第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
( )1. The king felt
A. happy B. excited C. calm D. angry
( )2. What does the underlined word “This” in Paragraph 4 refer to?
A. Looking for a swift horse. B. Buying a live horse.
C. Buying horse bones at a high price. D. Asking someone else for help.
( )3. What can we learn from the last paragraph?
A. Talented people are important to a country.
B. It was so easy for the king to find talented people.
C. The State of Yan was the weakest country of all.
D. The king disliked Guo and looked down on him.
( )4. What is the passage mainly about?
A. Where to buy a swift horse.
B. How to invite and value talent.
C. How to be a top scholar.
D. How to make a country strong.
D
about buying horse bones with 500 pieces of gold at first.A. happy B. excited C. calm D. angry
( )2. What does the underlined word “This” in Paragraph 4 refer to?
A. Looking for a swift horse. B. Buying a live horse.
C. Buying horse bones at a high price. D. Asking someone else for help.
C
( )3. What can we learn from the last paragraph?
A. Talented people are important to a country.
B. It was so easy for the king to find talented people.
C. The State of Yan was the weakest country of all.
D. The king disliked Guo and looked down on him.
A
( )4. What is the passage mainly about?
A. Where to buy a swift horse.
B. How to invite and value talent.
C. How to be a top scholar.
D. How to make a country strong.
B
答案:
1. D 细节理解题。根据第四段中的"Of course,the king was very angry."可知,国王一开始对用五百金买马骨很生气。
2. C 代词指代题。根据前一句可知,国王乐意以高价买一匹死马,更不用说一匹活马了。此处的代词This指代前文以高价买马骨这件事。
3. A 推理判断题。根据最后一段中的"... more talented people came to help the king. The state became strong."可知,更多有才能的人都来帮助燕昭王,这个国家因此变得强大起来,说明人才对国家的发展来说非常重要。
4. B 主旨大意题。本文通过五百金买马骨的故事和燕昭王给郭隗建房并拜他为师的故事,谈论了古人是如何吸纳人才并且尊重人才的。
2. C 代词指代题。根据前一句可知,国王乐意以高价买一匹死马,更不用说一匹活马了。此处的代词This指代前文以高价买马骨这件事。
3. A 推理判断题。根据最后一段中的"... more talented people came to help the king. The state became strong."可知,更多有才能的人都来帮助燕昭王,这个国家因此变得强大起来,说明人才对国家的发展来说非常重要。
4. B 主旨大意题。本文通过五百金买马骨的故事和燕昭王给郭隗建房并拜他为师的故事,谈论了古人是如何吸纳人才并且尊重人才的。
查看更多完整答案,请扫码查看