2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版》

第3页
三、阅读理解
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:学习能力 词数:约 240 建议用时:6 分钟
https://www.justask.com/
Have you ever met any difficulties in your study? And how do you deal with them? Let’s share stories together.
Dale: At first, I spent a lot of time studying, but the results were not good and I felt so tired every day. Luckily, after taking the teacher’s advice, I realized that rest is very important for learning. Now, I will listen to music to relax after finishing my homework.
Cindy: I could not focus (集中) on my study last year. My friend advised me to start by setting a goal (目标). And I was also advised to make full use of my time to achieve the goal and then take a five-minute break. I tried to follow this way for half a month, and my concentration has improved a lot. Now, I can focus on my study for a long time.
Tony: Last term, I usually forgot what I had learned quickly. My parents suggested that I should develop a good habit of reviewing (复习) in time. I thought they were right and I took their advice. Whenever I learned something new, I would review what the teacher had said in time. Gradually, I have been able to keep the knowledge in mind and I learned very well.
(
B
) 16. 新考法·信息组合 What was Dale’s problem of his study at first?
① The results of study were not good. ② He felt so tired every day.
③ He could not focus on his study. ④ He usually forgot what he had learned quickly.
A. ①③ B. ①② C. ②③ D. ③④
(
A
) 17. What does the underlined word “concentration” mean in Chinese?
A. 注意力 B. 记忆力 C. 创造力 D. 适应力
(
D
) 18. What did Tony’s parents advise him to do?
A. Have a good rest and relax himself.
B. Listen to music after finishing homework.
C. Make full use of his time to achieve the goal.
D. Develop a good habit of reviewing in time.
(
B
) 19. Where is the passage from?
A. A newspaper. B. A website. C. A poster. D. A diary.
答案: 【主旨大意】本文是几个学生分享了学习中遇到的困难以及解决的方法。
16. B【点拨】细节理解题。根据“Dale: At first, I spent...so tired every day.”可知,Dale 刚开始的学习问题是学习成绩不好而且每天感觉很累。
17. A【点拨】词义猜测题。根据“my concentration has improved a lot”和“Now, I can focus on my study for a long time.”可知,现在可以专注学习很长一段时间,即注意力提高了,concentration 表示“注意力”。
18. D【点拨】细节理解题。根据“Last term, I usually forgot...habit of reviewing (复习) in time.”可知,父母建议 Tony 养成及时复习的好习惯。
19. B【点拨】推理判断题。根据“https://www.justask.com/”可知选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭