2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全品学练考高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第34页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
练新鲜时文 拓主题语境
词数 344 难度 ★★★ 建议用时 7 分钟 正确率 _/4
When we first rented a home on Seven Mile Island, in Avalon and Stone Harbor in Southern New Jersey, I never thought that my family would continue to go there every summer for more than twenty years. But that is exactly what happened. The thing is, something fabulous happens when you get into a vacation routine (惯例) : it becomes part of family culture.
Travelling to different destinations is great for learning new things, and we do enjoy exploring new parts of the world. But for a comfortable getaway, knowing what to expect when travelling to a favourite spot (地点) is priceless. My family takes vacations during spring break and other holidays as well. But during our repeat beach vacation I don't feel the need to see a world wonder or spend an entire day in a museum because it's my only chance to see amazing works of art. All that's required of me is to bring a book and a beach chair, with no fear of missing out.
My two daughters were in grade school when we started going to the Jersey Shore; now they're both married, and their husbands come along, too. My son wasn't born yet the first time we rented a beach house; now he's a teen learning to surf. As the family grows, we add some things to our list of family activities. There are games ranging from basketball to competitive card games.
One added advantage of repeatedly visiting the same place is being able to explore it in a way we could never do with only a one - time visit. On our seven - mile beach island, this means we've had time to spend exploring the wetlands and bird - wildlife refuges (保护区) that are unique to the area but don't necessarily make the list of top beach activities for first - timers. We've explored up and down the coast and found our favourite spots to bike, fish, and eat.
(
A. Admiring.
B. Wonderful.
C. Easy.
D. Similar.
(
A. It costs less money.
B. It's comfortable and relaxing.
C. It doesn't need careful planning.
D. It's great for learning new things.
(
A. Starting renting a beach house.
B. Asking some strangers to join them.
C. Keeping adding some things to family activities.
D. Doing it in different seasons every year.
(
A. It has an unexpected result.
B. It saves people a lot of time.
C. It offers a chance to do unique things.
D. It allows people to explore the place well.
语篇分析

词海拾珠
1. favourite adj. 最喜欢的→ _ n. / v. 帮助 / 有利于
2. miss out 错失(取乐的)机会
3. come along 陪同;出现;取得进展
4. rang from... to... 范围从……到……
5. competitive adj. 好胜的;竞争的→ _ v. 竞争→ _ n. 比赛;竞争→ _ n. 竞争者
举一反三
priceless
后缀 - less 加在名词后,形成形容词,通常表示“无”“缺乏”或“不”的含义。
例:care→careless 粗心大意的;aim→aimless 漫无目的的
[原句再现] But for a comfortable getaway, knowing what to expect when travelling to a favourite spot (地点) is priceless.
但为了轻松度假,当去最喜欢的地点旅行时知道该期待什么是很重要的。
[猜测词义]
(1) There are countless stars in the night sky, each one shining with its own unique light. ()
(2) She was lost in endless thoughts after hearing the bad news. ()
(3) The situation seemed hopeless, but they decided to keep trying until the very end. ()
句型透视
[原句] When we first rented a home on Seven Mile Island, in Avalon and Stone Harbor in Southern New Jersey, I never thought that my family would continue to go there every summer for more than twenty years.
[分析] 本句是个主从复合句。when 引导的是一个_ ,thought 后的 that 从句是_ 。
[翻译] 当我们第一次在七里岛、阿瓦隆和新泽西州南部的石港租房子时,我从没想过我的家人会在 20 多年的时间里每年夏天都去那里。
[仿写]_ in Seattle, I never imagined__ in social work in the next 10 years.
当我第一次加入西雅图社区的志愿者项目时,我从未想过这段经历会塑造我未来十年在社会工作领域的职业理想。
词数 344 难度 ★★★ 建议用时 7 分钟 正确率 _/4
When we first rented a home on Seven Mile Island, in Avalon and Stone Harbor in Southern New Jersey, I never thought that my family would continue to go there every summer for more than twenty years. But that is exactly what happened. The thing is, something fabulous happens when you get into a vacation routine (惯例) : it becomes part of family culture.
Travelling to different destinations is great for learning new things, and we do enjoy exploring new parts of the world. But for a comfortable getaway, knowing what to expect when travelling to a favourite spot (地点) is priceless. My family takes vacations during spring break and other holidays as well. But during our repeat beach vacation I don't feel the need to see a world wonder or spend an entire day in a museum because it's my only chance to see amazing works of art. All that's required of me is to bring a book and a beach chair, with no fear of missing out.
My two daughters were in grade school when we started going to the Jersey Shore; now they're both married, and their husbands come along, too. My son wasn't born yet the first time we rented a beach house; now he's a teen learning to surf. As the family grows, we add some things to our list of family activities. There are games ranging from basketball to competitive card games.
One added advantage of repeatedly visiting the same place is being able to explore it in a way we could never do with only a one - time visit. On our seven - mile beach island, this means we've had time to spend exploring the wetlands and bird - wildlife refuges (保护区) that are unique to the area but don't necessarily make the list of top beach activities for first - timers. We've explored up and down the coast and found our favourite spots to bike, fish, and eat.
(
B
)1. What does the underlined word “fabulous” in Paragraph 1 mean?A. Admiring.
B. Wonderful.
C. Easy.
D. Similar.
(
B
)2. What's one reason that the author enjoys his repeat vacation?A. It costs less money.
B. It's comfortable and relaxing.
C. It doesn't need careful planning.
D. It's great for learning new things.
(
C
)3. What changes have the author's family made to their vacation over the years?A. Starting renting a beach house.
B. Asking some strangers to join them.
C. Keeping adding some things to family activities.
D. Doing it in different seasons every year.
(
D
)4. What does the author say about travelling to the same destination?A. It has an unexpected result.
B. It saves people a lot of time.
C. It offers a chance to do unique things.
D. It allows people to explore the place well.
语篇分析
词海拾珠
1. favourite adj. 最喜欢的→ _ n. / v. 帮助 / 有利于
2. miss out 错失(取乐的)机会
3. come along 陪同;出现;取得进展
4. rang from... to... 范围从……到……
5. competitive adj. 好胜的;竞争的→ _ v. 竞争→ _ n. 比赛;竞争→ _ n. 竞争者
举一反三
priceless
后缀 - less 加在名词后,形成形容词,通常表示“无”“缺乏”或“不”的含义。
例:care→careless 粗心大意的;aim→aimless 漫无目的的
[原句再现] But for a comfortable getaway, knowing what to expect when travelling to a favourite spot (地点) is priceless.
但为了轻松度假,当去最喜欢的地点旅行时知道该期待什么是很重要的。
[猜测词义]
(1) There are countless stars in the night sky, each one shining with its own unique light. ()
(2) She was lost in endless thoughts after hearing the bad news. ()
(3) The situation seemed hopeless, but they decided to keep trying until the very end. ()
句型透视
[原句] When we first rented a home on Seven Mile Island, in Avalon and Stone Harbor in Southern New Jersey, I never thought that my family would continue to go there every summer for more than twenty years.
[分析] 本句是个主从复合句。when 引导的是一个_ ,thought 后的 that 从句是_ 。
[翻译] 当我们第一次在七里岛、阿瓦隆和新泽西州南部的石港租房子时,我从没想过我的家人会在 20 多年的时间里每年夏天都去那里。
[仿写]_ in Seattle, I never imagined__ in social work in the next 10 years.
当我第一次加入西雅图社区的志愿者项目时,我从未想过这段经历会塑造我未来十年在社会工作领域的职业理想。
答案:
1.B 词义猜测题。根据画线词后文“... when you get into a vacation routine(惯例):it becomes part of family culture.”及下文内容可知,不断去同一个地方度假成为作者家庭文化的一部分,且有诸多益处。由此推知画线词fabulous的意思应为“美妙的”,与B项同义。故选B项。
2.B 推理判断题。根据第二段可推知,在作者看来,去不同的地方旅行确实能增长见识,但每年去同一个地方度假让他感到悠闲、放松,因此作者喜欢重复去一个地方度假的原因之一是这既舒服又放松。故选B项。
3.C 细节理解题。根据第三段可知,随着家庭成员的增多,他们每年仍然去这个地方度假,但他们会不断增加、丰富家庭成员可以一起参与的活动项目。因此,这些年来,他们对假期做的改变是不断增加家庭活动。故选C项。
4.D 细节理解题。根据最后一段可知,作者认为,不断去同一个地方旅行会让人们深入了解这个地方,找到自己最喜欢的景点或者活动项目,可以让人们很好地探索这个地方。故选D项。
【语篇分析】
1.culture 2.comfortable
【词海拾珠】
1.favour 5.compete;competition;competitor
【举一反三】
[猜测词义]
(1)数不清的
(2)无尽的
(3)无望的
[句型透视]
[分析]时间状语从句;宾语从句
[仿写]When I first joined the community volunteer programme;that this experience would shape my career aspirations
2.B 推理判断题。根据第二段可推知,在作者看来,去不同的地方旅行确实能增长见识,但每年去同一个地方度假让他感到悠闲、放松,因此作者喜欢重复去一个地方度假的原因之一是这既舒服又放松。故选B项。
3.C 细节理解题。根据第三段可知,随着家庭成员的增多,他们每年仍然去这个地方度假,但他们会不断增加、丰富家庭成员可以一起参与的活动项目。因此,这些年来,他们对假期做的改变是不断增加家庭活动。故选C项。
4.D 细节理解题。根据最后一段可知,作者认为,不断去同一个地方旅行会让人们深入了解这个地方,找到自己最喜欢的景点或者活动项目,可以让人们很好地探索这个地方。故选D项。
【语篇分析】
1.culture 2.comfortable
【词海拾珠】
1.favour 5.compete;competition;competitor
【举一反三】
[猜测词义]
(1)数不清的
(2)无尽的
(3)无望的
[句型透视]
[分析]时间状语从句;宾语从句
[仿写]When I first joined the community volunteer programme;that this experience would shape my career aspirations
查看更多完整答案,请扫码查看