2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习册八年级英语上册仁爱版福建专版》

(
B
)1.The Palace Museum is so amazing that it's ______ with visitors in Beijing.
A.busy
B.popular
C.covered
答案: B
(
C
)2.The sad story made her ______.
A.laugh
B.smile
C.cry
答案: C
(
B
)3.The ground isn't ______ and children may fall down if they aren't careful.
A.thick
B.flat
C.dangerous
答案: B
(
C
)4.—How ______ is the Yellowstone National Park?
—About 9,000 square kilometers.

A.long
B.wide
C.big
答案: C
(
A
)5.It was a ______ day for Mary because she got a chance to enjoy herself at her dreamy place.
A.lucky
B.bad
C.boring
答案: A
三、项目式作业——著名地标,绘而知之
学校英语、历史、地理、美术学科组将联合举办“探索世界奇迹”主题活动,要求各班以抽签方式认领指定地标,通过海报创作参赛。我班抽中的主题是布达拉宫(The Potala Palace)。现由你(张乐)负责收集资料并完成海报设计初稿。
要求:用英语介绍地标建筑的地理位置、受欢迎的原因、有关的历史事件和目前状况等。
1. Make a list of the facts that you want to write about.
Fact 1:
Location

Fact 2:
Reasons for popularity

Fact 3:
Related historical events and current situation

2. Search on the internet for details about the facts.
Fact 1:
The Potala Palace is located on Marpo Ri (Red Mountain) in Lhasa, Tibet Autonomous Region, China.

Fact 2:
It is popular because of its magnificent architecture, rich cultural and religious significance as a former residence of the Dalai Lamas, and its beautiful surroundings.

Fact 3:
It was first built in the 7th century. Over the years, it has undergone several renovations and expansions. Currently, it is a major tourist attraction and a UNESCO World Heritage site, well-protected by the government.

3. Use pictures, crayons and your nice handwriting to make the poster beautiful.
(As this is a design part, no text - based answer is provided here as per the requirement of the question)
答案: 1.
Fact 1: Location
Fact 2: Reasons for popularity
Fact 3: Related historical events and current situation
2.
Fact 1: The Potala Palace is located on Marpo Ri (Red Mountain) in Lhasa, Tibet Autonomous Region, China.
Fact 2: It is popular because of its magnificent architecture, rich cultural and religious significance as a former residence of the Dalai Lamas, and its beautiful surroundings.
Fact 3: It was first built in the 7th century. Over the years, it has undergone several renovations and expansions. Currently, it is a major tourist attraction and a UNESCO World Heritage site, well-protected by the government.
3. (As this is a design part, no text - based answer is provided here as per the requirement of the question)
一、阅读理解
Guizhou Province, which lies in the southwest of China and has many places of interest, used to be difficult to travel. But now, a network of highways with tunnels (隧道) and bridges makes it easy. More and more people from all over the world come for a visit.
· Huangguoshu Waterfall. It's in Zhenning County and starts from Baishui River which is dotted with (布满) 18 waterfalls in different sizes. The old TV series (连续剧) — *Journey to the West* filmed at Huangguoshu Waterfall has made it popular with tourists.
· One Hundred Mile Azalea (杜鹃) Forest. It's called the biggest natural garden in the world. A large number of travelers come to Dafang County to enjoy the azaleas in March and April every year.
· Thousand Miao Villages. The villages are in Xijiang Town and famous for the clothes, culture and living customs (习俗) of the Miao minority (少数民族). Most visitors have fun when dancing to the Miao music with local (当地的) people.
· ▲. It's the city which you shouldn't miss in Guizhou. You'll learn a lot from the nice smell of Moutai, the danger and importance of Loushan Pass, the great culture of the Long March of the Red Army and so on in Zunyi.
What an amazing place Guizhou is! Welcome to travel and know more about Guizhou!
(
C
)1. What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?
A. Guizhou Province
B. the place of interest
C. traveling in Guizhou
D. the highway in Guizhou
(
D
)2. Why do many travelers like Huang-guoshu Waterfall according to the text?
A. Because it's beautiful.
B. Because it starts from Baishui River.
C. Because it's dotted with 18 waterfalls.
D. Because of the old TV series — *Journey to the West*.
(
A
)3. Which can be put in ▲?
A. Zunyi
B. Moutai
C. Loushan Pass
D. The Red Army
(
C
)4. Which of the following is TRUE?
A. Guizhou Province is difficult to travel.
B. Travelers like to drink Moutai in Guizhou.
C. A lot of tourists visit One Hundred Mile Azalea Forest every year.
D. Most visitors enjoy the clothes, culture and living customs of the Miao minority.
(
B
)5. What's the text written for?
A. Introducing Guizhou.
B. Asking people to travel in Guizhou.
C. Showing the writer's trip in Guizhou.
D. Telling people the changes in Guizhou.
答案: 1. C 2. D 3. A 4. C 5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭