第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
三、以下是 Sam 参加“最美家庭”评选的介绍词。请阅读并完成相应的任务。
Under One Roof(屋顶)
My family is big. There are eight rooms in our house. My dad, mum, brother, my grandparents, uncle, aunt, and two cousins all live together in this house. I like living with my big family. When we need to do something(某事), we can always help each other. My uncle, for example(举例), likes gardening. He helps my grandmother take care of(照顾) the flowers in the garden. My dad and I love cooking, so we make dinner for everyone four times(次) a week.
It's fun to live together with so many people, but sometimes it is hard too. For example, everyone wants to get ready(准备) for school or work at the same time in the morning, but we wait our turn, because our house has only(只有) two toilets(厕所)!
My family lives under one roof, but we all like to do different things in different places. My cousins often watch TV in their bedroom. My aunt often plays the piano in the living room, and my grandparents like playing chess or reading in the study. But in the evening, we have dinner together in the dining room(餐厅) and we talk about our day!
任务一:根据短文内容完成下列题目。
1. How many members are there in Sam's family? ( )
A. Seven. B. Eight. C. Nine. D. Ten.
2. What are Sam's family members like according to the passage? ( )
A. Clever. B. Kind. C. Busy. D. Funny.
3. Why does Sam like living together with his big family? Because they ______.
4. Why does Sam think sometimes it's hard to live together? Because they ______ for the toilets in the morning.
任务二:根据你的实际情况回答问题。
5. Do you like to live with a big family or a small family? Why?______
Under One Roof(屋顶)
My family is big. There are eight rooms in our house. My dad, mum, brother, my grandparents, uncle, aunt, and two cousins all live together in this house. I like living with my big family. When we need to do something(某事), we can always help each other. My uncle, for example(举例), likes gardening. He helps my grandmother take care of(照顾) the flowers in the garden. My dad and I love cooking, so we make dinner for everyone four times(次) a week.
It's fun to live together with so many people, but sometimes it is hard too. For example, everyone wants to get ready(准备) for school or work at the same time in the morning, but we wait our turn, because our house has only(只有) two toilets(厕所)!
My family lives under one roof, but we all like to do different things in different places. My cousins often watch TV in their bedroom. My aunt often plays the piano in the living room, and my grandparents like playing chess or reading in the study. But in the evening, we have dinner together in the dining room(餐厅) and we talk about our day!
任务一:根据短文内容完成下列题目。
1. How many members are there in Sam's family? ( )
A. Seven. B. Eight. C. Nine. D. Ten.
2. What are Sam's family members like according to the passage? ( )
A. Clever. B. Kind. C. Busy. D. Funny.
3. Why does Sam like living together with his big family? Because they ______.
4. Why does Sam think sometimes it's hard to live together? Because they ______ for the toilets in the morning.
任务二:根据你的实际情况回答问题。
5. Do you like to live with a big family or a small family? Why?______
答案:
1. C
2. B
3. can always help each other
4. wait their turn
5. (根据实际情况回答,例如)I like to live with a big family. Because we can help each other and have more fun. / I like to live with a small family. Because it's quiet and we can have more private space.
2. B
3. can always help each other
4. wait their turn
5. (根据实际情况回答,例如)I like to live with a big family. Because we can help each other and have more fun. / I like to live with a small family. Because it's quiet and we can have more private space.
四、单元项目 (Day 4)——“我爱我家”海报制作。
请描述两件你和你的家人经常在一起做的事情和感受,设计在海报的专栏。(按照示例用一般现在时描述。)
示例:I watch a film with my parents in the cinema. I feel happy.
1. ______
2. ______
请描述两件你和你的家人经常在一起做的事情和感受,设计在海报的专栏。(按照示例用一般现在时描述。)
示例:I watch a film with my parents in the cinema. I feel happy.
1. ______
2. ______
答案:
1. I play basketball with my brother in the park. I feel excited.
2. I cook dinner with my mother in the kitchen. I feel warm.
2. I cook dinner with my mother in the kitchen. I feel warm.
查看更多完整答案,请扫码查看