第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
一、[2025温州第二实验中学期中改编]完形填空(10分)

I was not a confident person before. That was because I was fat and others often 1 me. As a result, I became very shy. I was scared to say hello to strangers, let alone (更不用说) talk or hang out with them. I was afraid to ask simple questions and speak loudly 2 others. I felt afraid of 3 in my life. I used to believe that I would be like this all my life.
But one day, my friend Paul's words changed my mind. He 4 me to change myself. He said, "If you can give it a try, you still have a 5 to make a change. But if you 6 try, your life is only going to get worse. " I was cheered by what he said. After all, I had nothing to lose. Why not have a try?
The first thing I did was to lose weight. I had a 7 diet and did exercise every day. After six months, I lost ninety pounds. This taught me that I could change myself.
A few months later, I heard about a speech competition at my university. I plucked up the courage (鼓起勇气) to sign up for the competition. For the first time, I was able to 8 my story and speak loudly in front of dozens of (许多) people.
After the competition, I made a to-do list and started changing in a very short time. I tried my best to 9 the things on the list one by one. When working on them, I became more and more confident.
I am still 10 now. And I will never stop.
(
B. looked after
C. laughed at
D. depended on
(
B. according to
C. at the end of
D. in front of
(
B. nothing
C. somebody
D. nobody
(
B. avoided
C. satisfied
D. encouraged
(
B. chance
C. corner
D. coast
(
B. never
C. always
D. sometimes
(
B. common
C. whole
D. usual
(
B. divide
C. share
D. protect
(
B. spread
C. finish
D. regret
(
B. taking photos
C. having breakfast
D. making progress
I was not a confident person before. That was because I was fat and others often 1 me. As a result, I became very shy. I was scared to say hello to strangers, let alone (更不用说) talk or hang out with them. I was afraid to ask simple questions and speak loudly 2 others. I felt afraid of 3 in my life. I used to believe that I would be like this all my life.
But one day, my friend Paul's words changed my mind. He 4 me to change myself. He said, "If you can give it a try, you still have a 5 to make a change. But if you 6 try, your life is only going to get worse. " I was cheered by what he said. After all, I had nothing to lose. Why not have a try?
The first thing I did was to lose weight. I had a 7 diet and did exercise every day. After six months, I lost ninety pounds. This taught me that I could change myself.
A few months later, I heard about a speech competition at my university. I plucked up the courage (鼓起勇气) to sign up for the competition. For the first time, I was able to 8 my story and speak loudly in front of dozens of (许多) people.
After the competition, I made a to-do list and started changing in a very short time. I tried my best to 9 the things on the list one by one. When working on them, I became more and more confident.
I am still 10 now. And I will never stop.
(
C
)1. A. came roundB. looked after
C. laughed at
D. depended on
(
D
)2. A. far fromB. according to
C. at the end of
D. in front of
(
A
)3. A. everythingB. nothing
C. somebody
D. nobody
(
D
)4. A. createdB. avoided
C. satisfied
D. encouraged
(
B
)5. A. cultureB. chance
C. corner
D. coast
(
B
)6. A. oftenB. never
C. always
D. sometimes
(
A
)7. A. strictB. common
C. whole
D. usual
(
C
)8. A. refuseB. divide
C. share
D. protect
(
C
)9. A. explainB. spread
C. finish
D. regret
(
D
)10. A. feeling awfulB. taking photos
C. having breakfast
D. making progress
答案:
1. C【点拨】根据“I was fat”可知,别人经常嘲笑我。
2. D【点拨】根据语境可知,此处指我不敢在别人面前大声说话。
3. A【点拨】根据“I was scared to... others.”可知,此处指我对每件事都感到害怕。
4. D
5. B【点拨】根据“If you can give it a try, you still have a... to make a change.”可知,此处指如果尝试就会有机会改变。
6. B【点拨】根据“your life is only going to get worse”可知,如果不尝试,生活只会更糟,应用 never。
7. A【点拨】根据“... I did was to lose weight.”可知,减肥是要严格控制饮食的。
8. C【点拨】此处是说分享自己的故事。
9. C【点拨】此处指完成清单上的事情。
10. D【点拨】此处说的是自己现在仍然在进步。
2. D【点拨】根据语境可知,此处指我不敢在别人面前大声说话。
3. A【点拨】根据“I was scared to... others.”可知,此处指我对每件事都感到害怕。
4. D
5. B【点拨】根据“If you can give it a try, you still have a... to make a change.”可知,此处指如果尝试就会有机会改变。
6. B【点拨】根据“your life is only going to get worse”可知,如果不尝试,生活只会更糟,应用 never。
7. A【点拨】根据“... I did was to lose weight.”可知,减肥是要严格控制饮食的。
8. C【点拨】此处是说分享自己的故事。
9. C【点拨】此处指完成清单上的事情。
10. D【点拨】此处说的是自己现在仍然在进步。
A [多模态语篇]
Dear Aunt Ann,
I am 12 years old. My twin sister is taller than me. She often calls me "shorty"! Many of the girls in my class are taller than the boys. I am the shortest in the class. Can you tell me when boys can get as tall as girls? When do you think I will grow?
Thanks.
Dave
Dear Dave,
It is true that from the ages of about 8 to 14 most girls are a little taller than most boys. The graph (图表) can show you the difference in height between boys and girls. Most boys catch up with girls around the age of 14. Then they start getting taller than most girls! I'm sorry I can't tell you when you will grow. Everyone is different.

Why don't you tell your sister you don't like her nickname for you? I think you should stop worrying about your height. You should have confidence in yourself! Remember all the things you are good at.
Come on! I'm sure you will grow soon.
Aunt Ann
(
A. 11.
B. 12.
C. 13.
D. 14.
(
① When he will grow.
② When boys get as tall as girls.
③ How to ask his sister not to laugh at him.
④ Why he is not as tall as his sister.
A. ①②
B. ②③
C. ③④
D. ①④
(
A. About 8 to 14.
B. At the age of 14.
C. Around the age of 14.
D. Over the age of 14.
(
A. Dave is the shortest boy in his class.
B. In fact, Dave doesn't like the nickname that his sister gives to him.
C. Aunt Ann encourages Dave and tells him when he will grow.
D. Dave should stop worrying about his height and remember all the things he is good at.
(
A. Asking for and giving advice.
B. Volunteering at school.
C. Communicating with others.
D. Making friends at school.
Dear Aunt Ann,
I am 12 years old. My twin sister is taller than me. She often calls me "shorty"! Many of the girls in my class are taller than the boys. I am the shortest in the class. Can you tell me when boys can get as tall as girls? When do you think I will grow?
Thanks.
Dave
Dear Dave,
It is true that from the ages of about 8 to 14 most girls are a little taller than most boys. The graph (图表) can show you the difference in height between boys and girls. Most boys catch up with girls around the age of 14. Then they start getting taller than most girls! I'm sorry I can't tell you when you will grow. Everyone is different.
Why don't you tell your sister you don't like her nickname for you? I think you should stop worrying about your height. You should have confidence in yourself! Remember all the things you are good at.
Come on! I'm sure you will grow soon.
Aunt Ann
(
B
)11. How old is Dave's sister?A. 11.
B. 12.
C. 13.
D. 14.
(
A
)12.新考法·信息组合 What does Dave want Aunt Ann to tell him?① When he will grow.
② When boys get as tall as girls.
③ How to ask his sister not to laugh at him.
④ Why he is not as tall as his sister.
A. ①②
B. ②③
C. ③④
D. ①④
(
C
)13. When will most boys catch up with girls in height?A. About 8 to 14.
B. At the age of 14.
C. Around the age of 14.
D. Over the age of 14.
(
C
)14. Which is not true according to the letters?A. Dave is the shortest boy in his class.
B. In fact, Dave doesn't like the nickname that his sister gives to him.
C. Aunt Ann encourages Dave and tells him when he will grow.
D. Dave should stop worrying about his height and remember all the things he is good at.
(
A
)15. What are the two letters about?A. Asking for and giving advice.
B. Volunteering at school.
C. Communicating with others.
D. Making friends at school.
答案:
11. B【点拨】细节理解题。根据“I am 12 years old. My twin sister is taller than me.”可知,双胞胎妹妹跟他同岁,都是 12 岁。
12. A【点拨】细节理解题。根据“Can you tell me... will grow?”可知,Dave 想要知道男孩什么时候长得和女孩一样高,以及他什么时候才能长高。
13. C【点拨】细节理解题。根据“Most boys catch up with girls around the age of 14.”可知大多数男孩在 14 岁左右赶上女孩的身高。
14. C【点拨】细节理解题。根据“I can't tell you when you will grow”可知 Ann 阿姨没有告诉他什么时候长高。
15. A【点拨】主旨大意题。根据信件内容可知,一个是寻求建议,一个是给予建议。
12. A【点拨】细节理解题。根据“Can you tell me... will grow?”可知,Dave 想要知道男孩什么时候长得和女孩一样高,以及他什么时候才能长高。
13. C【点拨】细节理解题。根据“Most boys catch up with girls around the age of 14.”可知大多数男孩在 14 岁左右赶上女孩的身高。
14. C【点拨】细节理解题。根据“I can't tell you when you will grow”可知 Ann 阿姨没有告诉他什么时候长高。
15. A【点拨】主旨大意题。根据信件内容可知,一个是寻求建议,一个是给予建议。
查看更多完整答案,请扫码查看