2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时训练八年级英语上册译林版江苏人民出版社》

1. Li Lan is curious
B
the insect because she's never seen it.
A.of
B.about
C.in
D.from
答案: B [解析]考查介词辨析。句意:李兰对这种昆虫很好奇,因为她从未见过它。of……的;about 关于;in 在……里;from 从。be curious about 意为"对……好奇",为固定短语。故选 B。
2. Nobody can predict what ______ in the future. So enjoy every minute in our life.
A

A.will happen
B.happen
C.have happened
D.happens
答案: A [解析]考查动词时态。句意:没有人能预测未来会发生什么,所以享受我们生命中的每一分钟。in the future在将来,是表示将来的时间状语,用于一般将来时态。故选 A。
3. Walt Disney made 87 cartoons ______. He became rich and ______.
D

A.successful; successful
B.successfully; successfully
C.successful; successfully
D.successfully; successful
答案: D [解析]考查词性辨析。句意:华特·迪士尼成功地制作了 87 部动画片。他变得富有而成功。successful 成功的,形容词;successfully 成功地,副词。空一处修饰动词made,用副词形式;根据"became"可知,空二处用形容词作表语。故选 D。
4. China is known
C
its four great inventions.
A.as
B.to
C.for
D.by
答案: C [解析]考查介词辨析。句意:中国以四大发明而闻名。as 作为;to 朝,向;for 因为;by 通过,凭借。be known as 作为……而闻名;be known to 为……所知;be known for因……而闻名。根据"its four great inventions"可知,这是表示"有名"的形容词还有 famous, well-known中国闻名的原因,应用介词 for。故选 C。
5. —What makes you ______, Dad?
—It is ______ that there is no window in the room.
B

A.surprised; surprise
B.surprised; surprising
C.surprising; surprised
D.surprising; surprise
答案: B [解析]考查形容词辨析。句意:——爸爸,什么让你感到惊讶?——令人惊讶的是房间里竟然没有窗户。surprised 感到惊讶的,形容词;surprise 惊讶,名词;surprising 令人惊讶的。make 后接形容词作宾语补足语,宾语 you 指人,用 surprised 表示人感到惊讶;再由"that there is no window in the room"可知,答句指房间没窗户这个事实令人惊讶,用形容词 surprising 作表语。故选 B。
1.
From a young age
, Franklin's great love of learning
set him apart
from many others.
2. He often
borrowed books from booksellers
and
stayed up
very late in order to return them early the next day.
3.
Curious about
the world around him, Franklin once became interested in studying storms.
答案: 1. From a young age; set him apart 2. borrowed books from booksellers; stayed up 3. Curious about
1. According to the passage, the best way to remember a foreign language is to
A
.
2. The underlined word "catchy" probably means
D
.
3. Dr Karen believes that one can learn a foreign language by
B
.
4. 中考新考法 推断文章主旨 The passage mainly tells us that
C
.
答案: 1. A [解析]推理判断题。根据"Singing could be a new way of learning a foreign language."及"Our brain likes music,especially(尤其) for remembering. So if you are still having trouble learning a language, why not try singing it out?"可知,根据这篇文章,记住一门外语最好的方法是记住一首歌中的单词。故选 A。 2. D [解析]词义猜测题。根据"The brain(大脑) likes to remember things when they are used in a catchy and meaningful way. For example, kids can learn difficult words quickly when they are put in a song."可知,孩子们通过学习一首歌,他们可以快速学习难的单词,此处"catchy"和"meaningful"并列;结合选项,D 选项"容易记住的"符合语境。故选 D。 3. B [解析]细节理解题。根据"A listen-and-repeat singing way can support foreign language learning"可知,卡伦博士认为可以通过"听——重复"唱歌的方法来学习外语。故选 B。 4. C [解析]主旨大意题。根据"Our brain likes music,especially(尤其) for remembering. So if you are still having trouble learning a language, why not try singing it out?"及全文可知,通篇讲述通过唱歌方法更容易记忆语言的信息。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭