2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷八年级英语上册译林版》

第184页
( )1. 中考新考法 图片理解 Which part of a bird is introduced in the passage?

( )2. 中考新考法 细节多选 Which of the following feathers do birds mainly depend on to fly?
①Head Feathers ②Primary Flight Feathers
③Secondary Flight Feathers ④Tail Feathers
⑤Down Feathers
A. ②③④
B. ①②④
C. ③④⑤
D. ①④⑤
( )3. What can feathers help birds do according to the passage?
A. Birds can change the shape of wings because feathers come in all sizes.
B. Some feathers can help birds hide themselves because they are very light.
C. Birds like penguins can keep warm because down feathers are quite silky.
D. Some feathers can be birds' social media because they can help attract mates.
(
C
)1. 中考新考法 图片理解 Which part of a bird is introduced in the passage?

(
A
)2. 中考新考法 细节多选 Which of the following feathers do birds mainly depend on to fly?
①Head Feathers ②Primary Flight Feathers
③Secondary Flight Feathers ④Tail Feathers
⑤Down Feathers
A. ②③④
B. ①②④
C. ③④⑤
D. ①④⑤
(
D
)3. What can feathers help birds do according to the passage?
A. Birds can change the shape of wings because feathers come in all sizes.
B. Some feathers can help birds hide themselves because they are very light.
C. Birds like penguins can keep warm because down feathers are quite silky.
D. Some feathers can be birds' social media because they can help attract mates.
答案: 1. C [解析]图片理解题。根据“A bird's feather coat is made up of many different kinds of feathers.”可知,文章介绍的是鸟类的羽毛。故选 C。
2. A [解析]细节理解题。根据 Primary Flight Feathers 部分中的“Their job is to push air as birds fly.”、Secondary Flight Feathers 部分中的“These also push air,so birds can fly.”和 Tail Feathers 部分中的“Tail feathers help birds fly forward and stop during their flight.”可知,鸟类主要依靠主飞羽、次飞羽和尾羽飞行。故选 A。
3. D [解析]细节理解题。根据“Eye-catching feathers are good for attracting mates.”可知,醒目的羽毛有利于吸引配偶,选项 D“有些羽毛可以成为鸟类的社交媒体,因为它们可以帮助吸引配偶”表述正确。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭