第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
外刊阅读——学会地道英语
无须工作了,人们去干什么?
People have thought for centuries about a future without work. Some imagine that the coming work - free world will be described by inequality (不公平): A few wealthy people will own all the capital, and the masses (民众) will struggle in a wasteland. A different prediction holds that without jobs to give their lives meaning, future people will simply become lazy and depressed.
But from findings, a world without work would not necessarily be filled with dissatisfaction.
These days, spare time is relatively rare for most workers. “When I come home from a hard day’s work, I often feel tired,” says John Danaher, adding, “In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different, perhaps different enough to throw myself into a hobby with the enthusiasm (热情) usually reserved for professional matters.”
Daniel Everett studied a group of hunter - gatherers (狩猎者和采集者) in the Amazon called the Piraha for years. According to Everett, while some might consider hunting and gathering as work, hunter - gatherers don’t. “They think of it as fun,” he says. “They don’t have a concept of work the way we do.”
Everett described a typical day for the Piraha: A man might get up, spend a few hours fishing, have a barbecue, and play until the evening. Does this relaxing life lead to depression (抑郁) and purposelessness (无目的感)? “I’ve never seen anything like depression there, except people who are physically ill,” Everett says. While many may consider work necessary for human life, work as it exists today is a relatively new invention in the course of human culture. “We think it’s bad to just sit around with nothing to do,” says Everett. “For the Piraha, it’s quite an enjoyable state.”
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The city has a
2. Despite being
3. There is growing
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
spare struggle
1. Many people try hard to find a balance between work and personal life.
2. In my free time, I enjoy reading books and going for walks.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
2. Failing to plan can often
(四)仿写句子
1.... without jobs to give their lives meaning, future people will simply become lazy and depressed. (without)
仿写:如果没有任何机器辅助,我们无法按时完成这个项目。
2. In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different,... (介词 + which 引导限制性定语从句)
仿写:营造一种让员工感觉自己是团队一员的氛围是一个巨大的挑战。
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. By comparing poor people with the majority.
B. By giving a definition to equality in society.
C. By listing different predictions of a work - free world.
D. By picturing a lazy and depressed atmosphere.
(
A. To justify John Danaher’s opinion.
B. To show a future life with work.
C. To compare similar views on work.
D. To introduce the Piraha in the Amazon.
(
A. Some people dislike a work - free world.
B. The Piraha don’t think they are working at all.
C. Future people might become lazy and depressed.
D. Daniel Everett prefers to sit around doing nothing.
无须工作了,人们去干什么?
People have thought for centuries about a future without work. Some imagine that the coming work - free world will be described by inequality (不公平): A few wealthy people will own all the capital, and the masses (民众) will struggle in a wasteland. A different prediction holds that without jobs to give their lives meaning, future people will simply become lazy and depressed.
But from findings, a world without work would not necessarily be filled with dissatisfaction.
These days, spare time is relatively rare for most workers. “When I come home from a hard day’s work, I often feel tired,” says John Danaher, adding, “In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different, perhaps different enough to throw myself into a hobby with the enthusiasm (热情) usually reserved for professional matters.”
Daniel Everett studied a group of hunter - gatherers (狩猎者和采集者) in the Amazon called the Piraha for years. According to Everett, while some might consider hunting and gathering as work, hunter - gatherers don’t. “They think of it as fun,” he says. “They don’t have a concept of work the way we do.”
Everett described a typical day for the Piraha: A man might get up, spend a few hours fishing, have a barbecue, and play until the evening. Does this relaxing life lead to depression (抑郁) and purposelessness (无目的感)? “I’ve never seen anything like depression there, except people who are physically ill,” Everett says. While many may consider work necessary for human life, work as it exists today is a relatively new invention in the course of human culture. “We think it’s bad to just sit around with nothing to do,” says Everett. “For the Piraha, it’s quite an enjoyable state.”
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The city has a
relatively
(relative) low crime rate compared to others in the region.2. Despite being
wealthy
(wealth), he always finds time to volunteer for charity work.3. There is growing
dissatisfaction
(dissatisfy) among customers about the quality of the products.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
spare struggle
1. Many people try hard to find a balance between work and personal life.
struggle
2. In my free time, I enjoy reading books and going for walks.
spare
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
In the course of
(在……的过程中) writing my book, I discovered many interesting facts about history.2. Failing to plan can often
lead to
(导致) poor results in any project.(四)仿写句子
1.... without jobs to give their lives meaning, future people will simply become lazy and depressed. (without)
仿写:如果没有任何机器辅助,我们无法按时完成这个项目。
Without any machine to work with, we can't finish the project on time.
2. In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different,... (介词 + which 引导限制性定语从句)
仿写:营造一种让员工感觉自己是团队一员的氛围是一个巨大的挑战。
Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、阅读短文,选择正确答案
(
C
)1. How does the author introduce the topic in Paragraph 1?A. By comparing poor people with the majority.
B. By giving a definition to equality in society.
C. By listing different predictions of a work - free world.
D. By picturing a lazy and depressed atmosphere.
(
A
)2. Why is Daniel Everett’s study mentioned?A. To justify John Danaher’s opinion.
B. To show a future life with work.
C. To compare similar views on work.
D. To introduce the Piraha in the Amazon.
(
D
)3. According to the passage, which of the following statements is NOT true?A. Some people dislike a work - free world.
B. The Piraha don’t think they are working at all.
C. Future people might become lazy and depressed.
D. Daniel Everett prefers to sit around doing nothing.
答案:
一、(一)1. relatively 2. wealthy 3. dissatisfaction
(二)1. struggle 2. spare
(三)1. In the course of 2. lead to
(四)1. Without any machine to work with, we can't finish the project on time.
2. Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、1. C【点拨】推理判断题。由第一段中的“Some imagine that...”及“A different prediction holds that...”提示可知,本段描述了对未来无须工作的社会的两种预测,引出了本文要讨论的话题,故选C正确。
2. A【点拨】推理判断题。由最后两段内容特别是倒数第二段中的“They think of it as fun,” he says. “They don't have a concept of work the way we do.”提示可知,Daniel Everett是赞同上文John Danaher的观点的,因此选A正确。
3. D【点拨】细节理解题。由末段中的“We think it's bad to just sit around with nothing to do,” says Everett. 可知D项说法错误。本题是逆向选择题,故选D。
(二)1. struggle 2. spare
(三)1. In the course of 2. lead to
(四)1. Without any machine to work with, we can't finish the project on time.
2. Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、1. C【点拨】推理判断题。由第一段中的“Some imagine that...”及“A different prediction holds that...”提示可知,本段描述了对未来无须工作的社会的两种预测,引出了本文要讨论的话题,故选C正确。
2. A【点拨】推理判断题。由最后两段内容特别是倒数第二段中的“They think of it as fun,” he says. “They don't have a concept of work the way we do.”提示可知,Daniel Everett是赞同上文John Danaher的观点的,因此选A正确。
3. D【点拨】细节理解题。由末段中的“We think it's bad to just sit around with nothing to do,” says Everett. 可知D项说法错误。本题是逆向选择题,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看