2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版》

(
C
)9.The girl is looking forward ______ her winter holiday in Harbin.
A.spend
B.to spend
C.to spending
答案: C
(
B
)10.It ______ me two hours to finish the work.
A.cost
B.took
C.paid
答案: B
二、完形填空
China’s Snow Town is in Heilongjiang Province, the northeast of China. Millions of tourists from the south go to __11__ the snow in winter. They are called “Southern Little Potatoes”, because unlike the people in the northeast, they are a little shorter and usually wear light - colored clothes __12__ beautiful cotton (棉质的) hats and scarves. The __13__ shows the warmth and love from the local people.

Boonie Bears is __14__ with children. The bear brothers Briar and Bramble try their best to keep Logger Vick from cutting down trees in the hometown which is almost __15__ as China’s Snow Town. __16__ like it so much that they can’t wait to take pictures with the cartoon (卡通) characters.
There is __17__ nice to eat in the snow town. The most famous is the stewed goose (炖鹅). The local people stew and eat the goose in a big iron pot (铁锅). It’s so delicious. Another special one is the frozen pear. It is a must for the southern visitors to __18__ them.
Most travelers go skiing and skating in the snow town. __19__ they fall down again and again, it can’t stop them from having fun. __20__ they want to get close to the ice and snow! It’s amazing!
( )11. A. like B. prefer C. enjoy
C

( )12. A. with B. within C. without
A

( )13. A. province B. potato C. name
C

( )14. A. busy B. filled C. popular
C

( )15. A. different B. the same C. possible
B

( )16. A. Women B. Children C. Men
B

( )17. A. nothing B. anything C. something
C

( )18. A. taste B. smell C. keep
A

( )19. A. When B. Though C. Because
B

( )20. A. How much B. How many C. How far
A
答案: 11. C 此处意为“赏雪”。12. A 根据常识,东北天冷,所以是戴帽子和系围巾。13. C 根据上文,此处是指“南方小土豆”这一称呼。14. C 由下文所描述的孩子们迫不及待地照相可知,《熊出没》深受孩子们喜欢。15. B 此处意为“两兄弟的故乡与中国雪乡几乎一样”。16. B 由本段第一句可知,孩子们喜欢动画片《熊出没》。17. C 由下文介绍的美食可知,此处意为“有好吃的东西”。18. A 由上文介绍的美食可知,此处意为“尝一尝它们”。19. B 前后为转折关系,意为“虽然屡次摔倒,但是这不能阻止他们从中获得乐趣”。20. A 此句为感叹句,意为:“他们多么想与冰雪亲近啊!”
三、阅读理解
第一节 阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
①Iguazu Falls, which is the largest fall in South America, sits on the border (边界) between Brazil and Argentina. It is in the shape of a horseshoe in the national park of both countries.
②Iguazu means flood and comes from a love story. Long ago, the son of a tribal (部落的) leader fell in love with a princess (公主) who couldn’t see anything. He went to ask the God to give back her eyesight (视力) and he was willing to do anything in return.
③ “It’ll be possible if the ground cracks (破裂), forming a canyon (峡谷) and a flood comes,” the God answered.
④Day after day, the God was moved by the son. The ground cracked and a canyon came into being. The young man was washed away by the flood and lost his life. At the same time, the princess was the first person to see the Iguazu Falls.
⑤Iguazu Falls is one of the five most famous falls and the widest in the world. People can enjoy it on a plane. If you don’t mind getting wet, you can have speed boat tours. It’s exciting to take you into the rush of the falls. You can feel relaxed when walking along boardwalks while children may prefer to take the train in the forest.
⑥No matter which way you choose to experience the national park, remember to take nothing but pictures and leave nothing but footprints (脚印).
(
D
)21. What does the underlined word “flood” mean?
A. Strong wind.
B. Heavy snow.
C. Big fire.
D. Too much water.
(
C
)22. What do you know about the son?
A. He was interested in Iguazu Falls.
B. He fought with the God and won easily.
C. He loved the princess more than himself.
D. He lived with the princess happily in the end.
(
B
)23. How many ways does the writer introduce to enjoy Iguazu Falls?
A. 5.
B. 4.
C. 3.
D. 2.
(
A
)24. If we divide the text into three parts, which of the following is the best?
A. ①,②③④,⑤⑥
B. ①,②③④⑤,⑥
C. ①②,③④,⑤⑥
D. ①②③,④⑤,⑥
(
C
)25. What does the last paragraph want to tell us?
A. To visit Iguazu Falls.
B. To learn from the son.
C. To protect the national park.
D. Not to forget the love story of Iguazu Falls.
答案: 21. D 由第四段第三句可推断,flood意为“洪水”,即Too much water。22. C 第二段最后一句的大意是“为了让公主复明他愿做任何事情”,结合故事结尾可知,男孩爱公主超过爱自己。23. B 由第五段可知,作者介绍了四种方法,即坐飞机、坐船、步行和坐森林火车。24. A 第一段简介,第二、第三、第四段介绍传说,第五、第六段介绍参观方式及注意事项。25. C 最后一句大意为“除了相片,什么也别带走;除了脚印,什么也别留下”。由此可知,作者倡议保护环境,文明旅行。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭