第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
KEY→P13
范畴:人与社会
主题:科学技术
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7分钟
评价:____/4
Now the world is very interested in a new AI model. Its name is DeepSeek-R1. The company behind it, also called DeepSeek, is a business in Hangzhou, Zhejiang.
The new AI first came out on Jan. 20th, 2025. In just one week, it beat OpenAI's ChatGPT and became number one free application in the IOS App Store. What is so special about it?
According to DeepSeek, the new AI model is as good at difficult activities like math as other big-time models. But it needs much less computing power(算力) to do that. It is also the cheapest of its kind and took only about 5. 57 million dollars to make. That is way less than hundreds of millions or even billions that US businesses have to spend on making similar AI models, said Marc Andreessen, a technology expert in the US.
The achievement was largely due to an idea the scientists had while they trained it. Instead of using the traditional ways, DeepSeek mainly uses reinforcement learning(强化学习). It helps AI learn by working out the right way to do things on its own to get points. This makes R1 better at reasoning and solving hard problems.
What's more, DeepSeek-R1 is open-source(开放源代码的). Everyone is free to get a copy of its code. People can also change the code to meet their own needs. Being open-source is very important for sharing knowledge and making technology better for everyone, said Liang Wenfeng, who set up DeepSeek.
素材来源:21st Century
(
A. picked
B. learned
C. taught
D. matched
(
A. By using some traditional ways in life.
B. By solving hard problems about math.
C. By finding the right way to do things on its own.
D. By following orders from Liang Wenfeng.
(
A. It makes AI become cheaper.
B. It helps users get more codes.
C. It can meet all people's needs.
D. It makes the use of AI wider.
(
A. The introduction to DeepSeek-R1.
B. The problems DeepSeek-R1 faces.
C. The differences between AI models.
D. The importance of open-source codes.
范畴:人与社会
主题:科学技术
体裁:说明文
难度:★★★★
建议用时:7分钟
评价:____/4
Now the world is very interested in a new AI model. Its name is DeepSeek-R1. The company behind it, also called DeepSeek, is a business in Hangzhou, Zhejiang.
The new AI first came out on Jan. 20th, 2025. In just one week, it beat OpenAI's ChatGPT and became number one free application in the IOS App Store. What is so special about it?
According to DeepSeek, the new AI model is as good at difficult activities like math as other big-time models. But it needs much less computing power(算力) to do that. It is also the cheapest of its kind and took only about 5. 57 million dollars to make. That is way less than hundreds of millions or even billions that US businesses have to spend on making similar AI models, said Marc Andreessen, a technology expert in the US.
The achievement was largely due to an idea the scientists had while they trained it. Instead of using the traditional ways, DeepSeek mainly uses reinforcement learning(强化学习). It helps AI learn by working out the right way to do things on its own to get points. This makes R1 better at reasoning and solving hard problems.
What's more, DeepSeek-R1 is open-source(开放源代码的). Everyone is free to get a copy of its code. People can also change the code to meet their own needs. Being open-source is very important for sharing knowledge and making technology better for everyone, said Liang Wenfeng, who set up DeepSeek.
素材来源:21st Century
(
C
)1. The underlined word "trained" in Paragraph 4 means "____".A. picked
B. learned
C. taught
D. matched
(
C
)2. How does DeepSeek-R1 learn?A. By using some traditional ways in life.
B. By solving hard problems about math.
C. By finding the right way to do things on its own.
D. By following orders from Liang Wenfeng.
(
D
)3. Why is it important that DeepSeek-R1 should be open-source?A. It makes AI become cheaper.
B. It helps users get more codes.
C. It can meet all people's needs.
D. It makes the use of AI wider.
(
A
)4. What is the passage mainly about?A. The introduction to DeepSeek-R1.
B. The problems DeepSeek-R1 faces.
C. The differences between AI models.
D. The importance of open-source codes.
答案:
1. C 词义猜测题。根据句意理解可知,科学家在训练它的过程中有了想法,所以此处画线词的意思是“训练”,与C项的意思相近。
2. C 细节理解题。根据第四段中的“It helps AI learn by working out the right way to do things on its own to get points.”可知,C项符合题意。
3. D 推理判断题。根据最后一段中“People can also change the code to meet their own needs. Being open-source is very important for sharing knowledge and making technology better for everyone”可知,DeepSeek-R1开放源代码能够让人工智能的应用更广泛。
4. A 主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要介绍了来自杭州深度求索公司的DeepSeek-R1人工智能模型的面世时间、强大功能、低廉成本、技术亮点以及重大影响,故A项最符合文意。
2. C 细节理解题。根据第四段中的“It helps AI learn by working out the right way to do things on its own to get points.”可知,C项符合题意。
3. D 推理判断题。根据最后一段中“People can also change the code to meet their own needs. Being open-source is very important for sharing knowledge and making technology better for everyone”可知,DeepSeek-R1开放源代码能够让人工智能的应用更广泛。
4. A 主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要介绍了来自杭州深度求索公司的DeepSeek-R1人工智能模型的面世时间、强大功能、低廉成本、技术亮点以及重大影响,故A项最符合文意。
查看更多完整答案,请扫码查看