第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
三、阅读理解
第一节 阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A

Most of the time, a project needs many people with different skills to do it together. Here is an example.
Because of bad environment, insects, such as bees and butterflies in England become fewer and fewer. The number of insects has been cut by about 50 percent since 1970. In order to make homes for bees and butterflies, the English decide to build gardens on the tops of bus stops and plant flowers and other plants in the gardens. The soil for the gardens is heavy, especially when it rains. So the bus stops need to be strong enough.
Clear Channel is the company to carry out this project. They get designers, builders, planters and gardeners, even vets together. These people with different skills will do different jobs. They hope to set up more than 1,000 bus stop gardens in different cities in England. These bus stop gardens will beautify (美化) the cities. They can also help to clean the air and lower the temperature (降低温度).
We can learn a lot from the example. Don't you think so?
(
A. Plants. B. Gardens. C. Fish. D. Little animals.
(
A. a quarter B. a half C. three quarters D. two thirds
(
A. To make homes for bees and butterflies.
B. To beautify the cities.
C. To clean the air.
D. To lower the temperature.
(
A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.
(
①People need to work together.
②We should protect our environment.
③Humans share the world with plants and animals.
④Clear Channel is a company only to protect bees and butterflies.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①②④ D. ①③④
第一节 阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
Most of the time, a project needs many people with different skills to do it together. Here is an example.
Because of bad environment, insects, such as bees and butterflies in England become fewer and fewer. The number of insects has been cut by about 50 percent since 1970. In order to make homes for bees and butterflies, the English decide to build gardens on the tops of bus stops and plant flowers and other plants in the gardens. The soil for the gardens is heavy, especially when it rains. So the bus stops need to be strong enough.
Clear Channel is the company to carry out this project. They get designers, builders, planters and gardeners, even vets together. These people with different skills will do different jobs. They hope to set up more than 1,000 bus stop gardens in different cities in England. These bus stop gardens will beautify (美化) the cities. They can also help to clean the air and lower the temperature (降低温度).
We can learn a lot from the example. Don't you think so?
(
D
) 21. What does the underlined word "insects" refer to?A. Plants. B. Gardens. C. Fish. D. Little animals.
(
B
) 22. The number of insects now is about ____ of that in 1970.A. a quarter B. a half C. three quarters D. two thirds
(
A
) 23. Why do the English decide to build gardens on the tops of bus stops?A. To make homes for bees and butterflies.
B. To beautify the cities.
C. To clean the air.
D. To lower the temperature.
(
C
) 24. How many kinds of people with different job skills work together for the project?A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.
(
A
) 25. What can we learn form the text?①People need to work together.
②We should protect our environment.
③Humans share the world with plants and animals.
④Clear Channel is a company only to protect bees and butterflies.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①②④ D. ①③④
答案:
21. D 由下文“such as bees and butterflies”可知,insects属于little animals。
22. B 由第二段第二句中“have cut by about 50 percent since 1970”可知,昆虫数量减少了约50%,现在只剩一半。
23. A 由第二段第三句可知,为蜜蜂和蝴蝶建造家园是他们的目的和出发点。
24. C 由第三段第二句可知,共有设计师、建筑工人、园丁、花匠和兽医五种职业的人。
25. A 由第三段可知,Clear Channel是一家建筑公司,排除第④项。
22. B 由第二段第二句中“have cut by about 50 percent since 1970”可知,昆虫数量减少了约50%,现在只剩一半。
23. A 由第二段第三句可知,为蜜蜂和蝴蝶建造家园是他们的目的和出发点。
24. C 由第三段第二句可知,共有设计师、建筑工人、园丁、花匠和兽医五种职业的人。
25. A 由第三段可知,Clear Channel是一家建筑公司,排除第④项。
B
There is a special team of firefighters in the Lake Tyers region (泰尔斯湖地区), Australia. It's different from other fire teams. The firefighters are all women!
Charmaine is the leader of the team. She and her teammates work hard to keep people safe from fires. When the fire alarm rings, they jump into action at once. They rush into burning buildings to help people in danger.
A few years ago, a house in Lake Tyers caught fire. It was burned down (烧毁) because there was no fire team nearby. Charmaine and her two friends decided to protect their own hometown by themselves. They started to look for teammates in their hometown. Five other women joined them. With the help of the government (政府), they trained hard to be strong and brave enough and learned how to use different tools to put out fires.
"When we first set up this team, we wore bright yellow uniforms. So some people called us Banana Women." Charmaine said, "We think the name is so lively!"
Now these Banana Women are very helpful. They not only protect people and houses, but also teach people how to protect themselves from fires.
(
A. 5. B. 6. C. 7. D. 8.
(
A. The members are all women.
B. The members are all friends.
C. They are called Banana Women.
D. They protect their own hometown.
(
A. They trained themselves.
B. The government helped them.
C. They studied at school to become firefighters.
D. Their family asked them to become firefighters.
(
A. The fire team was set up by a great man.
B. The team didn't like the name of Banana Women.
C. These women teach people how to protect themselves from fire.
D. The house was burned down a few years ago because the fire team was not strong enough.
(
A. A Lively Name
B. A Special Fire Team
C. A Burned House
D. A Helpful Government
There is a special team of firefighters in the Lake Tyers region (泰尔斯湖地区), Australia. It's different from other fire teams. The firefighters are all women!
Charmaine is the leader of the team. She and her teammates work hard to keep people safe from fires. When the fire alarm rings, they jump into action at once. They rush into burning buildings to help people in danger.
A few years ago, a house in Lake Tyers caught fire. It was burned down (烧毁) because there was no fire team nearby. Charmaine and her two friends decided to protect their own hometown by themselves. They started to look for teammates in their hometown. Five other women joined them. With the help of the government (政府), they trained hard to be strong and brave enough and learned how to use different tools to put out fires.
"When we first set up this team, we wore bright yellow uniforms. So some people called us Banana Women." Charmaine said, "We think the name is so lively!"
Now these Banana Women are very helpful. They not only protect people and houses, but also teach people how to protect themselves from fires.
(
D
) 26. How many people are in the fire team "Banana Women"?A. 5. B. 6. C. 7. D. 8.
(
A
) 27. Why is the fire team special?A. The members are all women.
B. The members are all friends.
C. They are called Banana Women.
D. They protect their own hometown.
(
B
) 28. How did the women become firefighters?A. They trained themselves.
B. The government helped them.
C. They studied at school to become firefighters.
D. Their family asked them to become firefighters.
(
C
) 29. What can we learn from the text?A. The fire team was set up by a great man.
B. The team didn't like the name of Banana Women.
C. These women teach people how to protect themselves from fire.
D. The house was burned down a few years ago because the fire team was not strong enough.
(
B
) 30. What is the best title for this text?A. A Lively Name
B. A Special Fire Team
C. A Burned House
D. A Helpful Government
答案:
26. D 由第三段第三句和第五句可知,沙尔曼(Charmaine)和她的两个朋友发起,后来又有5人加入,共8人。
27. A 由第一段可知,这支消防队与众不同是因为成员都是女性。
28. B 由第三段With the help of the government ... 可知,政府在帮助他们。
29. C 由最后一段最后一句可知,她们也教人们在火灾中如何逃生。
30. B 本文主要讲述一支特殊的消防队的故事。
27. A 由第一段可知,这支消防队与众不同是因为成员都是女性。
28. B 由第三段With the help of the government ... 可知,政府在帮助他们。
29. C 由最后一段最后一句可知,她们也教人们在火灾中如何逃生。
30. B 本文主要讲述一支特殊的消防队的故事。
查看更多完整答案,请扫码查看