2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社》

四、新素材 世界上最孤独的鲸鱼 (2024·南通通州区期中)
阅读理解
你知道世界上最孤独的鲸鱼吗?阅读下文了解一下吧!
词数:267 体裁:说明文 核心素养:语言能力
话题:世界上最孤独的鲸鱼 难度:中 建议用时:8分钟
People across Canada and the whole world were sad on March 10, 2023. The killer whale (虎鲸) named Kiska died at Marineland on this day.
A killer whale is a large toothed whale. They are often 8—10 metres long, weighing about 9 tons. They are black and white. In each row of their upper and lower teeth, there are 10—12 conical(圆锥的) teeth. With a slender mouth and sharp teeth, they attack dolphins, seals and so on. Sometimes they attack other whales and even great white sharks which some people call the kings of the sea.
Kiska was the only killer whale left at Marineland and the last one kept in captivity(圈养) in Canada after Global Convention for the Prohibition of Whaling (全球禁止捕鲸公约) came into force. So people call her the "Loneliest (最孤独的) Whale in the World".
Animal rights activists (动物权益保护者) say that they're sad and outraged over Kiska's story. Killer whales in the wild live in close family groups with a need to be together, but the video of Kiska showed her swimming alone in her pool. She was caught in the Atlantic at about the age of three and kept in a pool at Marineland for more than 40 years, the last 12 years by herself.
Kiska was caught off Iceland along with Keiko that was finally returned to the wild. Activists were hoping Kiska would be the first whale set free(释放) into a new whale sanctuary (保护区) planned for the Nova Scotia coast. Although Kiska has gone, efforts to protect animals' right for freedom should never stop.
1. Why do people call Kiska the "Loneliest Whale in the World"?
A. Because she was lonely when people caught her.
B. Because she died quietly and alone at Marineland.
C. Because she was the only killer whale left in Canada.
D. Because she was the only and last killer whale kept at Marineland.
2. What does the underlined word "outraged" mean?
A. Surprised.
B. Angry.
C. Excited.
D. Interested.
3. What can we learn from the last paragraph?
A. The activists once set Kiska free.
B. There are no whales at Marineland now.
C. Activists hope more sea animals can be set free.
D. Kiska once lived along the Nova Scotia coast.
4. 中考新考法 标题归纳 What is the best title for the passage?
A. People built a new sanctuary for whales
B. A killer whale became famous at Marineland
C. The loneliest whale in the world died at Marineland
D. Animal rights activists tried to save animals on land
答案: [文章大意]本文讲述了虎鲸基斯卡的经历,并呼吁人们保护海洋动物。1. D [解析]推理判断题。根据第三段第一句中的“Kiska was the only killer whale left at Marineland and the last one kept in captivity(圈养) in Canada after Global Convention for the Prohibition of Whaling(全球禁止捕鲸公约) came into force.”可知,基斯卡是“海洋世界”海洋馆仅存的虎鲸,也是全球禁止捕鲸公约生效后在加拿大圈养的最后一头虎鲸,所以说她是世界上最孤独的鲸鱼。故选 D。2. B [解析]词义猜测题。根据“they're sad”可知,人们听到基斯卡的故事是伤心和生气的,所以 outraged 与 angry(愤怒的)同义。故选 B。3. C [解析]细节理解题。根据最后一段中的“Activists were hoping Kiska would be the first whale set free(释放) into a new whale sanctuary(保护区) planned for the Nova Scotia coast.”可知,权益保护者们希望更多的海洋动物能够被释放。故选 C。4. C [解析]标题归纳题。根据“The killer whale(虎鲸) named Kiska died at Marineland on this day.”以及“So people call her the ‘Loneliest(最孤独的) Whale in the World’”可知,本文讲述了世界上最孤独的鲸鱼的经历,C 项“世界上最孤独的鲸鱼在‘海洋世界’海洋馆去世”最合适。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭