第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
一、Jenny 在寻找什么地方?请听她与Jianmin 的一段对话,根据对话内容完成第1至第3小题。对话读两遍。
1. Where does Jenny want to go? ( )
A. The art classroom.
B. The science building.
C. The teachers' building.
2. Which class is Jianmin in? ( )
A. Class 7D.
B. Class 2A.
C. Class 7A.
3. What class is Jenny going to have? ( )
A. Art class.
B. Science class.
C. Reading class.
1. Where does Jenny want to go? ( )
A. The art classroom.
B. The science building.
C. The teachers' building.
2. Which class is Jianmin in? ( )
A. Class 7D.
B. Class 2A.
C. Class 7A.
3. What class is Jenny going to have? ( )
A. Art class.
B. Science class.
C. Reading class.
答案:
答案略
二、来自第一中学的 Jianmin 介绍了自己的学校。请根据句意、图片或首字母提示填入合适的单词。
My name's Jianmin. I'm a new student in No.1 Middle School. It's nice to 1. m______ you in this way! Here is a 2. ______ of my new school. It is not very big,3. ______ it's clean and beautiful. There is a big building in the front of the school. It's our classroom 4. ______. It's between the science labs(实验室)and the 5. ______ building. We study hard there. The dining hall is next to the office building. It's my favourite place because the food there is 6. d______. There is a sports field 7. b______ the classroom building. We often play basketball there. Is there a library? Yes,it's at the 8. ______ of the school. In the library,there are many books. We often 9. r______ books in it.
What a nice school! I 10. ______ my school very much. What is your school like?

My name's Jianmin. I'm a new student in No.1 Middle School. It's nice to 1. m______ you in this way! Here is a 2. ______ of my new school. It is not very big,3. ______ it's clean and beautiful. There is a big building in the front of the school. It's our classroom 4. ______. It's between the science labs(实验室)and the 5. ______ building. We study hard there. The dining hall is next to the office building. It's my favourite place because the food there is 6. d______. There is a sports field 7. b______ the classroom building. We often play basketball there. Is there a library? Yes,it's at the 8. ______ of the school. In the library,there are many books. We often 9. r______ books in it.
What a nice school! I 10. ______ my school very much. What is your school like?
答案:
【解析】:这是一道英语填空题,考查的是根据句意、图片或首字母提示填入合适的单词。解题的关键在于理解每个句子的含义,结合所给的首字母以及图片中学校各建筑的位置关系来确定合适的单词。
1. “It's nice to... you in this way!” 这里需要一个动词原形,结合首字母“m”,可知是“meet”(遇见)。
2. “Here is a... of my new school.” 根据图片可知是学校的一张照片,所以填“photo”。
3. “It is not very big,... it's clean and beautiful.” 前后句是转折关系,所以填“but”。
4. “It's our classroom...” 根据图片可知是教学楼,所以填“building”。
5. “It's between the science labs(实验室)and the... building.” 结合图片可知是办公楼,所以填“office”。
6. “The food there is...” 这里需要一个形容词描述食物,结合首字母“d”,可知是“delicious”(美味的)。
7. “There is a sports field... the classroom building.” 结合图片可知运动场在教学楼后面,所以填“behind”。
8. “It's at the... of the school.” 结合图片可知图书馆在学校的后面,所以填“back”。
9. “We often... books in it.” 这里需要一个动词,结合首字母“r”,可知是“read”(读)。
10. “I... my school very much.” 这里需要一个动词,结合语境可知是“love”(喜爱)。
【答案】:
1. meet
2. photo
3. but
4. building
5. office
6. delicious
7. behind
8. back
9. read
10. love
1. “It's nice to... you in this way!” 这里需要一个动词原形,结合首字母“m”,可知是“meet”(遇见)。
2. “Here is a... of my new school.” 根据图片可知是学校的一张照片,所以填“photo”。
3. “It is not very big,... it's clean and beautiful.” 前后句是转折关系,所以填“but”。
4. “It's our classroom...” 根据图片可知是教学楼,所以填“building”。
5. “It's between the science labs(实验室)and the... building.” 结合图片可知是办公楼,所以填“office”。
6. “The food there is...” 这里需要一个形容词描述食物,结合首字母“d”,可知是“delicious”(美味的)。
7. “There is a sports field... the classroom building.” 结合图片可知运动场在教学楼后面,所以填“behind”。
8. “It's at the... of the school.” 结合图片可知图书馆在学校的后面,所以填“back”。
9. “We often... books in it.” 这里需要一个动词,结合首字母“r”,可知是“read”(读)。
10. “I... my school very much.” 这里需要一个动词,结合语境可知是“love”(喜爱)。
【答案】:
1. meet
2. photo
3. but
4. building
5. office
6. delicious
7. behind
8. back
9. read
10. love
三、同学们在本单元了解了不同学校和教室的样子。现在请一起跟随Zhang Mei 的日记走进十余年前的教室,并完成相应的任务。
14th September,2012
There is a small school far from my village(村庄). And there aren't desks and chairs for every student in this school. We don't have a lot of books. And I walk to school every day. Sometimes,we don't even have a teacher! So we can't have classes and I am sad.
7th October,2013
My life is very different now! There are new desks and chairs in my classroom,and there are teachers for every subject. I can read many books. I can sleep at school from Monday to Friday. I go home on Saturday. I have many friends here. It's great! Project Hope(希望工程) is here now. It helps children like me find a good school to study in.
任务一:对比日记中2012年和2013年该学校的变化,当年有的请在表格中画“√”,没有的画“×”。
| Year | 2012 | 2013 |
| Desks for all students | | |
| Many books | | |
| A teacher for each subject | | |
| Living in the school | | |

任务二:思考并回答问题。
Why does this school have such(如此) a big change? ______
14th September,2012
There is a small school far from my village(村庄). And there aren't desks and chairs for every student in this school. We don't have a lot of books. And I walk to school every day. Sometimes,we don't even have a teacher! So we can't have classes and I am sad.
7th October,2013
My life is very different now! There are new desks and chairs in my classroom,and there are teachers for every subject. I can read many books. I can sleep at school from Monday to Friday. I go home on Saturday. I have many friends here. It's great! Project Hope(希望工程) is here now. It helps children like me find a good school to study in.
任务一:对比日记中2012年和2013年该学校的变化,当年有的请在表格中画“√”,没有的画“×”。
| Year | 2012 | 2013 |
| Desks for all students | | |
| Many books | | |
| A teacher for each subject | | |
| Living in the school | | |
任务二:思考并回答问题。
Why does this school have such(如此) a big change? ______
答案:
【解析】:本题主要考查对日记内容的理解和信息提取能力。任务一需要根据日记中描述的2012年和2013年学校的情况,在表格中相应位置画“√”或“×”。任务二需要根据日记内容分析学校发生大变化的原因。
对于任务一:
从2012年9月14日的日记“And there aren't desks and chairs for every student in this school. We don't have a lot of books. Sometimes,we don't even have a teacher!”可知,2012年没有为所有学生准备的课桌、很多书,也不是每个学科都有老师,且没有提到住校,所以2012年对应的“Desks for all students”“Many books”“A teacher for each subject”“Living in the school”都画“×”。
从2013年10月7日的日记“There are new desks and chairs in my classroom,and there are teachers for every subject. I can read many books. I can sleep at school from Monday to Friday.”可知,2013年有为所有学生准备的课桌、很多书、每个学科都有老师且可以住校,所以2013年对应的“Desks for all students”“Many books”“A teacher for each subject”“Living in the school”都画“√”。
对于任务二:
从2013年日记“Project Hope(希望工程) is here now. It helps children like me find a good school to study in.”可知,学校发生大变化是因为希望工程的帮助。
【答案】:
任务一:
| Year | 2012 | 2013 |
| --- | --- | --- |
| Desks for all students | × | √ |
| Many books | × | √ |
| A teacher for each subject | × | √ |
| Living in the school | × | √ |
任务二:Because Project Hope is here and it helps children like Zhang Mei find a good school to study in.
对于任务一:
从2012年9月14日的日记“And there aren't desks and chairs for every student in this school. We don't have a lot of books. Sometimes,we don't even have a teacher!”可知,2012年没有为所有学生准备的课桌、很多书,也不是每个学科都有老师,且没有提到住校,所以2012年对应的“Desks for all students”“Many books”“A teacher for each subject”“Living in the school”都画“×”。
从2013年10月7日的日记“There are new desks and chairs in my classroom,and there are teachers for every subject. I can read many books. I can sleep at school from Monday to Friday.”可知,2013年有为所有学生准备的课桌、很多书、每个学科都有老师且可以住校,所以2013年对应的“Desks for all students”“Many books”“A teacher for each subject”“Living in the school”都画“√”。
对于任务二:
从2013年日记“Project Hope(希望工程) is here now. It helps children like me find a good school to study in.”可知,学校发生大变化是因为希望工程的帮助。
【答案】:
任务一:
| Year | 2012 | 2013 |
| --- | --- | --- |
| Desks for all students | × | √ |
| Many books | × | √ |
| A teacher for each subject | × | √ |
| Living in the school | × | √ |
任务二:Because Project Hope is here and it helps children like Zhang Mei find a good school to study in.
查看更多完整答案,请扫码查看