第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
B
Our bodies grow and change in many different ways.
As teenagers grow older, their bodies will reach their full adult height. This is the biggest change. But how tall can teenagers grow? Do you know that height is one of the many features (特征) decided by your genes (基因)? Your genes give you a height that usually matches your parents' heights. This means if both parents are tall, their child will probably be tall too. However, genes don't decide everything. For example, an unhealthy diet can stop your body from growing well. Getting enough sleep and regular (规律的) exercise will help you reach your natural height. That's why eating healthy food and staying active every day are so important for growth.
How fast do people grow? Babies grow very quickly in their first year, becoming about 25 cm taller and 6 kg heavier. *Puberty* is an important stage when many big changes happen. Most girls start puberty around age ten, and boys around age eleven. During this time, teenagers grow fast, get hair on some parts of their bodies, and their voices change too.
Don't worry if you grow a lot in a short time or feel different from others of your age. If you have questions, talk to your parents or teachers — they're always there to help.
(
A. How tall we can grow. B. Doing sports can help us grow well. C. Healthy food is good for our bodies. D. Our genes provide us with a certain height.
(
A. Old age. B. Adult years. C. Teenage years. D. Baby years.
(
A. Try to solve them by ourselves. B. Try to get ideas from books. C. Turn to friends or classmates. D. Ask parents or teachers for help.
(
A. adults B. teachers C. teenagers D. scientists
(
A. A novel. B. A life guide. C. A storybook. D. A sports magazine (杂志).
Our bodies grow and change in many different ways.
As teenagers grow older, their bodies will reach their full adult height. This is the biggest change. But how tall can teenagers grow? Do you know that height is one of the many features (特征) decided by your genes (基因)? Your genes give you a height that usually matches your parents' heights. This means if both parents are tall, their child will probably be tall too. However, genes don't decide everything. For example, an unhealthy diet can stop your body from growing well. Getting enough sleep and regular (规律的) exercise will help you reach your natural height. That's why eating healthy food and staying active every day are so important for growth.
How fast do people grow? Babies grow very quickly in their first year, becoming about 25 cm taller and 6 kg heavier. *Puberty* is an important stage when many big changes happen. Most girls start puberty around age ten, and boys around age eleven. During this time, teenagers grow fast, get hair on some parts of their bodies, and their voices change too.
Don't worry if you grow a lot in a short time or feel different from others of your age. If you have questions, talk to your parents or teachers — they're always there to help.
(
A
)26. What is the second paragraph mainly about?A. How tall we can grow. B. Doing sports can help us grow well. C. Healthy food is good for our bodies. D. Our genes provide us with a certain height.
(
C
)27. What does the underlined word “*Puberty*” mean?A. Old age. B. Adult years. C. Teenage years. D. Baby years.
(
D
)28. What is the writer's advice if we have any problems?A. Try to solve them by ourselves. B. Try to get ideas from books. C. Turn to friends or classmates. D. Ask parents or teachers for help.
(
C
)29. The text is for ______.A. adults B. teachers C. teenagers D. scientists
(
B
)30. Where does the text may come from?A. A novel. B. A life guide. C. A storybook. D. A sports magazine (杂志).
答案:
26. A 由第二段第三句可知本段的主旨。下面内容都围绕第三句展开。
27. C 由下一句话可知,puberty意为“青春期”,即teenage years。
28. D 由最后一段最后一句可知作者的建议。
29. C 通读全文可知,本文是针对青少年写的,告诉他们一些生理常识,给他们一些成长的建议。
30. B 本文主要讲了两方面内容:我们能长多高和我们应该长多快,并告诉青少年有任何问题要向家长或老师寻求帮助。由此可知是生活指导方面的内容。
27. C 由下一句话可知,puberty意为“青春期”,即teenage years。
28. D 由最后一段最后一句可知作者的建议。
29. C 通读全文可知,本文是针对青少年写的,告诉他们一些生理常识,给他们一些成长的建议。
30. B 本文主要讲了两方面内容:我们能长多高和我们应该长多快,并告诉青少年有任何问题要向家长或老师寻求帮助。由此可知是生活指导方面的内容。
第二节 阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
C
Friends help each other. And conversations between friends are really helpful. 31. ______ Here are some suggestions for you.
Firstly, let your friends know that you are caring about them. For example, you may say something like, “Hi, Xiao Qiang! Last week you were late for school many times. What was wrong with you? 32. ______”
Secondly, tell your friends that you'll be there for them when they need help. If one of your friends fails the exams again or does badly in his or her homework, you can say, “Don't worry. 33. ______”
Thirdly, listen to your friends if they want to talk with you. When listening, listen carefully, face them and make eye contact (接触). 34. ______ Also, they can understand you are the friend they trust and you will be glad to help them.
Lastly, share your story if something similar happens to you. This may help your friends feel better. 35. ______ And they can be sure that everything will become all right.
A. I'm worried about you.
B. I can help you with the lessons.
C. Then they can know you care about their pains.
D. Do you know how to help your friends by talking with them?
E. Because your experience makes them know they are not alone.
31.
C
Friends help each other. And conversations between friends are really helpful. 31. ______ Here are some suggestions for you.
Firstly, let your friends know that you are caring about them. For example, you may say something like, “Hi, Xiao Qiang! Last week you were late for school many times. What was wrong with you? 32. ______”
Secondly, tell your friends that you'll be there for them when they need help. If one of your friends fails the exams again or does badly in his or her homework, you can say, “Don't worry. 33. ______”
Thirdly, listen to your friends if they want to talk with you. When listening, listen carefully, face them and make eye contact (接触). 34. ______ Also, they can understand you are the friend they trust and you will be glad to help them.
Lastly, share your story if something similar happens to you. This may help your friends feel better. 35. ______ And they can be sure that everything will become all right.
A. I'm worried about you.
B. I can help you with the lessons.
C. Then they can know you care about their pains.
D. Do you know how to help your friends by talking with them?
E. Because your experience makes them know they are not alone.
31.
D
32. A
33. B
34. C
35. E
答案:
31. D 32. A 33. B 34. C 35. E
查看更多完整答案,请扫码查看