2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版》

第100页
( )1 Which season has the most active water cycle in China?
A. Spring. B. Summer C Autumn D Winter
A

( )2中考新考法 事排序 Which is the right order of the water cycle according to the passage?
a. Water returns to the ground.
b. Rain or snow falls down.
c. Water vapour rises up.
d. Clouds are formed in the sky.
A. c-b-d-a
B. c-d-b-a
C. d-c-b-a
D. d-b-c-a
B

( )3 Why is the water cycle important?
A. Because it brings people warm weather.
B. Because it cleans the air and the ground.
C. Because it makes the climate healthy.
D. Because it shows the beauty of nature.
C

( )4中考新考法 推断篇章结构 Which shows the structure of the passage?

A
答案: 1 A [解析]细节理解题。根据“It is a cycle that happens the whole year and is most active from March to June in China.”可知,水循环在三月到六月最为活跃。故选 A。 2 B [解析]事件排序题。根据“The water cycle always begins with water vapour(蒸气).”可知,水循环从水蒸气开始,即 c;根据“As water vapour rises into the sky,it cools down and becomes clouds.”可知,然后是水蒸气冷却变成云,即 d;根据“After that,clouds travel through the sky and fall back to the earth as rain or snow.”可知,接下来是云形成降水,即 b;根据“Then,water runs through rivers and oceans and finally returns to the earth again in different forms like rainwater or snow.”可知,最后是水以雨水或雪的形式回到地面,即 a。故选 B。 3 C [解析]细节理解题。根据“The water cycle is important in protecting our earth's climate(气候). It provides us with water to drink and keeps our climate healthy.”可知,水循环可以保护我们的气候健康。故选 C。 4 A [解析]文章结构题。根据“Water is important for all living things on earth.”可知,文章首段引出“水循环”这个话题;根据“The water cycle always begins with water vapour(蒸气).”和“The water cycle is important in protecting our earth's climate(气候).”可知,第二、三段阐述了水循环的过程及其重要性;根据“Understanding the water cycle can help us enjoy the beauty of nature,know how our earth works and find better ways to protect our earth and that is our duty.”可知,最后一段总结全文,告诉我们要保护地球。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭