第185页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
E 跨学科 云的构成及变化 (2024·辽宁中考)
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。

That one looks like a rabbit. Or is the larger one a whale? Whatever shape they take, they're clouds. So what are clouds, exactly? 1.
●Clouds are floating(浮动的) water.
Clouds are made of small water drops. Each drop is made of many flying water molecules(分子). They stay together around a tiny piece of dust(尘埃)or salt. How small are cloud drops? A shoebox of clouds might hold millions of cloud drops.
●2.
Clouds look light and soft,but they hold much water. And water is heavy. The water in an average cotton-ball cloud may weigh as much as a group of elephants.
●Things live in clouds.
Have you ever dreamed of living on a cloud? It would probably be cold and wet,with no place to sit down. But weather balloons have discovered insects inside clouds as high as 20 miles above the earth. 3. Airplane pilots have ever found butterflies at 10,000 feet.
●Clouds don't last.
Clouds are always changing. They form and then change into gas soon. They are changing shapes as the wind blows them across the sky. Will the shapes stay long? 4. But some small soft clouds often last 10 minutes.
So take a look at the cloud before it disappears—what does that cloud look like?
A. Clouds are heavy.
B. Clouds look like elephants.
C. Some big clouds can hang around all day.
D. The following can help you know more about them.
E. Most of the insects inside clouds are blown there by the wind.
阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
That one looks like a rabbit. Or is the larger one a whale? Whatever shape they take, they're clouds. So what are clouds, exactly? 1.
●Clouds are floating(浮动的) water.
Clouds are made of small water drops. Each drop is made of many flying water molecules(分子). They stay together around a tiny piece of dust(尘埃)or salt. How small are cloud drops? A shoebox of clouds might hold millions of cloud drops.
●2.
Clouds look light and soft,but they hold much water. And water is heavy. The water in an average cotton-ball cloud may weigh as much as a group of elephants.
●Things live in clouds.
Have you ever dreamed of living on a cloud? It would probably be cold and wet,with no place to sit down. But weather balloons have discovered insects inside clouds as high as 20 miles above the earth. 3. Airplane pilots have ever found butterflies at 10,000 feet.
●Clouds don't last.
Clouds are always changing. They form and then change into gas soon. They are changing shapes as the wind blows them across the sky. Will the shapes stay long? 4. But some small soft clouds often last 10 minutes.
So take a look at the cloud before it disappears—what does that cloud look like?
A. Clouds are heavy.
B. Clouds look like elephants.
C. Some big clouds can hang around all day.
D. The following can help you know more about them.
E. Most of the insects inside clouds are blown there by the wind.
答案:
1. D [解析]根据“So what are clouds,exactly?”和后文内容可知,此处引出对云的介绍,选项 D“以下内容可以帮助你更多地了解它们”符合语境。故选 D。
2. A [解析]根据“Clouds look light and soft,but they hold much water.”可知,此处提到云的重量,选项 A“云很重”符合语境。故选 A。
3. E [解析]根据“But weather balloons have discovered insects inside clouds as high as 20 miles above the earth.”可知,此处提到在云层中发现了昆虫,选项 E“云里的大多数昆虫都是被风吹到那里的”符合语境。故选 E。
4. C [解析]根据“But some small soft clouds often last 10 minutes.”可知,一些小而软的云通常会持续 10 分钟。所以前句介绍的是大的云,选项 C“一些大的云可以整天停留”符合语境。故选 C。
2. A [解析]根据“Clouds look light and soft,but they hold much water.”可知,此处提到云的重量,选项 A“云很重”符合语境。故选 A。
3. E [解析]根据“But weather balloons have discovered insects inside clouds as high as 20 miles above the earth.”可知,此处提到在云层中发现了昆虫,选项 E“云里的大多数昆虫都是被风吹到那里的”符合语境。故选 E。
4. C [解析]根据“But some small soft clouds often last 10 minutes.”可知,一些小而软的云通常会持续 10 分钟。所以前句介绍的是大的云,选项 C“一些大的云可以整天停留”符合语境。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看