2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社》

1. There are
few
apples left in the basket. We need to buy some more.
2. Learning a
foreign
language like English can open up new opportunities.
3. She can speak
French
fluently as she lived in France for years.
4. Many buildings were destroyed in the
earthquake
that hit the city last week.
5. I usually watch my favourite TV
programme
on Saturday evenings.
6. Pay
attention
to the traffic lights when you cross the road.
7. The
rocket
will be launched into space next month for scientific research.
答案: 1. few 2. foreign 3. French 4. earthquake 5. programme 6. attention 7. rocket
二、用括号中所给单词的适当形式填空
1. People's ______
awareness
(aware) of health has increased a lot these days.
2. They ______
offered
(offer) a job to him last week.
3. We should use ______
fewer
(few) plastic bags to protect the Earth.
答案: 1. awareness 2. offered 3. fewer
1. Sally played the violin ______ beautifully ______ we all lost ourselves in it.
A

A.so; that
B.as; as
C.really; to
答案: 1. A [解析]考查结果状语从句。句意:萨莉拉小提琴拉得如此美妙,以至于我们都沉醉其中了。so...that如此……以至于;as...as和……一样;really...to搭配错误。→too...to...句型有时可与so...that句型换用。根据"Sally played the violin... we all lost ourselves in it."可知,"我们都沉醉其中"是"她小提琴拉得如此美妙"的结果,所以用so...that引导结果状语从句。故选A。
—Dale, please move the table much
D
because its legs are almost broken.
A.less carefully
B.more careful
C.most carefully
D.more carefully
答案: 2. D [解析]考查副词比较级。句意:——戴尔,请更小心地移动桌子,因为它的腿几乎断了。——好的,爸爸。less carefully不那么小心,副词比较级;more careful更小心,形容词比较级;most carefully最小心,副词最高级;more carefully更加小心,副词比较级。much修饰比较级;根据"because its legs are almost broken"可知,此处指需更加小心,用副词修饰动词move。故选D。
3. He didn't realize the problem, so he continued to do it in the old way.

A.find out
B.copy down
C.be unaware of
D.be aware of
答案: 3. D [解析]考查短语辨析。句意:他没有意识到这个问题,所以他继续用旧方法做这件事。find out查明;copy down抄下;be unaware of没有意识到;be aware of意识到。根据"He didn't realize the problem"可知,他没有意识到这个问题,画线部分意为"意识到",和be aware of意义相近。故选D。
4. This article offers much useful ______ on how to lose weight and keep healthy.
D

A.topic
B.tip
C.suggestion
D.information
答案: 4. D [解析]考查名词辨析。句意:这篇文章提供了很多关于如何减肥和保持健康的有用信息。topic主题,可数名词;tip建议,可数名词;suggestion建议,可数名词;information信息,不可数名词。much修饰不可数名词。故选D。
1. What really happened to the students?
A

2. Why did the four students put some dirt on their faces?
B

3. 中考新考法 推断人物情绪变化 How did the students' feelings change in the story?
C

4. 中考新考法 标题归纳 What is the best title for the passage?
B
答案: 1. A [解析]细节理解题。根据"One night, four students stayed up late partying, even though they knew they would have a test the next day."可知,他们在考试前晚举办派对,熬夜到很晚。故选A。 2. B [解析]推理判断题。根据"Each student put some dirt(土)on their faces and hands, and then they went to the teacher's office. They told the teacher that they had helped an old woman with her car on the way to school, and they spent the whole morning pushing her car back."可知,他们往脸上和手上抹土是为了向老师展示他们说的是真的。故选B。 3. C [解析]推理判断题。根据四个学生一开始担心考试,到老师同意他们三天后考试感到惊讶,再到有额外时间学习感到高兴,最后看到试卷上的问题感到羞愧,可知他们的情绪变化是Worried—surprised—happy—sorry。故选C。 4. B [解析]标题归纳题。本文讲述了四个同学为了逃避考试而撒谎,老师通过一次特殊的考试让他们认识到自己的错误,所以以"一个特殊的考试"为标题最合适。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭