第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
外刊阅读——学会地道英语 培养社交能力的新途径
Researchers have recently discovered that gut (肠道) bacteria that grow within our body help the brain build important social skills.
According to a paper published in PLOS Biology, zebra fish were used as research subjects to test how a lack of bacteria could affect social skills. Zebra fish are social animals as even 2-week-old fish start to hang out in groups of four to twelve.
The experiment started with making a group of fish “bacteria-free” through their diet. The other group were injected with a healthy mix of gut bacteria after they were hatched. “About 15 days later, the second group began swimming in groups while the ‘bacteria-free’ group shockingly didn’t,” Judith Eisen, a coauthor of the new research, said to Quanta Magazine.
The team then examined the fish’s brains, discovering obvious differences between the two groups. The ones who lacked the gut bacteria had more interconnections among the neurons (神经元) in their brains in charge of social behavior, and social neurons were seen to have overgrown. This made the fish more cautious in social situations.
Scientists said that the bacteria might release a special chemical that crosses the blood brain barrier (血脑屏障) to reach the brain directly. Although the experiments were only on fish, the findings can be applied to humans. The team wishes to explore how gut bacteria affect the human brain in the future, which may lead to solutions to mental health problems.
Perhaps many people who claim that they have “social phobia (社交恐惧症)” can blame their guts. However, social phobia, or social anxiety disorder, can be a serious illness if overlooked (忽视). According to the National Health Service in the UK it is more than shyness but instead a constant fear of social situations. Patients may experience panic attacks which are an overwhelming (巨大的) fear and anxiety that last for a few minutes.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1.
2. There is a significant
3. Finding a
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分 constant affect
1. Her continuous encouragement kept me motivated through the tough times.
2. The new policy will influence how we do business in the future.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. He is
2. There seems to be
(四)仿写句子
1. The experiment started with making a group of fish “bacteria-free” through their diet. (动名词短语作介词宾语)
仿写: 谢谢你为我点橙汁,这是我最喜欢的,米莉。
2. About 15 days later, the second group began swimming in groups while the ‘bacteria-free’ group shockingly didn’t, ... (while 引导并列句表示对比)
仿写: 我的表兄擅长唱歌,而我擅长画画。
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. The growth of gut bacteria. B. The way zebra fish build social skills.
C. The influencing factors of social behavior.
D. The link between gut bacteria and social behavior.
(
A. The two groups of zebra fish became different in size.
B. The bacteria-free zebra fish swam in groups.
C. The zebra fish injected with gut bacteria were quieter.
D. The zebra fish injected with gut bacteria swam in groups.
(
A. Positive. B. Disappointed. C. Doubtful. D. Concerned.
Researchers have recently discovered that gut (肠道) bacteria that grow within our body help the brain build important social skills.
According to a paper published in PLOS Biology, zebra fish were used as research subjects to test how a lack of bacteria could affect social skills. Zebra fish are social animals as even 2-week-old fish start to hang out in groups of four to twelve.
The experiment started with making a group of fish “bacteria-free” through their diet. The other group were injected with a healthy mix of gut bacteria after they were hatched. “About 15 days later, the second group began swimming in groups while the ‘bacteria-free’ group shockingly didn’t,” Judith Eisen, a coauthor of the new research, said to Quanta Magazine.
The team then examined the fish’s brains, discovering obvious differences between the two groups. The ones who lacked the gut bacteria had more interconnections among the neurons (神经元) in their brains in charge of social behavior, and social neurons were seen to have overgrown. This made the fish more cautious in social situations.
Scientists said that the bacteria might release a special chemical that crosses the blood brain barrier (血脑屏障) to reach the brain directly. Although the experiments were only on fish, the findings can be applied to humans. The team wishes to explore how gut bacteria affect the human brain in the future, which may lead to solutions to mental health problems.
Perhaps many people who claim that they have “social phobia (社交恐惧症)” can blame their guts. However, social phobia, or social anxiety disorder, can be a serious illness if overlooked (忽视). According to the National Health Service in the UK it is more than shyness but instead a constant fear of social situations. Patients may experience panic attacks which are an overwhelming (巨大的) fear and anxiety that last for a few minutes.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1.
Social
(society) media has become an integral part of our daily lives.2. There is a significant
difference
(different) between city life and countryside life.3. Finding a
solution
(solve) to the problem requires teamwork and creativity.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分 constant affect
1. Her continuous encouragement kept me motivated through the tough times.
constant
2. The new policy will influence how we do business in the future.
affect
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. He is
in charge of
(负责) the marketing department at the company.2. There seems to be
a lack of
(缺乏) communication between the team members.(四)仿写句子
1. The experiment started with making a group of fish “bacteria-free” through their diet. (动名词短语作介词宾语)
仿写: 谢谢你为我点橙汁,这是我最喜欢的,米莉。
Thank you for ordering orange juice for me. It's my favourite, Millie.
2. About 15 days later, the second group began swimming in groups while the ‘bacteria-free’ group shockingly didn’t, ... (while 引导并列句表示对比)
仿写: 我的表兄擅长唱歌,而我擅长画画。
My cousin is good at singing while I do well in drawing.
二、阅读短文,选择正确答案
(
D
) 1. What does the research focus on?A. The growth of gut bacteria. B. The way zebra fish build social skills.
C. The influencing factors of social behavior.
D. The link between gut bacteria and social behavior.
(
D
) 2. What was found in the experiment?A. The two groups of zebra fish became different in size.
B. The bacteria-free zebra fish swam in groups.
C. The zebra fish injected with gut bacteria were quieter.
D. The zebra fish injected with gut bacteria swam in groups.
(
A
) 3. How do scientists feel about their findings?A. Positive. B. Disappointed. C. Doubtful. D. Concerned.
答案:
一、(一)1. Social 2. difference 3. solution(二)1. constant 2. affect(三)1. in charge of 2. a lack of(四)1. Thank you for ordering orange juice for me. It's my favourite, Millie.2. My cousin is good at singing while I do well in drawing.二、【主旨大意】研究人员最近发现,我们体内的肠道菌群有助于大脑培养重要的社交技能。1. D【点拨】推理判断题。根据文章内容,特别是第二段中的“According to a paper published in PLOS Biology, zebra fish were used as research subjects to test how a lack of bacteria could affect social skills.”可知,本文的研究重点就在于肠道菌群与社交行为之间的关系,故选 D。2. D【点拨】细节理解题。由第三段中的“About 15 days later, the second group began swimming in groups while the 'bacteria - free' group shockingly, didn't”可知选 D。3. A【点拨】推理判断题。由倒数第二段中的“Although the experiments were only on fish, the findings can be applied to humans.”可推知,科学家们对该发现是持肯定态度的。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看