2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社》

1. True f
friendship
is more valuable than money. We should value it.
2. An h
honest
person always tells the truth.
3. She is always
cheerful
(快乐的). Her smile can brighten up the whole room.
4. A
caring
(关心他人的)teacher will always look after the students' feelings.
5. Losing her pet made her u
unhappy
. She was sad for days.
答案: 1. friendship 2. honest 3. cheerful 4. caring 5. unhappy
1. We should always value
honesty
as it's the basis of good relationships.
2. Be
careful
when you do your homework to avoid making mistakes.
3. There are some universal
truths
that we all should understand.
4. The room was filled with
laughter
during the party.
5. I'd like to share some
personal
experiences with you.
答案: 1. honesty 2. careful 3. truths 4. laughter 5. personal
1. There is an article called The Trouble with Teenagers. Which of the following points may be talked about in the article?

A.life in Australia
B.different kinds of music
C.love or friendship
D.art festival
答案: C [解析]考查文章主题概括。句意:有一篇题为《青少年的烦恼》的文章。下面的哪一点可能会在文章中讨论到?life in Australia 在澳大利亚的生活;different kinds of music 不同种类的音乐;love or friendship 爱情或友谊;art festival 艺术节。根据“an article called The Trouble with Teenagers”可知,关于青少年的烦恼应该是爱情或友谊。故选 C。
2. —What's your brother like?
C
.
A.He likes football
B.He is a doctor
C.He is generous and humorous
D.He likes his mother
答案: C [解析]考查情景交际。——你哥哥是一个怎样的人?——他慷慨又幽默。He likes football 他喜欢足球;He is a doctor 他是一名医生;He is generous and humorous 他慷慨又幽默;He likes his mother 他喜欢他的妈妈。“What's sb like?”用来询问某人的品质或外貌特征。故选 C。知识拓展 “What's sb like?”用来询问某人的品质或外貌特征;“What does sb like?”用来询问某人的爱好;“What does sb look like?”用来询问某人的外貌。
3. Be more careful! A miss is as
A
as a mile.
A.good
B.well
C.better
D.best
答案: A [解析]考查固定搭配。句意:更小心一点!失之毫厘,谬以千里。good 好的;well 好地;better 更好的;best 最好的。根据“A miss is as... as a mile”可知,题干使用了as... as 的结构形式,中间接形容词或副词原级,根据“is”可知,中间接形容词,构成系表结构。故选 A。
4. I live
in
a large flat
on
the ground floor
with
my parents,and the flat stands
by
the Yangtze River.
A.on;in;at;by
B.in;on;with;by
C.on;in;with;in
D.in;on;at;on
答案: B [解析]考查介词辨析。句意:我和父母住在一套位于一楼的宽敞公寓里,公寓矗立在长江边。第一空“in”表示“在……里”,“live in”表示住在公寓里;第二空“on”表示“在……上面”,“on the ground floor”表示公寓位于一楼;第三空“with”表示“和……一起”;第四空“by”表示“在……旁边”。故选 B。归纳总结 by=next to=near=beside 在……旁边
1. We should learn to
care for/look after
ourselves.
2. My brother
has
a good
sense of humour
.
3.
Spending
time with friends
is
fun.
答案: 1. care for/look after 2. has; sense of humour 3. Spending; is
五、新素材 成语“高山流水”的故事 (2025·徐州铜山区期中)完形填空
词数: 217 体裁: 记叙文 核心素养: 文化意识
话题: 知音 难度: 中 建议用时: 6分钟
Yu Boya was good at playing the qin. One day during a 1 trip,Yu saw green mountains and clear water. How wonderful they were! Yu took out his qin and began to 2. A young woodman stood on the riverbank,enjoying the music. His name was Zhong Ziqi.
Yu Boya 3 Zhong Ziqi to the boat and played the qin for him. He played music that described the mountains. Ziqi said,"It is great! I seem to 4 the high Mount Tai." He played the music that described the 5. Ziqi said,"Amazing! I seem to see the running river." Boya was very 6. "You really understand my music!" he said to Ziqi. Then they became best friends. And they made plans to meet again in the same place the next year.
The following year,Boya arrived 7 the place on time. He found Ziqi died of an illness 8 he was very sad. He said,"My best friend is gone. No one understands my music now." He took out the qin and played the music High Mountains and Running Water. Then he broke the qin 9 and never played it again.
Boya and Ziqi shared the same interest. They understood each other. How lucky it is to have a(n) 10 like this!
1. A. bike
B. horse
C. train
D. boat
2. A. listen
B. stand
C. play
D. talk
3. A. invited
B. made
C. spoke
D. helped
4. A. hear
B. smell
C. see
D. think
5. A. tape
B. wood
C. trees
D. water
6. A. bored
B. surprised
C. angry
D. relaxed
7. A. on
B. at
C. of
D. to
8. A. because
B. but
C. and
D. or
9. A. sadly
B. happily
C. cheerfully
D. carefully
10. A. time
B. friend
C. interest
D. cover
答案: 1. D [解析]考查名词辨析。句意:有一天,在一次乘船旅行中,俞看到了青山碧水。bike 自行车;horse 马;train 火车;boat 船。根据下文“Zhong Ziqi to the boat and played the qin for him”可知,此处指乘船旅行。故选 D。2. C [解析]考查动词辨析。句意:俞拿出琴,开始演奏。listen 听;stand 站;play 演奏;talk 交谈。根据“Yu took out his qin”可知,此处指演奏(古琴)。故选 C。3. A [解析]考查动词辨析。句意:俞伯牙邀请钟子期上船,为他弹琴。invite 邀请;make 制作;speak 说话;help 帮助。根据“played the qin for him”可知,此处指俞伯牙邀请钟子期上船。故选 A。4. C [解析]考查动词辨析。句意:我好像看到了高高的泰山。hear 听见;smell 闻到;see 看见;think 想。根据“He played music that described the mountains.”可知,此处子期表达自己仿佛看见了泰山。故选 C。5. D [解析]考查名词辨析。句意:他演奏了描述水的音乐。tape 磁带;wood 木头;trees 树;water 水。根据下文“I seem to see the running river.”可知,此处指水。故选 D。6. B [解析]考查形容词辨析。句意:伯牙大吃一惊。bored 无聊的;surprised 吃惊的;angry 生气的;relaxed 轻松的。根据前文可知,伯牙演奏描述山水的音乐,子期都能准确无误地听出来,所以此处应该表示惊讶。故选 B。7. B [解析]考查介词辨析。句意:第二年,伯牙准时赶到那个地方。on 在……上;at 在(某处),表示小地点;of……的;to 到,往。根据上文“arrive”可知,arrive at 为固定搭配,表示“到达小地点”,符合句意。故选 B。易错警示 arrive at 表示“到达(小地点)”,arrive in 表示“到达(大地点)”。8. C [解析]考查连词辨析。句意:他发现子期因病去世,非常难过。because 因为;but 但是;and 和,又;or 或者。前后句意是承接关系,因此用 and。故选 C。9. A [解析]考查副词辨析。句意:然后,他悲伤地折断了琴,再也没弹过。sadly 悲伤地;happily 快乐地;cheerfully 愉快地;carefully 仔细地。根据“My best friend is gone. No one understands my music now.”可知,他很伤感朋友的离去,sadly 符合语境。故选 A。10. B [解析]考查名词辨析。句意:有像这样的朋友是多么幸运啊!time 时间;friend 朋友;interest 兴趣;cover 封面。根据上文“Then they became best friends.”可知,此处指朋友。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭