2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版》

第25页
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. The two companies decided to
jointly
(joint) develop a new product.
2. Our friendship has
deepened
(deep) over the years through shared experiences.
3. The entire town came together for a great
celebration
(celebrate) of their victory.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分 note show
1. She
showed
great interest when visiting the museum.
2. The report
noted
that the most successful company had the lowest prices.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1.
As of
(截止到)2026, all students will be required to take a digital course.
2. They
were eager to
(急于) learn what the elephant looked like.
(四)仿写句子
1. A cultural event was held on Tuesday at Philadelphia University in Jordan to show the traditions of China's Spring Festival, which fell on Feb. 10 this year. (动词不定式短语作目的状语)
仿写:在这一天,人们经常去爬山,欣赏秋天的自然美景。
On this day, people often go mountain climbing to enjoy the natural beauty of autumn.

2. The counselor noted that the Spring Festival had become an international festival, and that an increasing number of people... (and that并列宾语从句)
仿写:我想工作会越来越多,而且更加复杂。
I think the amount of work will increase and that it will become ever more complex.

二、阅读短文,完成下列各题
(
D
) 1. During the event, the Jordanian students had the following activities except ______.
A. having delicious dumplings
B. enjoying the classical Chinese music performance
C. learning Chinese calligraphy and something about paper cutting
D. letting off fireworks to celebrate the Spring Festival
(
B
) 2. Why did so many Jordanian students take part in the cultural event?
A. Because they wanted to make themselves have a good time.
B. Because they would like to learn Chinese culture about the Spring Festival.
C. Because they would like to have traditional Chinese food.
D. Because they wanted to find a good job in China.
3.新考法·篇章结构 What's the structure of the passage?
B

4.开放题 What are your thoughts on the introduction of Chinese Spring Festival culture to Jordan?
I think it's great that Chinese Spring Festival culture is being shared in Jordan. This means that Chinese culture is increasingly strengthening its influence among all kinds of cultures all over the world.
答案: 一、(一)1. jointly 2. deepened 3. celebration
(二)1. showed 2. noted
(三)1. As of 2. were eager to
(四)1. On this day, people often go mountain climbing to enjoy the natural beauty of autumn.
2. I think the amount of work will increase and that it will become ever more complex.
二、【主旨大意】费城大学的孔子学院和安曼中国文化中心联合主办了中国春节文化走进约旦的活动,在活动中,学生们品尝中国的春节美食,参加中国春节的庆祝活动,体验中国春节文化中对喜庆、祥和等美好生活氛围的热爱和期盼,加深了对中国文化魅力的认同和向往。
1. D【点拨】细节理解题。根据第三段内容可知,作者在描述活动时,未提及“放烟花庆祝”。
2. B【点拨】推理判断题。根据全文内容可推断,这些学生对中国文化很感兴趣,渴望学习中国文化。
3. B【点拨】篇章结构题。根据全文内容可知,第一段点明主题;第二、三段描写活动;第四至第六段为 Shi Wei 对这次文化活动的看法;第七段总结全文。
4.(仅供参考)I think it's great that Chinese Spring Festival culture is being shared in Jordan.This means that Chinese culture is increasingly strengthening its influence among all kinds of cultures all over the world.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭