2025年作业本江西教育出版社七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社七年级英语上册人教版》

二、Sunshine Middle School 新开设了一门课。阅读并了解同学们对这门课的感想和体会,选择正确的答案。
Tiantian,from Class 2,Grade 7
I can learn to cook some food in the labour(劳动) class. It is a good thing. I like cooking. I learn how to cook Mapo tofu and make fruit juice for my family. Cooking makes me happy.
Dongdong,from Class 3,Grade 7
The labour class helps me. Thanks to my teacher,I learn to clean my room and pack my school things. My parents are busy with their work,so I can help them do housework. I think it's a good way to show my love and thanks to my parents.
Huahua,from Class 5,Grade 7
The labour class helps me learn to plant some vegetables and cook some food. I like it very much! I am busy from Monday to Friday,so I can cook on Saturdays and Sundays. It is great!
1. From which subject can the three students learn life skills(生活技能)? ( )
A. PE. B. Maths. C. Labour. D. History.
2. What does Tiantian think of cooking? ( )
A. It makes her tired. B. It makes her happy. C. It is hard for her. D. It is boring for her.
3. What does Dongdong learn to do in labour classes? ( )
①cook some food ②clean the room ③pack school things ④plant vegetables
A. ①② B. ①③ C. ②③ D. ③④
4. What can we know from the passage? ( )
A. Dongdong is good to his parents. B. Huahua can do some cooking on school days. C. Tiantian often cooks with her friends. D. The three students are busy every day.
答案: 【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对英文文本的理解能力以及从文本中提取信息的能力。题目给出了三段关于学生对新开设的劳动课的感想,然后通过四个选择题来检验学生对文本内容的掌握。
1. 第一题问的是这三个学生从哪门课上学到了生活技能。通过阅读文本,我们可以发现文本中多次提到“labour class”,即劳动课,因此答案选C。
2. 第二题问的是Tiantian对烹饪的看法。在Tiantian的感想中,她明确提到“Cooking makes me happy.”,即烹饪让她感到快乐,因此答案选B。
3. 第三题问的是Dongdong在劳动课上学到了什么。在Dongdong的感想中,他提到“I learn to clean my room and pack my school things.”,即他学到了打扫房间和整理学习用品,因此答案选C。
4. 第四题问的是我们能从文章中了解到什么。通过对比选项和文本内容,我们可以发现A选项“Dongdong is good to his parents.”与文本中Dongdong的感想相吻合,他通过帮助父母做家务来表达对他们的爱和感谢,因此答案选A。
【答案】:
1. C
2. B
3. C
4. A
三、世界上其他国家的学校里还有什么别样的课程?听听下面这些同学的介绍,回答下列问题。
Hi,I'm Gina. I live in Armenia(亚美尼亚). I have a folk(民间的) dance class at school. It is a very important subject for me. I have it on Wednesday morning. I can learn about the history of folk dance and more about our country's culture(文化). I think Ms Petrosyan is a good teacher.
—Gina
Hello,I'm David. I come from Bashkortostan(巴什科尔托斯坦). I have a new subject this term. It is beekeeping(养蜂). Mr Ivanov teaches us in an apiary(养蜂场) on Friday afternoon. It's not easy,and we have to wear special clothes there.
—David
My name is Eric. I'm from the UK. There is an interesting subject in my school. It is "Forest School". We have it on Monday afternoon. Ms Brown takes us to the forest near the school. We learn how to work with others and put up a tent(帐篷).
—Eric
Hey,I'm Mary. I'm a 13-year-old girl from Australia. I love sports. My favourite subject is surfing(冲浪). It's not easy,but exciting. My teacher is Mr Green. He is good at surfing.
—Mary
1. Why is the folk dance class important for Gina? Because she can learn about ______.
2. What do students learn in the "Forest School" with Ms Brown? They learn ______.
3. How does Mary feel about surfing? ______.
4. Which special subject in the passage do you want to learn? Why? I want to learn ______ because ______.
答案: 1. the history of folk dance and more about her country's culture
2. how to work with others and put up a tent
3. It's not easy, but exciting
4. (答案不唯一,示例)folk dance; she can learn about the history of folk dance and more about the country's culture

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭