第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
三、来一起了解世界上更多地方的作息时间。请阅读短文,根据短文内容将表格补充完整。
The World's Daily Routines
Urumqi(乌鲁木齐)
People's daily lives in Urumqi can surprise you. In summer, people start work at about 10:00 a.m. What time do they have lunch? It's around 2:00 p.m. In the afternoon, people work from 4:00 p.m. to 8:00 p.m. The reason behind this difference is that the days are very long in summer in Urumqi. The sun rises at about 6:00 a.m. but sets(落下)at around 10:00 p.m.,so people there usually finish their dinner at 10:00 p.m.,when you are going to sleep.
Rovaniemi(罗瓦涅米)
Rovaniemi is in Finland. Every year, the people there have the polar day — the sun doesn't set from May to July. People try to keep their usual routines and have fun activities during the midnight(午夜) sun. To sleep at night, they use curtains(窗帘) and eye masks(眼罩). Sometimes they get up early because of the constant(持续的) daylight.

| Country | 1. ______ | 2. ______ |
| City | Urumqi | Rovaniemi |
| Geographical phenomenon | There are 3. ______ hours of daylight every day in summer. | 4. ______. |
| People's activities | People start work at 5. ______ and usually finish their dinner at 6. ______ | People use curtains and eye masks to sleep. Sometimes they get up 7. ______. |
(续表)
The World's Daily Routines
Urumqi(乌鲁木齐)
People's daily lives in Urumqi can surprise you. In summer, people start work at about 10:00 a.m. What time do they have lunch? It's around 2:00 p.m. In the afternoon, people work from 4:00 p.m. to 8:00 p.m. The reason behind this difference is that the days are very long in summer in Urumqi. The sun rises at about 6:00 a.m. but sets(落下)at around 10:00 p.m.,so people there usually finish their dinner at 10:00 p.m.,when you are going to sleep.
Rovaniemi(罗瓦涅米)
Rovaniemi is in Finland. Every year, the people there have the polar day — the sun doesn't set from May to July. People try to keep their usual routines and have fun activities during the midnight(午夜) sun. To sleep at night, they use curtains(窗帘) and eye masks(眼罩). Sometimes they get up early because of the constant(持续的) daylight.
| Country | 1. ______ | 2. ______ |
| City | Urumqi | Rovaniemi |
| Geographical phenomenon | There are 3. ______ hours of daylight every day in summer. | 4. ______. |
| People's activities | People start work at 5. ______ and usually finish their dinner at 6. ______ | People use curtains and eye masks to sleep. Sometimes they get up 7. ______. |
(续表)
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解填空题,主要考查对短文内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读短文,找到与表格中各项对应的信息。
1. 对于“Country”列,需要从短文中找出乌鲁木齐和罗瓦涅米所在的国家。
2. “Geographical phenomenon(地理现象)”列,要从短文中找出关于这两个城市夏季白昼时长等地理现象的描述。
3. “People's activities”列,需从短文中提取人们在乌鲁木齐的工作开始时间、晚餐结束时间,以及罗瓦涅米人们起床时间等信息。
【答案】:
| Country | 1. China | 2. Finland |
| --- | --- | --- |
| City | Urumqi | Rovaniemi |
| Geographical phenomenon | There are 3. 16 hours of daylight every day in summer. | 4. The sun doesn't set from May to July. |
| People's activities | People start work at 5. 10:00 a.m. and usually finish their dinner at 6. 10:00 p.m. | People use curtains and eye masks to sleep. Sometimes they get up 7. early. |
这是一道英语阅读理解填空题,主要考查对短文内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读短文,找到与表格中各项对应的信息。
1. 对于“Country”列,需要从短文中找出乌鲁木齐和罗瓦涅米所在的国家。
2. “Geographical phenomenon(地理现象)”列,要从短文中找出关于这两个城市夏季白昼时长等地理现象的描述。
3. “People's activities”列,需从短文中提取人们在乌鲁木齐的工作开始时间、晚餐结束时间,以及罗瓦涅米人们起床时间等信息。
【答案】:
| Country | 1. China | 2. Finland |
| --- | --- | --- |
| City | Urumqi | Rovaniemi |
| Geographical phenomenon | There are 3. 16 hours of daylight every day in summer. | 4. The sun doesn't set from May to July. |
| People's activities | People start work at 5. 10:00 a.m. and usually finish their dinner at 6. 10:00 p.m. | People use curtains and eye masks to sleep. Sometimes they get up 7. early. |
查看更多完整答案,请扫码查看