2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版》

三、阅读理解
第一节 阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
Lin Tao is a smart boy. He sometimes helps with the work in his father's wood factory after school.
One day, he asked his father, “Dad, what is the value of a person in this world?”
Mr. Lin was surprised by this question. He thought for a while and said, “It's very difficult to estimate the value of any person because everyone is priceless.”
Lin Tao could not understand, “If all people are priceless, then why is it that some get more respect while some get less?”
Mr. Lin pointed at a piece of wood in the factory and asked, “How much does this piece of wood cost?”
“About 100 yuan,” Lin Tao answered.
“If I make it into a table, then how much will it cost?” his father asked.
Lin Tao thought for a moment and said, “I think it will cost at least 500 yuan in the shop.”
His father continued (继续) to ask, “What if I carve (雕刻) it into a big lively bird? Then people can buy it and enjoy watching it at home. What will be its price?”
“I don't know!” said Lin Tao. “It may be 1,000 yuan or more.”
Mr. Lin smiled and said, “The value of a person is just like the wood. What truely matters is not what he is now, but what he can make of himself.”
(
D
)21. Where did the story happen?
A. At home. B. At school. C. In the shop. D. In the factory.
(
B
)22. How much will the table cost in a shop?
A. About 100 yuan. B. At least 500 yuan. C. 1,000 yuan D. 1,500 yuan
(
B
)23. Lin Tao wanted to know the value of ______.
A. a table B. a person C. a big lively bird D. a piece of wood
(
C
)24. How did Mr. Lin make his son understand the value of a man?
A. By listing prices. B. By telling stories. C. By making comparisons. D. By answering questions.
(
A
)25. What can we know about Lin Tao's father?
A. He is wise. B. He is strange. C. He is priceless. D. He is lonely.
答案: 21. D 由第五段中“Mr. Lin pointed at a piece of wood in the factory”可知,故事发生在工厂里。
22. B 由林涛的回答可知,由木头做成的桌子在商店至少值500元。
23. B
24. C 本文通过类比的方式,用一块木头在不同形态下的价值比喻人在自我发展中不断提升的价值,让我们明白人的价值是不可估量的。
25. A 林先生用一个简单的事例阐述了“人的价值是不可估量的”这个深奥的道理,可见他是有智慧的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭