2025年综合应用创新题典中点九年级英语上册人教版陕西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点九年级英语上册人教版陕西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点九年级英语上册人教版陕西专版》

四、陕西中考新趋势 连词成句:请根据图画场景和各题提示词创写语法正确、符合语境的完整句子(每题限写一个句子,提示词以外的词语不超过三个,缩写算一个词。)

16. what, will, you, do, if, there, be, earthquake
______?
17. Jack, mother, was, make, cookie, when, an, earthquake, happen
______.
18. Jack, want, invent, an, earthquake, warn, app
______.
19. phone, will, ring, when, there, an, earthquake
______.
20. Jack, think, it, will, a, great, project, help, people, avoid, danger
______.
答案: 16. What will you do if there is an earthquake?
17. Jack's mother was making cookies when an earthquake happened.
18. Jack wants to invent an earthquake warning app.
19. The phone will ring when there is an earthquake.
20. Jack thinks it will be a great project to help people avoid danger.
五、新素材·eVTOLs飞行出租车 阅读理解 主题:人与社会——科学与技术 学科素养:语言能力 词数:约300 建议用时:7分钟
① That future is almost here. “I think it's going to happen in ten years... and hopefully much, much faster,” said Sebastian Thrun in 2021. At that time, his young company Kitty Hawk Corporation was working on developing a flying car known as the eVTOL, or the Electronic Vertical Take-Off and Landing vehicle (车辆).

② “Flying to work or school sounds unbelievable. Not only is it fun to fly, but also there would never be traffic again, because the sky is very, very large,” said Thrun. He also thought eVTOLs could be greener than common cars. “We go much faster, we go in a straight line, and we fly on less energy,” he said.
③ So far, though, flying cars haven't taken off as a product. Will their day come? There are still many problems to solve. Their high price means most people aren't able to afford one. So, some companies are developing them as air taxis that people can pay to ride. The main problem with flying cars is safety. Accidents in the air are dangerous to both the passengers and anyone on the ground beneath. To make eVTOLs safer, many developers are aiming to make them self-fly—no human pilot required.
④ Another problem is space. Most aircraft need long runways to take off and land. Lifting straight up and down like a helicopter solves this problem. But eVTOLs still need special spaces, called vertiports, for take-off and landing. Finding places to put these can be tricky, especially in crowded cities. But maybe some could go on top of buildings.
⑤ What do you think? Would you enjoy riding to school or visiting a friend in a self-flying taxi? Are flying cars a good idea, or should we find other ways to get around in the near future?
(
C
)21. How does the writer lead into the topic?
A. By asking questions.
B. By listing numbers.
C. By showing opinions.
D. By sharing experiences.
(
C
)22. 新考法·信息组合 Which of the following are the challenges for the development of flying cars?
① high prices ② take-off and landing space ③ air traffic jams ④ safety
A. ①②③
B. ②③④
C. ①②④
D. ①③④
(
B
)23. Why are some companies developing flying cars as air taxis?
A. To solve safety problems.
B. To make them cheaper.
C. To provide rides for people.
D. To compete with common cars.
(
D
)24. 新考法·篇章结构 What is the possible structure of the passage?
(① = Paragraph 1 ② = Paragraph 2, ... )

(
A
)25. What is probably the best title of the passage?
A. Is a Flying Car Your Dream Car?
B. Will Flying Cars Need Drivers?
C. The Exciting World of Electric Taxis
D. The History of Air Travel Technologies
答案: 21. C
22. C
23. B
24. D
25. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭