第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
Do you know Mother's Day? It comes from the USA. It is on the 1
On this special day, David 3
The little boy thinks 7
"Every mother loves her children very much," the mother says to David. "I am tired of the work sometimes, 9
What great mothers! Are you ready 10
second
Sunday of May every year. People usually send flowers or write 2cards
to their mothers. It's very popular around the world.On this special day, David 3
goes
out to look for flowers for his dear mother as the present. It's very early, and 4the
sun doesn't rise. The grass is wet. Sweet little birds are 5singing
all around him. And what does David find beside the flowers? It is a home with young birds in it. When he is looking at them, he hears the mother bird chirping, like saying, "Don't touch my children, little boy, for I love 6them
very much."The little boy thinks 7
of
his mother. She loves David very much too. So he leaves the young birds. Then he picks flowers and goes back home 8quickly
. He tells his mother what he sees and hears."Every mother loves her children very much," the mother says to David. "I am tired of the work sometimes, 9
but
I am glad to teach and look after you."What great mothers! Are you ready 10
to spend
time with your "angels" and show your love to make them happy?
答案:
1. second 考查数词。根据句意可知,此处表示“第二个”,应用序数词。
2. cards 考查名词的数。card 意为“卡片”,是可数名词,根据句意可知,此处用名词的复数形式。
3. goes 考查时态和主谓一致。主语是 David,时态和全文一致为一般现在时,应填 goes。
4. the 考查冠词。太阳是宇宙中独一无二的事物,前面要用定冠词 the。
5. singing 考查时态。分析句子结构可知,此处与空格前的 are 构成现在进行时,应填 singing。
6. them 考查代词。分析句子结构可知,此处作动词 love 的宾语,应填 they 的宾格。
7. of 考查固定搭配。think of 意为“想起”。
8. quickly 考查副词。前面是动词 goes,所以要用副词来修饰。
9. but 考查连词。分析句子结构可知,空处前后为转折关系,应填 but。
10. to spend 考查固定搭配。be ready to do sth. 意为“准备好做某事”。
2. cards 考查名词的数。card 意为“卡片”,是可数名词,根据句意可知,此处用名词的复数形式。
3. goes 考查时态和主谓一致。主语是 David,时态和全文一致为一般现在时,应填 goes。
4. the 考查冠词。太阳是宇宙中独一无二的事物,前面要用定冠词 the。
5. singing 考查时态。分析句子结构可知,此处与空格前的 are 构成现在进行时,应填 singing。
6. them 考查代词。分析句子结构可知,此处作动词 love 的宾语,应填 they 的宾格。
7. of 考查固定搭配。think of 意为“想起”。
8. quickly 考查副词。前面是动词 goes,所以要用副词来修饰。
9. but 考查连词。分析句子结构可知,空处前后为转折关系,应填 but。
10. to spend 考查固定搭配。be ready to do sth. 意为“准备好做某事”。
六、阅读表达
KEY→P23
范畴:人与社会
主题:文化自信
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:8分钟
评价:____/3
请认真阅读下面短文,用英语回答短文后的问题。
There is a special school in Bishkek, Kyrgyzstan(吉尔吉斯斯坦). Its name is Mingliang School. It is popular with Chinese people there. Why? Because at the school, their children can learn Chinese and Chinese culture.
Aynur Tayir and her husband, Xirali Abdukerem, run the school. They come from Xinjiang Uygur autonomous region, China. Aynur went to Bishkek in 2007. After living there for years, she found a problem. Students there did not have Chinese classes at their schools. So many Chinese children in Bishkek couldn't speak Chinese very well.
Then Aynur had an idea. She wanted to open a school for those Chinese children. So they could learn Chinese from an early age. She started Mingliang School in 2016. The first students were from 2 to 14 years old. Aynur's husband and parents all supported her. They would like to help more children speak, read and write in Chinese.
"We want our children to learn Chinese well," Aynur says. "And they should remember where they come from."
1. Why do people like Mingliang School?
2. What does Aynur teach children to do at their school?
3. What do you think of Mingliang School? Why?
KEY→P23
范畴:人与社会
主题:文化自信
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:8分钟
评价:____/3
请认真阅读下面短文,用英语回答短文后的问题。
There is a special school in Bishkek, Kyrgyzstan(吉尔吉斯斯坦). Its name is Mingliang School. It is popular with Chinese people there. Why? Because at the school, their children can learn Chinese and Chinese culture.
Aynur Tayir and her husband, Xirali Abdukerem, run the school. They come from Xinjiang Uygur autonomous region, China. Aynur went to Bishkek in 2007. After living there for years, she found a problem. Students there did not have Chinese classes at their schools. So many Chinese children in Bishkek couldn't speak Chinese very well.
Then Aynur had an idea. She wanted to open a school for those Chinese children. So they could learn Chinese from an early age. She started Mingliang School in 2016. The first students were from 2 to 14 years old. Aynur's husband and parents all supported her. They would like to help more children speak, read and write in Chinese.
"We want our children to learn Chinese well," Aynur says. "And they should remember where they come from."
1. Why do people like Mingliang School?
Because their children can learn Chinese and Chinese culture at the school.
2. What does Aynur teach children to do at their school?
Speak,read and write in Chinese.
3. What do you think of Mingliang School? Why?
It is special and important. Because it teaches children not to forget their root language and culture.
答案:
1. Because their children can learn Chinese and Chinese culture at the school. 2. Speak,read and write in Chinese. 3. It is special and important. Because it teaches children not to forget their root language and culture.(言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看