举一反三
一词多义 practice
[原句再现] Vanessa Lapointe, a family educator, says that it's OK for you to allow your kids to stop an activity, if it's not right after a discouraging practice.
家庭教育家瓦妮莎·拉普恩特说,如果在经历了令人沮丧的练习之后发现它不合适,你允许孩子停止某项活动。
practice n. 实践;通常的做法,惯例;练习 v. 练习;实施,执行(指将理论付诸行动)
[猜测词义]
(1) It is common practice in our company to have a team meeting every Monday morning. ()
(2) She spends two hours on practice every day to perfect her dance moves. ()
(3) In theory, the plan sounds good, but in practice, it may not work as expected. ()
(4) It's important to practice safe driving habits at all times. ()
句型透视
[原句] While they may not be best at something at once, the confidence that comes from knowing or improving at an activity can be worth it.
[分析] 本句是一个主从复合句。句中 while 引导_ 从句;主句中含有一个由 that 引导的_ 从句。
[翻译] 虽然他们可能不会在某件事上一下子做到最好,但在一项活动中因了解或提升而获得的自信是值得的。
[仿写] 虽然他不是队里最有经验的球员,但他总是那个尽自己最大努力的一员。
_
答案:
1.C 词义猜测题。根据第三段中“Kids can benefit from being uncomfortable. While they may not be best at something at once,the confidence that comes from knowing or improving at an activity can be worth it.”可知,孩子可以从不适中获益,所以画线短语所在句指的是“这并不是说每当你的孩子不想做某事时,你就应该让他们摆脱困境”。所以off the hook意为“摆脱困境”。
2.B 推理判断题。根据第五段中的“In the story Parent’s Dream,David Mario’s father put him through endless training in order to make him become a professional soccer player. But later,Mario was unwilling to try anything including soccer.”可推知,父母将自己的梦想强加到孩子身上会对孩子产生负面影响。
3.D 细节理解题。根据最后一段“For it,it really should be about inspiring them to take part in activities that are really joy-filled,playful and interesting.”可知,Kickel建议父母鼓励10岁以下的孩子参加一些有趣的活动。
4.C 主旨大意题。通读全文可知,文章讨论了当孩子不再喜欢某个活动时,家长是否应该强迫孩子继续坚持的问题,指出需要结合孩子的性格特点与活动的意义做出合理判断。所以短文的最佳标题为“你应该让你的孩子停止某项活动吗?”。
【语篇分析】
1.encourage 2.unrealized dreams 3.fun activities
【词海拾珠】
1.complaint 3.discourage 5.beneficial 6.satisfied;satisfy;satisfaction 7.profession
【举一反三】
[猜测词义]
(1)惯例
(2)练习
(3)实践
(4)执行
[句型透视]
[分析]让步状语;定语
[仿写]While he is not the most experienced player in the team,he is the one who always gives his best effort.
2.B 推理判断题。根据第五段中的“In the story Parent’s Dream,David Mario’s father put him through endless training in order to make him become a professional soccer player. But later,Mario was unwilling to try anything including soccer.”可推知,父母将自己的梦想强加到孩子身上会对孩子产生负面影响。
3.D 细节理解题。根据最后一段“For it,it really should be about inspiring them to take part in activities that are really joy-filled,playful and interesting.”可知,Kickel建议父母鼓励10岁以下的孩子参加一些有趣的活动。
4.C 主旨大意题。通读全文可知,文章讨论了当孩子不再喜欢某个活动时,家长是否应该强迫孩子继续坚持的问题,指出需要结合孩子的性格特点与活动的意义做出合理判断。所以短文的最佳标题为“你应该让你的孩子停止某项活动吗?”。
【语篇分析】
1.encourage 2.unrealized dreams 3.fun activities
【词海拾珠】
1.complaint 3.discourage 5.beneficial 6.satisfied;satisfy;satisfaction 7.profession
【举一反三】
[猜测词义]
(1)惯例
(2)练习
(3)实践
(4)执行
[句型透视]
[分析]让步状语;定语
[仿写]While he is not the most experienced player in the team,he is the one who always gives his best effort.
查看更多完整答案,请扫码查看