第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
评价:____/10
One small thing changes Shirley. She always remembers the boy, but why doesn't she help him? The boy wants to buy a book, but he can't, because he has no money. He is very 1. He looks at the money in Shirley's hand. He can buy the 2 with it. But Shirley walks away. Shirley doesn't 3 his idea. Then she comes back home. She 4 it to her brother, David. David says, "Why not give him money? He needs 5 and you can help him."
Shirley 6 to that shop to find that boy, but 7 waits for no man. Shirley learns a 8. Many people are like Shirley. We can help people a little sometimes, but we 9 want big ones. We want big chances and much money. Big chances don't come at any time. But we have small ones every day.
Shirley 10 big chances at first, but now she changes a lot. She also helps people with little things now.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
One small thing changes Shirley. She always remembers the boy, but why doesn't she help him? The boy wants to buy a book, but he can't, because he has no money. He is very 1. He looks at the money in Shirley's hand. He can buy the 2 with it. But Shirley walks away. Shirley doesn't 3 his idea. Then she comes back home. She 4 it to her brother, David. David says, "Why not give him money? He needs 5 and you can help him."
Shirley 6 to that shop to find that boy, but 7 waits for no man. Shirley learns a 8. Many people are like Shirley. We can help people a little sometimes, but we 9 want big ones. We want big chances and much money. Big chances don't come at any time. But we have small ones every day.
Shirley 10 big chances at first, but now she changes a lot. She also helps people with little things now.
( )1.
B
( )2.
D
( )3.
C
( )4.
A
( )5.
C
( )6.
A
( )7.
B
( )8.
D
( )9.
C
( )10.
A
答案:
1. B 根据前一句"The boy wants to buy a book,but he can't,because he has no money."可知,男孩想要买本书,但是他没有钱,买不了书,因此他很伤心。
2. D 根据The boy wants to buy a book 可知,男孩想要用Shirley手中的钱来买书。
3. C 根据前一句"But Shirley walks away."可知,Shirley不知道他的想法就走开了。
4. A 此处是固定短语 tell sth. to sb.,意思是"向某人讲述某事"。
5. C 根据上文"Why not give him money?"可知,此处用人称代词宾格it来指代上文所提到的钱。
6. A 根据 to that shop to find that boy可知,Shirley应该是跑去那家店寻找那个男孩。run to sp. 意为"朝某地跑过去"。
7. B 根据上下文可知,应该是时间上错过了,所以此处指时间不等人。
8. D 根据上文可知,Shirley通过这件事获得了一个教训,此处lesson是"教训"的意思。
9. C 根据"We can help people a little sometimes,but we…want big ones."可知,但我们总是想要大的机会去帮助别人,所以用频度副词always。
10. A 根据文章最后一句"She also helps people with little things now."可知,现在Shirley也在小事情上帮助人们,所以最初她总是在等待大的机会。
2. D 根据The boy wants to buy a book 可知,男孩想要用Shirley手中的钱来买书。
3. C 根据前一句"But Shirley walks away."可知,Shirley不知道他的想法就走开了。
4. A 此处是固定短语 tell sth. to sb.,意思是"向某人讲述某事"。
5. C 根据上文"Why not give him money?"可知,此处用人称代词宾格it来指代上文所提到的钱。
6. A 根据 to that shop to find that boy可知,Shirley应该是跑去那家店寻找那个男孩。run to sp. 意为"朝某地跑过去"。
7. B 根据上下文可知,应该是时间上错过了,所以此处指时间不等人。
8. D 根据上文可知,Shirley通过这件事获得了一个教训,此处lesson是"教训"的意思。
9. C 根据"We can help people a little sometimes,but we…want big ones."可知,但我们总是想要大的机会去帮助别人,所以用频度副词always。
10. A 根据文章最后一句"She also helps people with little things now."可知,现在Shirley也在小事情上帮助人们,所以最初她总是在等待大的机会。
A
KEY→P2
范畴:人与社会
主题:人际交往
体裁:应用文
难度:★★★
建议用时:5分钟
评价:____/3
Dear Maddy,
My parents tell me not to listen to novels on my phone for too long after homework. They want me to study more. What should I do?
Si Ying, 12, Shenzhen
Hi Si Ying,
It sounds like your parents want you to be busy with other tasks after your homework. But listening to novels can help you relax. And this can help you do better in your schoolwork. Try telling them this. Ask them to let you listen to novels for 30 minutes each day. Then, if you do your homework well, they will see that it is helpful for you to listen to novels. Good luck!
Maddy
素材来源:21st Century
(
A. To listen to novels on the phone.
B. To make friends with Maddy.
C. To have good luck at school.
D. To do other tasks after homework.
(
A. It will stop Si Ying doing better.
B. It can help Si Ying write novels.
C. It will make Si Ying busier.
D. It can help Si Ying relax.
(
A. To introduce her hobby to Maddy.
B. To ask for some help from Maddy.
C. To tell Maddy about her lessons.
D. To wish Maddy to visit her parents.
KEY→P2
范畴:人与社会
主题:人际交往
体裁:应用文
难度:★★★
建议用时:5分钟
评价:____/3
Dear Maddy,
My parents tell me not to listen to novels on my phone for too long after homework. They want me to study more. What should I do?
Si Ying, 12, Shenzhen
Hi Si Ying,
It sounds like your parents want you to be busy with other tasks after your homework. But listening to novels can help you relax. And this can help you do better in your schoolwork. Try telling them this. Ask them to let you listen to novels for 30 minutes each day. Then, if you do your homework well, they will see that it is helpful for you to listen to novels. Good luck!
Maddy
素材来源:21st Century
(
D
)1. What may Si Ying's parents want her to do?A. To listen to novels on the phone.
B. To make friends with Maddy.
C. To have good luck at school.
D. To do other tasks after homework.
(
D
)2. What does Maddy think of listening to novels on the phone?A. It will stop Si Ying doing better.
B. It can help Si Ying write novels.
C. It will make Si Ying busier.
D. It can help Si Ying relax.
(
B
)3. Why does Si Ying write the letter?A. To introduce her hobby to Maddy.
B. To ask for some help from Maddy.
C. To tell Maddy about her lessons.
D. To wish Maddy to visit her parents.
答案:
1. D 细节理解题。根据Maddy老师回信中的"It sounds like your parents want you to be busy with other tasks after your homework."可知,Si Ying的父母可能想让她作业结束之后再忙一些其他的任务。
2. D 细节理解题。根据Maddy老师回信中的"But listening to novels can help you relax."可知,Maddy老师认为在手机上听小说能够帮助Si Ying放松。
3. B 推理判断题。根据Si Ying的信件内容和Maddy老师的回信内容可知,Si Ying的父母让她不要在手机上听小说,希望她多学点东西;Maddy老师建议她告诉父母听小说有助于她放松并且会在学业上做得更好。因此Si Ying写这封信的目的是向Maddy老师寻求一些帮助。
2. D 细节理解题。根据Maddy老师回信中的"But listening to novels can help you relax."可知,Maddy老师认为在手机上听小说能够帮助Si Ying放松。
3. B 推理判断题。根据Si Ying的信件内容和Maddy老师的回信内容可知,Si Ying的父母让她不要在手机上听小说,希望她多学点东西;Maddy老师建议她告诉父母听小说有助于她放松并且会在学业上做得更好。因此Si Ying写这封信的目的是向Maddy老师寻求一些帮助。
查看更多完整答案,请扫码查看