第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The city has a
2. Despite being
3. There is growing
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分 spare struggle
1. Many people try hard to find a balance between work and personal life.
2. In my free time, I enjoy reading books and going for walks.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
2. Failing to plan can often
(四)仿写句子
1. ... without jobs to give their lives meaning future people will simply become lazy and depressed. (without+复合宾语作方式状语)
仿写:如果没有任何机器辅助,我们无法按时完成这个项目。
2. In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different, ... (介词+which引导限制性定语从句)
仿写:营造一种让员工感觉自己是团队一员的氛围是一个巨大的挑战。
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. By comparing poor people with the majority.
B. By giving a definition to equality in society.
C. By listing different predictions of a work - free world.
D. By picturing a lazy and depressed atmosphere.
(
A. To justify John Danaher’s opinion.
B. To show a future life with work.
C. To compare same views on work.
D. To introduce the Piraha in the Amazon.
(
A. Some people dislike a work - free world.
B. The Piraha don’t think they are working at all.
C. Future people might become lazy and depressed.
D. Daniel Everett prefers to sit around doing nothing.
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The city has a
relatively
low crime rate compared to others in the region.2. Despite being
wealthy
, he always finds time to volunteer for charity work.3. There is growing
dissatisfaction
among customers about the quality of the products.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分 spare struggle
1. Many people try hard to find a balance between work and personal life.
struggle
2. In my free time, I enjoy reading books and going for walks.
spare
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
In the course of
writing my book, I discovered many interesting facts about history.2. Failing to plan can often
lead to
poor results in any project.(四)仿写句子
1. ... without jobs to give their lives meaning future people will simply become lazy and depressed. (without+复合宾语作方式状语)
仿写:如果没有任何机器辅助,我们无法按时完成这个项目。
Without any machine to work with, we can’t finish the project on time.
2. In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different, ... (介词+which引导限制性定语从句)
仿写:营造一种让员工感觉自己是团队一员的氛围是一个巨大的挑战。
Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、阅读短文,选择正确答案
(
C
) 1. How does the author introduce the topic in Paragraph 1?A. By comparing poor people with the majority.
B. By giving a definition to equality in society.
C. By listing different predictions of a work - free world.
D. By picturing a lazy and depressed atmosphere.
(
A
) 2. Why is Daniel Everett’s study mentioned?A. To justify John Danaher’s opinion.
B. To show a future life with work.
C. To compare same views on work.
D. To introduce the Piraha in the Amazon.
(
D
) 3. According to the passage, which of the following statements is NOT true?A. Some people dislike a work - free world.
B. The Piraha don’t think they are working at all.
C. Future people might become lazy and depressed.
D. Daniel Everett prefers to sit around doing nothing.
答案:
一、(一)1. relatively 2. wealthy 3. dissatisfaction
(二)1. struggle 2. spare
(三)1. In the course of 2. lead to
(四)1. Without any machine to work with, we can’t finish the project on time.
2. Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、【主旨大意】对于未来无须工作的社会,有人认为是好事,有人认为不是好事,本文就此进行了讨论。
1. C【点拨】推理判断题。由第一段中的“Some imagine that...”及“A different prediction holds that...”提示可知,本段描述了对未来无须工作的社会的两种预测,引出了本文要讨论的话题,故选C正确。
2. A【点拨】推理判断题。由最后两段内容特别是倒数第二段中的“They think of it as fun,” he says. “They don’t have a concept of work the way we do.”提示可知,Daniel Everett是赞同上文John Danaher的观点的,因此选A正确。
3. D【点拨】细节理解题。由末段中的“We think it’s bad to just sit around with nothing to do,” says Everett.可知D项说法错误。本题是逆向选择题,故选D。
(二)1. struggle 2. spare
(三)1. In the course of 2. lead to
(四)1. Without any machine to work with, we can’t finish the project on time.
2. Creating an atmosphere in which workers feel part of a team is a big challenge.
二、【主旨大意】对于未来无须工作的社会,有人认为是好事,有人认为不是好事,本文就此进行了讨论。
1. C【点拨】推理判断题。由第一段中的“Some imagine that...”及“A different prediction holds that...”提示可知,本段描述了对未来无须工作的社会的两种预测,引出了本文要讨论的话题,故选C正确。
2. A【点拨】推理判断题。由最后两段内容特别是倒数第二段中的“They think of it as fun,” he says. “They don’t have a concept of work the way we do.”提示可知,Daniel Everett是赞同上文John Danaher的观点的,因此选A正确。
3. D【点拨】细节理解题。由末段中的“We think it’s bad to just sit around with nothing to do,” says Everett.可知D项说法错误。本题是逆向选择题,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看